Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] FMIC w A4 B5 1.9 TDI AFN oraz 1.8T B6 AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak od spodu mocowałem? bo nie rozumiem teraz Kowi? :cool1::decayed:

Znaczy chodzi mi o mocowanie od dołu Intercoolera :cool1:

Opublikowano

on się trzyma na odbojach i oparty o wyciętą belką :good:

Opublikowano
  • Autor

Jako że mój AFN dawno sprzedany ,śmiga gdzies po wawce, jako że mam wprawę postanowiłem zrobić FIMIC w swoim B6 1.8T AVJ.Oto kilka fotek z przebiegu prac.Było znacznie ciężej niz w AFN.Czas pracy 2 xpo 4h.Cooler wys 18 cm.Przespawane boczki na fi 50 (taka mała oszczędność względem silikonowych redukcji).Kolanka wykonane z kwasiaka fi 50 , jedno z mocowaniem na map sensor, inne z małą rurką wystającą z boku.Do tego kolanka gumowe podwójnie zbrojone koszt 10zł szt i full mocnych opasek od sid'a.Przy okazji założyłem także DV FORGE 007.Przepraszam za jakość zdjęć ale pod ręką miałem tylko komórkę.Może nie wyglada to najlepiej ,ale pewnie swoją rolę spełnia....okaże się w lato po programie.

1dhc3J.jpg

ljp19.jpg

ljBuS.jpg

ljIZi.jpg

1dibqi.jpg

CAeQA.jpg

mJzfS.jpg

Opublikowano

a jakie tam rurki sa? 2" ?

Opublikowano
  • Autor

fi 52mm

Opublikowano

Nie wygląda to źle. Ale przy większym turbo średnica już będzie za mała.

W teorii średnica orurowania po wyjściu z FMICa powinna być taka sama jak wewnętrzna średnica przepustnicy :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Nie wygląda to źle. Ale przy większym turbo średnica już będzie za mała.

W teorii średnica orurowania po wyjściu z FMICa powinna być taka sama jak wewnętrzna średnica przepustnicy :wink4:

wiekszego turbo jak k04-15 nie będzie

Opublikowano

fi 52mm

to jest 2 cale :wink4:

W teorii średnica orurowania po wyjściu z FMICa powinna być taka sama jak wewnętrzna średnica przepustnicy

czyli najlepiej od razu szukac takiego coolera,bo kto tam wie,co w przyszlosci sie z autem robic dalej bedzie... :cool1:
Opublikowano

wątek chyba był o AFN'ach :mysli:

wszędzie się z tymi benzyniakami musicie wcinać? :thumbdown::decayed:

Opublikowano

wątek chyba był o AFN'ach :mysli:

wszędzie się z tymi benzyniakami musicie wcinać? :thumbdown::decayed:

Maniusiek28, zmienił furkę na benzynkę i dołożył do wątku, nie widzę problemu...

Opublikowano

no przecież tego nie neguję... nie zrozumiałeś ironii po prostu :wink4:

koniec OT

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Niewiem czy ten z grande punto nie bedzie za długi :mysli: jesli tak to bedziesz musiał przerabiać boczki, obydwa powinieneś upchać bez podcinania belki, jedyne co to zderzak od wewnątrz troche skubniesz :gwizdanie:

Opublikowano

ja ten i ten upcham to wezmę tego chiniola :) ale poczekam na kogos kto go montował u siebie :)

Opublikowano

ja ten i ten upcham to wezmę tego chiniola :) ale poczekam na kogos kto go montował u siebie :)

Z chinolem tyle lepiej, pewne ze nie bedziesz musiał nic przerabiać na wyjsciach z IC

Opublikowano

Z chinolem tyle lepiej, pewne ze nie bedziesz musiał nic przerabiać na wyjsciach z IC

Ale ma chniol ma wadę taka że ma małą wydajność, inny IC o tych wymiarach dużo lepiej schłodzi powietrze.

Opublikowano

Ale ma chniol ma wadę taka że ma małą wydajność, inny IC o tych wymiarach dużo lepiej schłodzi powietrze.

masz na to jakiś dowód??? :gwizdanie:

Opublikowano

masz na to jakiś dowód??? :gwizdanie:

Dowodu nie mam ale rozmawiałem z kilkoma tunerami i według ich opini chiniol 55x18x6,5 ledwo starcza w 1,9 TDI na 200km.

A są rdzenie o podobnych wymiarach które daja rade na dużo więcej.

Opublikowano

Panowie w jaki sposób zastąpiliście prostym sylikonem wąz gumowy cisnieniowy w kształcie S od Turbo do IC, taki jak na fotce

32717905.jpg

Chciałbym go wywalić u siebie, mam turbo AWX z redukcja do seryjnej AFN, mógłby ktos to opisać :notworthy:

Ale widze ze po obu stronach są rózne średnice wyjscia, mam do dyspozycji sylikon fi51

Opublikowano

Kowi kup złączke z redukcją w kącie 90'

potem pociągnij prostą rurę i gra :wink4: