wrclaguna Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2015 dajcie suwak na 1 . Witam.Prośbę mam....Czy ktoś pomógłby mi ogarnąć kodowanie PDC przód w MMI 3G High ???Mam obecnie 4 kanałowy moduł i PDC z tyłu....przyszlo kilka dni urlopu (oby pogoda byla) to chcialbym ogarnąć przód ale z kodowaniem to polegne Poniższe kodowania są z tego co widziałem dla MMI 2G....Wchodzimy w 07 Control Head 10 Adaptacje 01 channel i dodajemy cyfre +4 do istniejacej wartosciPozniej wchodzimy w 10 Coding 07 LongCoding i zmieniamy na odpowiednie bityU mnie przy manualnej skrzyni kodowanie jest 100003 Musisz odblokowac geen menu Opcja car ---> cardevicelist ---> zaznaczasz APS pozniej zazaczasz suwak na 5 i RESTART MMI
simon__75 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 dajcie suwak na 1 . Witam. Prośbę mam.... Czy ktoś pomógłby mi ogarnąć kodowanie PDC przód w MMI 3G High ??? Mam obecnie 4 kanałowy moduł i PDC z tyłu....przyszlo kilka dni urlopu (oby pogoda byla) to chcialbym ogarnąć przód ale z kodowaniem to polegne Poniższe kodowania są z tego co widziałem dla MMI 2G.... Wchodzimy w 07 Control Head 10 Adaptacje 01 channel i dodajemy cyfre +4 do istniejacej wartosci Pozniej wchodzimy w 10 Coding 07 LongCoding i zmieniamy na odpowiednie bity U mnie przy manualnej skrzyni kodowanie jest 100003 Musisz odblokowac geen menu Opcja car ---> cardevicelist ---> zaznaczasz APS pozniej zazaczasz suwak na 5 i RESTART MMI Zielone menu mam odblokowane. Tylko czy w przypadku 3G bedzie to w : 07 Control Head czy w 10 PARK ASSIST całe kodowanie robione ? 1. Adaptacja...robimy +00004 do aktualnej wartości 2. LongCoding i zmieniamy bity 3. Zielone menu: car ---> cardevicelist ---> zaznaczasz APS pozniej zazaczasz suwak na 5 i RESTART MMI Tyle ? czy coś popitoliłem ?
simon__75 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Bedzie reanimacja jak coś spitole
wrclaguna Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2015 zrob tak jak napisałem i powinno zadziałać
lukiluk Opublikowano 11 Maja 2015 Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) Dwa pytania: 1. jest już możliwość wyłączenia przez VCDS funkcji start/stop w 2.0 TDI? 2. chciałem koledze odblokować ukryte menu ale po podłączeniu nie mam na VCDS "07 Control Head", jest na to jakaś odpowiedź? Dwa pytania: 1. jest już możliwość wyłączenia przez VCDS funkcji start/stop w 2.0 TDI? 2. chciałem koledze odblokować ukryte menu w MMI 2g ale po podłączeniu nie mam na VCDS "07 Control Head", jest na to jakaś odpowiedź? Edytowane 11 Maja 2015 przez lukiluk
wesoly_ Opublikowano 11 Maja 2015 Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) Na forum jest że niby da się wyłączyć tylko w 2.0 benzynie http://a4-klub.pl/index.php?/topic/200983-vcds-vag-com-kodowania-a4-b8/ Wyłaczanie systemu START/STOP :UWAGA !!! W tej chwili dostepne dla silnika 2.0 TFSI !!!01 Silnik---> Coding 07---> Long Coding Helper--->BYTE 5 wyłaczamy Bit 609 MCE--->Coding 07---> Long Coding Helper---> BYTE 20 wyłaczamy Bit 2 Edytowane 11 Maja 2015 przez wesoly_
Kooga Opublikowano 11 Maja 2015 Opublikowano 11 Maja 2015 Moze glupie pytanie, ale jakos tutaj nie znalazlem. Jak zrestartowac mmi w Radio Concert?
Hohe Opublikowano 11 Maja 2015 Opublikowano 11 Maja 2015 Moze glupie pytanie, ale jakos tutaj nie znalazlem. Jak zrestartowac mmi w Radio Concert? Wyłączyć, wcisnąć przycisk włączania jeszcze raz i przytrzymać aż się zrestartuje.
Kooga Opublikowano 14 Maja 2015 Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) Czy jest jakies kodowanie do halogenow zeby szybciej sie zapalaly i przy mniejszym skrecie kol? Z gory dzieki Przy okazji, czy jest jakies kodowanie zeby pokazywalo na Fisie jakie jest spalanie w danym momencie i ile km/h akurat jade? Mam Radio concert czyli Mmi basic i czerwony fis. Edytowane 15 Maja 2015 przez Kooga
edraven Opublikowano 14 Maja 2015 Opublikowano 14 Maja 2015 przyłączam się do pytania kolegi. Może wtedy idea doświetlania zakrętów z halo miała by sens w B8, bo teraz juz dawno jade prosto a halo sie zapala . Nie mowiąc o dynamicznym doświetlaniu na trasie.
wrclaguna Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Opublikowano 15 Maja 2015 Nie ma zadnej regulacji Doswietlanie ( czy jak tam sie to nazywa ) działa nam tylko do pewnej predkości .
Kooga Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Nie ma zadnej regulacji Doswietlanie ( czy jak tam sie to nazywa ) działa nam tylko do pewnej predkości . A moze o odpowiedz na moje drugie pytanie?
Sensei Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 (edytowane) Yo. Czy można zakodować ustawienia podświetlania neonów na postoju (wtedy świeci się deska) aby się nie przygaszały? Czyli świeciły tak jak na dziennych ... (chcę jeździć na neonach do bólu czyli jak dziś do 20:30, ale wtedy na ustawieniach dziennych nie bardzo widzę co się dzieje na desce dlatego chciałbym używać postojowych). Edytowane 16 Maja 2015 przez SenseiAdik
Love-AUDI Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) w lampach przedliftowych dało się zrobić że pasek ledowy na postojach świecił tak samo mocno jak na dziennych , na kanałach podnosiło się wartość do 100 procent jasność świecenia led , niestety nie wiem jak jest w poliftowych lampach na neonie , na pierwszej stronie tego wątku masz opisane jak zrobić to w przedliftowych lampach , spróbuj u siebie może nic się nie zmieniło Jasność diód LED przy włączonych światłach mijania (Fabrycznie mamy 9%)09-Cent.Elektr. ---> Security Access-16 (kod 20113) --->Adaptacja 10--->Channel 3 wartości w zakresie 0-100 poniżej 5% LED zgaśnie Edytowane 16 Maja 2015 przez Love-AUDI
wrclaguna Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Opublikowano 17 Maja 2015 Przy okazji, czy jest jakies kodowanie zeby pokazywalo na Fisie jakie jest spalanie w danym momencie i ile km/h akurat jade? Mam Radio concert czyli Mmi basic i czerwony fis. Nie masz FISA ? http://a4-klub.pl/index.php?/topic/218860-montaz-manetki-fis-pod-komputer-pokladowy/#entry3071243
Kooga Opublikowano 17 Maja 2015 Opublikowano 17 Maja 2015 Przy okazji, czy jest jakies kodowanie zeby pokazywalo na Fisie jakie jest spalanie w danym momencie i ile km/h akurat jade? Mam Radio concert czyli Mmi basic i czerwony fis. Nie masz FISA ? http://a4-klub.pl/index.php?/topic/218860-montaz-manetki-fis-pod-komputer-pokladowy/#entry3071243 Aaa, no to dzieki. Nawet nie wiedzialem
czester Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 Jako, że watek z pdc jest zamknięty, mam 2 pytania. Dołożyłem czujniki z przodu i wszystko chyba działa, tylko mam wątpliwości co do kodowania mmi 3g low. Raz jest napisane, że trzeba odznaczyc ptaszki przy parking help audi dim 1 i 2, a raz że zaznaczyć, generalnie nie ma żadnej różnicy ktory jest zaznaczony, lub oby dwa sa odznaczone, wiec nie wiem do czego one służą i co zostawić ? Co oznaczają wartości suwaka 0-9 przy np APS ? Guzik od przodu świeci się tylko na pomarańczowo ? Widzialem gdzieś, ale chyba bylo to b6/b7 że świecił się na zielono. Dzięki za odp.
Matrim Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 Witam, Mam problem ze swoim programem VCDS. Nie wyświetla mi po wejściu w Adaptację opcji "Long Coding Helper". Próbowałem wersją 11.11 i 12.12 i nic. U dwóch znajomych też, co mają kable i programy - również nie wyświetla się ta opcja. Czy można to jakoś włączyć, czy potrzebna jest konkretna wersja programu VCDS? Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedź.
wrclaguna Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Opublikowano 22 Maja 2015 "Long Coding Helper" Tego nie ma w A4 B6
Rekomendowane odpowiedzi