Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Akcja serwisowwa Audi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
akcja PD podlega dla silników VW/Audi 2.0TDI 170KM. 140KM nie podlega.

4dni temu tez poszedł mi jeden pompo wtrysk, diagnozę przeszedł w ASO i Pani sama zaproponowała ze wymienia mi go w ramach akcji serwisowej. A MAM 140KM.

tylko nie mają go na stanie i muszą go zamówić, czas oczekiwania do 5dni roboczych.

Opublikowano

Się ciesz że masz "syfa" wymienionego za darmochę.

To że nie mają na stanie w ASO to normalne a te 5 dni to pewnie okres świąteczny, bo tak normalnie to 1-2 dni.

Opublikowano

farta Masz niesamowitego ale to też świadczy o dobroci serwisu ludzi którzy tam pracują i wiedza co mogą...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,jako że mam do serwisu vw w Zittau 16 km -podjechałem do nich aby zakupić i zakodować dodatkowy kluczyk.Po kilku dniach od zgłoszenia podjechałem i wykonali usługę za 142 euro.Przy okazji zaproponowali wymianę pompek za free-mam być u nich za tydzień.Z racji bariery językowej nie dowiedziałem się czy wiązka elektryczna też podlega wymianie-pomyślałem że nawet za nią zapłacę ale nie wiem jak to sformułować-jaki jest nr tej wiązki ,ktoś może mi pomóc?

Opublikowano

Z tego co sie orientuje wiazka nie podlega wymianie.

Nr. czesci powinien byc 03G 971 033 M

Czesc nazywa sie Pumpe-Düse Leitungssatz.

Mozesz ich sam zapytac:

Wird der Leitungsatz in Rahmen der Servisaktion umgetauscht? - Czy wiazka zostanie wymieniona ramach akcji serwisowej?

Wenn nicht, bin ich bereit die Kosten für den Umtausch zu tragen. -Jezeli nie, jestem gotowy poniesc koszty wymiany.

Jak cos to pisz do mnie na priva.

Opublikowano

Dzięki,to mi pomoże,pytanie-czy będą mieli wiązkę na miejscu ,czy będę musiał znowu czekać.Postaram się w poniedziałek dowiedzieć przez znajomego poligotę .

Opublikowano

Powinni miec bo jest to element czesto wymieniany.

Opublikowano

W autospecialu w Krakowie wymienialiśmy pompki z wiązkami w ramach akcji serwisowej.

Opublikowano

A powiedzcie mi czy BLB też podlega jakimś akcjom serwisowym ? Ew. jak sprawdzić co ASO zaleca do wymiany i co najlepiej zrobią za free ? :D

Opublikowano

Ta akcja dotyczy tylko BRD.

Tutaj wklep sobie Twoj VIN a dowiesz sie czy sa przewidziane jakies akcje do Twojego BLB.

Abfrage Rückrufaktionen < Volkswagen Service < Service & Zubehör < Volkswagen Deutschland

BTW

Jakby Kolega uwaznie czytal (az 7 stron), nie musialby zadawac tego pytania bo wszystko juz tu bylo opisane :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zrobiłem już ok.2000 km na nowych pompkach,silnik pracuje raczej tak samo jak na starych/były jeszcze ok-wg korekt/.Przy zapalaniu na zimnym trzeba pokręcić ok.1,5 sekundy a po uruchomieniu silnik na moment wskakuje na jakieś 1100 obr i za stabilizuje się na 900.Zażyczyłem sobie nową wiązkę-120 euro-to cały koszt wymiany pompek.Mam też stosowny wpis w książce serwisowej.Zużycie ON Verva na trasie -ok.6.8l/100km.

Opublikowano

Ja mam na nowych juz 40 kkm, ale to tez jeszcze nie jest wymowne..., stare zaczęły sie poważnie sr** przy 60kkm

Opublikowano

Ja mam obecnie 130 tys,stare pompki przejechały od nowości 128 tys i nie były wymieniane bo helmut odmówiłby akcji serwisowej.

Opublikowano

Witam mam BRE 2006r i mam pytanko jakie tam mogą być pompki ? Ostatnio zauważyłem że zaczyna mi kopcić na czarno i to chyba wina pompek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pompki, turbo, EGR = zły skład mieszanki.

= DIAGNOSTYKA