pelonek1 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 (edytowane) @Mac122odezwij się lepiej do kolegi @pila24. Ogarnie Ci wszystko, łącznie z wiązką i mikrofonem w rozsądnych pieniądzach. Polecam. Edytowane 27 Grudnia 2021 przez pelonek1
pila24 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 32 minuty temu, pelonek1 napisał: @Mac122odezwij się lepiej do kolegi @pila24. Ogarnie Ci wszystko, łącznie z wiązką i mikrofonem w rozsądnych pieniądzach. Polecam. Niestety póki co nie mam czasu robić zestawów,może w marcu będę miał czas na to.
appvinio Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Cześć Panowie, Potrzebuje pomocy przy rozwiązaniu zagadki braku urządzenia Audi, z którym mógłbym się połączyć. Ale po kolei. Do swojej Audi TT dołożyłem moduł BT (wraz z anetną) o oznaczeniu 8P0 862 335 Q. Do tego okablowanie podłączone pod RSN-E oraz mikrofon w panelu z oświetleniem. Całość zamontowałem i zakodowałem zgodnie z tutorialem, który znalazłem na Waszym forum (https://a4-klub.pl/manuale/manuale-a...i-a4-b6b7-r17/). Całość wygląda, jakby działała poprawnie (brak błędów na vcds), natomiast telefon nie wykrywa mi urządzenia BT, z którym mógłbym się połączyć. Sprawdzałem na kilku Samsungach, jakimś redmi oraz iPhonie 6. Na żadnym nie pokazuje się urządzenie Audi. Jak przechodzę w rsn-e na tel. to przez chwilę mam komunikat o tym, że trwa szukanie urządzenia po czym informacja, że żadne urządzenie nie jest podłączone i żeby podłączyć telefon. Kodowanie Telefon: 0011822 Radio/Nawigacja: 0619257 W między czasie zakupiłem drugi moduł na sprawdzenie, z literką D. Podmieniłem antenę do swojego modułu Q i bez zmian. Natomiast jak podłączyłem moduł D, to miałem problem się z nim połączyć przez vcds. Czy macie jakieś pomysły gdzie może leżeć problem?
Banan Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 (edytowane) Sprawdz w adaptacjach czy masz bluetooth wlączony , i dodatkowo jest opcja w adaptacjach o czasie widoczności A jaka to Audi TT? Rnse reaguje prawidłowo na logikę zapłonu? Może w tym jest problem że moduł nie dostaje prawidłowego sygnału po can o włączonym zapłonie. Edytowane 5 Kwietnia 2022 przez Banan
appvinio Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, Banan napisał: Sprawdz w adaptacjach czy masz bluetooth wlączony , i dodatkowo jest opcja w adaptacjach o czasie widoczności A jaka to Audi TT? Rnse reaguje prawidłowo na logikę zapłonu? Może w tym jest problem że moduł nie dostaje prawidłowego sygnału po can o włączonym zapłonie. Adaptację też zrobiłem. BT jest włączony, widoczność na początku była defaultowa, zmieniłem na 0, czyli zawsze widoczny. Generacja 8J. Odnośnie logiki zapłonu, Rsn-e uruchamia się przy zapłonie. W jaki sposób można zweryfikować, czy moduł dostaje sygnał? Jeszcze zastanawiam się, czy kodowanie jest poprawne. Na 0xxx?xx mam ustawione 8 = Multi-Function Steering Wheel, Head Unit (e.g. RNS-E), Diagnostics via K-Line, natomiast myślę by przetestować 4 = Multi-Function Steering Wheel, Head Unit (e.g. RNS-E), Diagnostics via CAN.
Banan Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 (edytowane) tak na pewno masz diagnozę po CAN w 8J w kodowaniu RNSE 3 cyfra od końca dajesz 7 = Telephone Preparation with Comfort Functionality Edytowane 5 Kwietnia 2022 przez Banan
appvinio Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Opublikowano 5 Kwietnia 2022 32 minuty temu, Banan napisał: tak na pewno masz diagnozę po CAN w 8J w kodowaniu RNSE 3 cyfra od końca dajesz 7 = Telephone Preparation with Comfort Functionality Dzięki. Jutro spróbuję zmienić kodowanie telefonu i przetestować. A co do radia, to tak, powinno być 7, adaptowałem kodowanie do drugiego modułu D i zmieniałem.
pila24 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 23 godziny temu, appvinio napisał: W jaki sposób można zweryfikować, czy moduł dostaje sygnał? Jaki masz interfejs?
