Skocz do zawartości
IGNOROWANY

AUDI S6 C7 4.0 V8 Bi-Turbo Ibissweiss Stage IV 701 KM / 880Nm by SPORTMILE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A kiedy ten zlot?
Coś w marcu termin jeszcze dokładnie do ustalenia:wink:
  • Odpowiedzi 4.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ale ja nie specjalnie, to tak wyszło samo. Nie myślałem że to forum tak żyje

Nie zaryzykuję stwierdzeniem że jeśli nawet zmienisz markę to i tak tutaj zostaniesz jeśli jeszcze bliżej poznasz miłą i jedyną w swoim rodzaju atmosferę jaka na A4 Klub Polska panuje :naughty:

Już nie mówię jak byś na własnej skórze poczuł atmosferę prawie 200 osób w jednym miejscu na zlocie urodzinowym w Bukowinie Tatrzańskiej :kox:

No dokładnie ja byłem dopiero raz na Ogólnopolskim ale to jest jak epidemia jakaś oczywiście melduję się na następnym zlocie:decayed:

w Samociążku ?:polew:

Opublikowano

W jakim Samociążku:grin: W BT byłem i było grubo:whistling:

Opublikowano
W jakim Samociążku:grin: W BT byłem i było grubo:whistling:

letni,legendy o nim krążą :naughty:

Opublikowano

Wy to macie dobrze z tymi zlotami... U mnie na zach-pom wieje nudą :whistling:

Opublikowano
A kiedy ten zlot?

Jak zawsze w Marcu i prawdopodobnie druga połowa miesiąca jak zawsze, w razie czego uderzaj do mnie z zapytaniami.

Fotki i filmiki znajdziesz w temacie zlotów ogólnopolskich.

A myślę że swoją moc będziesz mógł spokojnie zaprezentować na nadchodzącej edycji BT :whistling:

Opublikowano

To i ja napiszę coś od siebie: chciałbym obejrzeć na żywo to Twoje cudo...

Opublikowano

Super furka, super kolor, super wyposażenie. Gratuluję :thumbup1:

... też mam V8 4l Bi-Turbo :decayed:

Opublikowano

Ruch tu jak by nowego iphona wypuścili :decayed::decayed::decayed:

Opublikowano

dobry furr:slina:

Opublikowano

Ja napisze tylko tyle że nie spodziewałem się tak pozytywnego i dużego odzewu. Nie myślałem że jest tylu aktywnych user'ów którzy naprawdę "są" na tym forum a nie tylko bywają. Jeszcze raz dzięki za gratulacje. Jak będę miał czas to pojawię się na zlocie i przewiozę każdego kto będzie chciał. Tylko niech ktoś przy okazji zamówi cysternę bo na kilku przejazdach się raczej nie skończy.

Malik, jeszcze pół roku temu myślałem o A8 z tym silnikiem. Z tego co wiem to można z niego wyrezać prawie 500PS

Opublikowano

Pełen kox :kox:

Opublikowano
Malik, jeszcze pół roku temu myślałem o A8 z tym silnikiem. Z tego co wiem to można z niego wyrezać prawie 500PS

Wszystko zależy z jaką skrzynią jest zestawiony. U mnie niestety Tip Aisin okazał się ograniczeniem i możliwy był tylko delikatny program na 370PS/825Nm. Sorry za OT.

Opublikowano

Furka marzenie. Jedynie co bym zmienił to kolor na czarny i te fotele na pełne skóry. Reszta miodzio. Jak to się trzyma na zakrętach? Czuje się prowadzenie? Jakiś czas temu prowadziłem zwykłą A6 C7 3.0 tdi to masakra, w ogóle nie czułem auta. Bujało jak cholera.

Opublikowano
Panowie nie porównujcie potencjału RS6 C6 do S6 C7 bo póki co nie ma żadnych testów, wyników etc. Co prawda o C6 już coś tam wiemy ale C7 to exotyk pod tym względem. Nie patrz na ABT, MTM czy inne firmy bo to bajki wyssane z palca. Robią samochody za grube $$$$ a na ulicy wychodzą inne rzeczy. Nawet jak napiszą że zrobią ci z tego auta 650 czy 700 to raczej mało prawdopodobne. Przykład kilku rs6 robionych przez Adama czy gtr Stana pokazał że ich samochody i deklarowane moce to bajki i pic na wode. Na twoim miejscu poczekałbym aż w Polsce ktoś ogarnie soft do tego - myślę że najlepiej w tym temacie udać się do Adama. Nie wiem czy masz świadomość utraty gwarancji no chyba że ci na niej nie zależy. Bardzo jestem ciekawy różnic silnikowych w porównaniu do RS6 C6. Jeśli nie ma niewiadomo jakich różnic i budową podobne to myślę że po drobnych zabiegach w odpowiednich rękach jest więcej do ugrania:wink: Z tego co Adam pisał to bez ruszania dołu jest potencjał 1k lekką reką. Ale to tylko dywagacje. Kwestia na ile to bliźniacze jednostki.

To chyba całkiem nowa jednostka a w C6 siedział uturbiony silnik z Gallardo z FSI:wink:

Do gallardo to mu podobno dużo brakuje:wink:

Niedawni miałem przyjemność rozmawiać z Polakiem, który projektował nowy silnik dla BMW i dość obryty w temacie silników jest.

Silnik z C6 nawet nie stał obok tego z Gallardo:wink:

Marketing rulez:decayed:

a w temacie, to audi nieco sobie w kolano strzeliło wypuszczając obecne S-ki, zarówno s4 jak i s6.

Dla mnie optymalne rozwiązanie.

Tutaj gołym okiem widać jaki potencjał drzemie w c7

Audi RS6 vs Audi S6 - FastestLaps.com

Opublikowano

właśnie zobaczyłem wątek i powiem, że delikatnie mnie wkur..

a tak serio to auto jest mega tylko kolor słaby. mam nadzieję, że będzie mało awaryjny

co do tych 650KM to cikekawy jest czy S-tronic to wytrzyma.

wiesz może czym się różni ten silnik od tego z S8 bo jest 100KM różnicy.

co do ABT to montują swój sterownik, MTM daje boxa. trzeba czekać aż ktoś ogranie program. do mojego ponad rok i jeszcze nikt go nie złamał.

Opublikowano

Jeśli chodzi o prowadzenie to na dynamic jest sztywno i to bardzo, dodatkowo aktywny układ kierowniczy i auto robi się agresywne i narowiste.

Kuredu, a czym Cię tak wkur.. przecie mam tylko 2 cyl. więcej :D

Opublikowano

no właśnie i na dzień dobry moc w jaką ja celuje po programie:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...