Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, pila24 napisał:

Bo tylko głosowe wybieranie jest przechowywane,skasuj tą historię połączeń w telefonie i sprawdź czy wczytuje kontakty.

Ooo na pewno spróbuję, masz jeszcze jakieś sugestie ?    

Np wybieranie głosowe nr byłoby jeszcze spoko gdyby ten konkuter mnie rozumiał w 100% i nie przekręcał liczb 

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 424,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
18 minut temu, Garnus napisał:

Ooo na pewno spróbuję, masz jeszcze jakieś sugestie ?    

Np wybieranie głosowe nr byłoby jeszcze spoko gdyby ten konkuter mnie rozumiał w 100% i nie przekręcał liczb 

Masz tutaj link do poradnika mojego jak się wybiera głosowo,dyktowanie cyferek to masochizm ?‍♂️

Edytowane przez pila24

Opublikowano

No właśnie te dwie próby przeprowadzałem to były na xiaomi :grin:     

Najgorsze jest to że wszyscy znajomi maja xiaomi xd, nie ma nawet od kogo pożyczyć samsunga czy czegoś innego 

Opublikowano

Możesz poszukać modulu z początkiem numeru 8P1...(exeo lub a3 8p lift)  te moduły ogarniają w zasadzie wszystkie telefony bez problemów. Można za 200zł wyrwać.

Opublikowano

Poradnik przeczytam, spróbuje jeszcze z innymi telefonami a w ostateczności kupie inny moduł. 

Jeszcze taka ciekawostka np gdy wchodzę informacje o sterowniku za pomocą obdeleven to pokazuje mi czy istnieje nowsza wersja oprogramowani i w telefonie nie ma nowszej wersji 

Edytowane przez Garnus

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, okazało się że marka Xiaomi ma problem z synchronizacja książki :thumbdown: podłączyłem telefon marki oppo i normalnie pobrało książkę. Odbiegając od tematu to Xiaomi od pewnego czasu zaczyna mnie zawodzić od strony oprogramowania pomimo dobrych parametrów :hi:

IMG_20220504_214315.jpg

Opublikowano

teściowa ma np. problem z Xiaomi w Mercedesie z 2009 roku  , ja w Audi miałem problem z Iphonem , Samsungiem S5  i innymi ( ale to na różnych modułach , jednak najnowsze te 8p1 najlepsze ) także to loteria

Edytowane przez Banan

Opublikowano

Ja tylko potwierdzę że xiaomi to chiński badziew, miałem mi9, przesiadłem się na S21fe i nie wrócę do tamtego złomu.

Jednak zarówno na module 8P0...AA jak i w seacie gdzie mam 5P0...H i xiaomi i samsung śmigają bez problemów włącznie z pobraniem kontaktów.

Opublikowano
48 minut temu, Garnus napisał:

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, okazało się że marka Xiaomi ma problem z synchronizacja książki :thumbdown: podłączyłem telefon marki oppo i normalnie pobrało książkę. Odbiegając od tematu to Xiaomi od pewnego czasu zaczyna mnie zawodzić od strony oprogramowania pomimo dobrych parametrów :hi:

IMG_20220504_214315.jpg

Oni ostatnio mieszają mega jeżeli o udostępnianie plików chodzi, sprawdź w ustawieniach telefonu, czy czasem nie masz ograniczonego udostępniania kontaktów. U mnie w mi 8 pro nie ma żadnych problemów.

Opublikowano

@Langista spróbuje ale i tak bede się rozglądał za lepszym modułem Bluetooth :hi:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej odgrzeje kotleta,  żeby nie zakładać nowego wątku. 

A więc Temat Wygląda Tak 

Odpaliłem Vcds , bo chciałem zmienić język mowy (77)Telefon zmieniłem kodowanie,  kodowanie przyjęta,  w tym momencie,  kom mi się połączył z netem i wysypało,  kabel , udało mi się go postawić,  działa,  łączy się ze wszystkim radio abs silnik , a z telefonem się nie łączy wyskakuje błąd,  że  nie można połączyć ze sterownikiem , próbowałem wszystkiego bezpiecznik 8 cały,  telefon mam w podłokietniku , i nawet nie pali się tam te czerwone światełko   , moduł mam z literka H tak jak by nie było zasilania, ale gdy wyciągam bezpiecznik , i go.wkladam delikatnie iskrzy ,błędy jakie mi pokazuje to 01303 i 01301 pomoże ktoś,? 

Opublikowano

To ja zadam pytanie z innej beczki. Czy któryś z modułów powyżej oznaczenia M, obsługuje polskie znaki w książce telefonicznej na FIS? U mnie zamiast polskich znaków czy też odpowiedników Ś->S jest puste pole zamiast literki i troszkę to irytuje. I czy jest sens zmieniać z oznaczenia M na np. AA lub S? Jest jakaś większa funkcjonalność z poziomu FIS? RNS-E narazie nie mam ale pewnie za nie długo zawita :)

Opublikowano
Godzinę temu, DarkB7 napisał:

To ja zadam pytanie z innej beczki. Czy któryś z modułów powyżej oznaczenia M, obsługuje polskie znaki w książce telefonicznej na FIS? U mnie zamiast polskich znaków czy też odpowiedników Ś->S jest puste pole zamiast literki i troszkę to irytuje. I czy jest sens zmieniać z oznaczenia M na np. AA lub S? Jest jakaś większa funkcjonalność z poziomu FIS? RNS-E narazie nie mam ale pewnie za nie długo zawita :)

Funkcje takie same są w modelach high. Im nowszy model tym szybciej się łączy z telefonem,szybciej pobiera kontakty,nieco lepsza jakość rozmów i lepsza kompatybilność z nowszymi telefonami. Polskich liter nie wyświetla,możesz co najwyżej edytować swoje kontakty w tel by nie było PL liter. Rnse wiele nie zmieni jak masz kierę MF,z niej się najwygodniej obsługuje telefon + do tego obsługa głosowa kontaktów w module. 

Opublikowano
19 godzin temu, daami_lu napisał:

Hej odgrzeje kotleta,  żeby nie zakładać nowego wątku. 

A więc Temat Wygląda Tak 

Odpaliłem Vcds , bo chciałem zmienić język mowy (77)Telefon zmieniłem kodowanie,  kodowanie przyjęta,  w tym momencie,  kom mi się połączył z netem i wysypało,  kabel , udało mi się go postawić,  działa,  łączy się ze wszystkim radio abs silnik , a z telefonem się nie łączy wyskakuje błąd,  że  nie można połączyć ze sterownikiem , próbowałem wszystkiego bezpiecznik 8 cały,  telefon mam w podłokietniku , i nawet nie pali się tam te czerwone światełko   , moduł mam z literka H tak jak by nie było zasilania, ale gdy wyciągam bezpiecznik , i go.wkladam delikatnie iskrzy ,błędy jakie mi pokazuje to 01303 i 01301 pomoże ktoś,? 

Moduły H to takie same dziadostwo jak K. Mogą się wysypać w każdym momencie.

Opublikowano
Godzinę temu, pila24 napisał:

Funkcje takie same są w modelach high. Im nowszy model tym szybciej się łączy z telefonem,szybciej pobiera kontakty,nieco lepsza jakość rozmów i lepsza kompatybilność z nowszymi telefonami. Polskich liter nie wyświetla,możesz co najwyżej edytować swoje kontakty w tel by nie było PL liter. Rnse wiele nie zmieni jak masz kierę MF,z niej się najwygodniej obsługuje telefon + do tego obsługa głosowa kontaktów w module. 

Tak mam multi i wszystko działa świetnie na module M oczywiście prócz polskich znaków. W takim razie dzięki za rozwianie wątpliwości czy zmieniać moduł :hi:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nie chce zakładać nowego tematu, więc myślę że tu będzie dobre miejsce na podzielenie się z moim problemem. Mianowicie, po montażu RNS-E i przekodowaniu za każdym razem jak telefon mi się łączy z autem oraz podczas korzystania z rozmów jest takie cykliczne trzeszczenie? z głośników, sam nie wiem jak to nazwać. Co ciekawe po przekodowaniu radia na chwile problem znika ale wystarczy wyjąć kluczyk ze stacyjki i problem wraca. Na poprzednim radiu (Concert II) tego nie było. Tak jak wspomniałem wcześniej mam moduł z końcówką M, nawigacja z końcówką D (testowane na różnych softach). Nie ma znaczenia czy zakoduje radio lub moduł bluetooth z rozszerzoną funkcjonalnością czy podstawową, zawsze po przekodowaniu jest dobrze, a po włączeniu zapłonu znów cykliczne strzały z głośników. Miał ktoś może podobny problem?

Opublikowano
10 godzin temu, DarkB7 napisał(a):

Nie chce zakładać nowego tematu, więc myślę że tu będzie dobre miejsce na podzielenie się z moim problemem. Mianowicie, po montażu RNS-E i przekodowaniu za każdym razem jak telefon mi się łączy z autem oraz podczas korzystania z rozmów jest takie cykliczne trzeszczenie? z głośników, sam nie wiem jak to nazwać. Co ciekawe po przekodowaniu radia na chwile problem znika ale wystarczy wyjąć kluczyk ze stacyjki i problem wraca. Na poprzednim radiu (Concert II) tego nie było. Tak jak wspomniałem wcześniej mam moduł z końcówką M, nawigacja z końcówką D (testowane na różnych softach). Nie ma znaczenia czy zakoduje radio lub moduł bluetooth z rozszerzoną funkcjonalnością czy podstawową, zawsze po przekodowaniu jest dobrze, a po włączeniu zapłonu znów cykliczne strzały z głośników. Miał ktoś może podobny problem?

Masz oryginalną instalacje telefoniczną?  Czy dokładałeś? Moduł im starszy tym więcej szumów generuje 

Opublikowano
2 godziny temu, pila24 napisał(a):

Masz oryginalną instalacje telefoniczną?  Czy dokładałeś? Moduł im starszy tym więcej szumów generuje 

Wszystko co jest związane z modułem bluetooth jest fabryczne. Jedynie przejściówka z ISO na Quadlock jest dołożona. Fakt są bardzo delikatne szumy które były na concert II ale tutaj jest cykliczny głośny strzał z głośników co parę sekund. Po za tym wszystko śmiga jak powinno. Jest możliwość że moduł z literką M nie dogaduje się w pełni z RNS-E?

Opublikowano
W dniu 1.11.2022 o 09:18, DarkB7 napisał(a):

Wszystko co jest związane z modułem bluetooth jest fabryczne. Jedynie przejściówka z ISO na Quadlock jest dołożona. Fakt są bardzo delikatne szumy które były na concert II ale tutaj jest cykliczny głośny strzał z głośników co parę sekund. Po za tym wszystko śmiga jak powinno. Jest możliwość że moduł z literką M nie dogaduje się w pełni z RNS-E?

Każdy moduł dogada się z rnse,ale im nowszy tym sprawniej to idzie i z mniejszą ilością zakłóceń 

Opublikowano

Sprawdziłem przelotkę ISO-QuadLock i pin 1 w wtyczce IV od funkcji tel. mute u mnie w instalacji nie istnieje... Dziwne bo w pinoucie concert II też powinien być. Muszę ciągnąć przewód od modułu czy mogę go gdzieś indziej jeszcze znaleźć? I czy brak tel. mute mógł powodować te trzaski? 

Edit.

Teraz już wiem, że jest to raczej nie używane, a można to wykorzystać do wycieszenia radia na wbitym wstecznym. Natomiast zrodziło się kolejne pytanie. Według udostępnionego pinoutu od 2006 roku modelowego (czyli mojego auta) + i - mikrofonu idą bezpośrednio do RNS-E. Czyli jak wnioskuję w moim przypadku muszę poprowadzić + i - mikrofonu z modułu do radia? 

Edytowane przez DarkB7