appvinio Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 W dniu 5.04.2022 o 22:00, Banan napisał: tak na pewno masz diagnozę po CAN w 8J w kodowaniu RNSE 3 cyfra od końca dajesz 7 = Telephone Preparation with Comfort Functionality Dzięki @Banan za pomoc. Wystarczyła zmiana na CAN i wszystko bangla jak należy. Zarówno telefon, jak i wybieranie głosowe
Garnus Opublikowano 1 Maja 2022 Opublikowano 1 Maja 2022 Powiem wam że miałem banana na twarzy jak po dwunastu latach okazało się że mam zamontowany fabrycznie moduł bluetooth
Garnus Opublikowano 1 Maja 2022 Opublikowano 1 Maja 2022 (edytowane) Cześć wszystkim Niedawno dokładałem kierownicę z multifunkcja i dowiedziałem się że może to wszystko działać a mianowicie przycisk mode który włącza listę kontaktów na fisie, bo radio mam na kasety które wyświetla tylko napis phone XD przechodząc do sedna sprawy po podłączeniu mojego telefonu, kliknięciu przycisku mode wyświetlają mi się kontakty jakiegoś Hansa (niemieckiego Janusza ) Nie mogę skasować jego książki nawet za pomocą komend głosowych, próbowałem połączyć się innym telefonem bez karty to synchronizacja trwała tak długo że zrezygnowałem. Moduł z literka h jak coś Edytowane 1 Maja 2022 przez Garnus
pelonek1 Opublikowano 1 Maja 2022 Opublikowano 1 Maja 2022 Musisz reset ustawień zrobić tj. wejść w moduł telefonu, chyba 77, później adaptacje i w kanale 00 wpisujesz 1, potem test i zapisz. Powinno wykasować stare kontakty, później parujesz na nowo telefon.
Garnus Opublikowano 2 Maja 2022 Opublikowano 2 Maja 2022 Raz już chciałem to zrobić ale nie mogłem nic tam wpisać, może będzie trzeba podać hasło do dostępu upoważnionego czy coś Sprawdzę czy w obdeleven jest jakieś hasło, bo vcds nic nie podpowiada
Garnus Opublikowano 2 Maja 2022 Opublikowano 2 Maja 2022 (edytowane) Haseł brak a w tym kanale nie mogę nic zrobić Edytowane 2 Maja 2022 przez Garnus
pelonek1 Opublikowano 2 Maja 2022 Opublikowano 2 Maja 2022 @Garnusprzecież możesz coś zrobić Zrób odczytaj, później nowa wartość daj 001, następnie test i zapisz.
Garnus Opublikowano 2 Maja 2022 Opublikowano 2 Maja 2022 (edytowane) Właśnie w tym problem ze cały czas jest na szaro ta nowa wartość, nawet po odczytaniu Edytowane 2 Maja 2022 przez Garnus
Garnus Opublikowano 3 Maja 2022 Opublikowano 3 Maja 2022 Masakra jest z tym, nie moge nić zrobić aby pobrało moją książkę z telefonu Nie wiem jakim cudem ten niemiecki Janusz wklepał tam te nr. Na chwile obecną nie widzę innej opcji niż reset tego modułu (w adaptacjach którego nie moge wykonać) lub ogarnięcie sobie telefonu z tamtych lat. Ktoś wie jaka cegła współpracuje z tym bluetooth ? Np mam dwa telefony i ten mój najnowszy łączy się i wyświetla się książka tego niemca a jak próbuje drugim starszym to tylko się łączy i w nieskończoność trwa please wait na fisie gdy przycisnę mode
pila24 Opublikowano 3 Maja 2022 Opublikowano 3 Maja 2022 (edytowane) 7 minut temu, Garnus napisał: Masakra jest z tym, nie moge nić zrobić aby pobrało moją książkę z telefonu Nie wiem jakim cudem ten niemiecki Janusz wklepał tam te nr. Na chwile obecną nie widzę innej opcji niż reset tego modułu (w adaptacjach którego nie moge wykonać) lub ogarnięcie sobie telefonu z tamtych lat. Ktoś wie jaka cegła współpracuje z tym bluetooth ? Np mam dwa telefony i ten mój najnowszy łączy się i wyświetla się książka tego niemca a jak próbuje drugim starszym to tylko się łączy i w nieskończoność trwa please wait na fisie gdy przycisnę mode Jak masz włączoną obsługę głosową (przycisk przy rolce głośności),wciśnij przycisk obsługi głosowej i wypowiedz komendę "delete phonebook" i potwierdz YES. Oczywiście pierw ustaw angielski. Druga sprawa że moduł w pamięci przechowuje jedynie kontakty z zapamietanym wybieraniem głosowym,a pozostałe kontakty pobiera za każdym razem z telefonu. A moduł H powinien normalnie działać ze współczesnymi telefonami (czasami wyjątki stanowią chińskie telefony i iphony). Usuń z telefonu historię połączeń to książka powinna się wczytać na fis. Edytowane 3 Maja 2022 przez pila24
Garnus Opublikowano 3 Maja 2022 Opublikowano 3 Maja 2022 1 minutę temu, pila24 napisał: Jak masz włączoną obsługę głosową (przycisk przy rolce głośności),wciśnij przycisk obsługi głosowej i wypowiedz komendę "delete phonebook" i potwierdz YES. Oczywiście pierw ustaw angielski. Gdy próbowałem skasować książkę telefoniczną głosowo to konkuter mówił mi że jest pusta
pila24 Opublikowano 3 Maja 2022 Opublikowano 3 Maja 2022 Teraz, Garnus napisał: Gdy próbowałem skasować książkę telefoniczną głosowo to konkuter mówił mi że jest pusta Bo tylko głosowe wybieranie jest przechowywane,skasuj tą historię połączeń w telefonie i sprawdź czy wczytuje kontakty.
Rekomendowane odpowiedzi