Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany, pilna sprawa? Rozwalony klosz w przednich lampach...

czy ktoś może zakład te i może je polecić ? 

D660EF3B-77FE-4BFB-B9E4-EBE446F534AB.png

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 822,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kup lampę angola w dobrym stanie,wydasz 100zl a będziesz miał ori klosz w dobrym stanie.

Opublikowano
2 godziny temu, pila24 napisał:

Kup lampę angola w dobrym stanie,wydasz 100zl a będziesz miał ori klosz w dobrym stanie.

Co do dobrego stanu to nie przesadzajmy... Różnie bywa. 

Wojtek @ZiewalTy ostatnio zmieniałeś klosze na nowe? Gdzie kupiłeś? 

Mały edit : Wojtek kupił jednak używki. 

Edytowane przez lewiatan1989

Opublikowano

Widziałem te aukcje ale nie mam zaufania do zamienników jeżeli chodzi o lampy więc kupiłem ori, polerka i zabezpieczenie 

Opublikowano
8 godzin temu, lewiatan1989 napisał:

Co do dobrego stanu to nie przesadzajmy... Różnie bywa. 

Wojtek @ZiewalTy ostatnio zmieniałeś klosze na nowe? Gdzie kupiłeś? 

Mały edit : Wojtek kupił jednak używki. 

Na pewno będzie lepszy niż jego pęknięty ;) Kupić, wypolerować i będzie malina :)

Opublikowano

Okej, dzięki panowie:hi:

Opublikowano
19 godzin temu, M@rcin napisał:

u siebie mam 144/363niuta sprzęgło ori a na blacie 296tyś...

Jeśli u Ciebie nic się  nie odzywa i jest 'ok' to nie kombinuj i jeździj na tym co masz. Z resztą z tego co gdzieś kiedyś mi sie obiło o uszy sprzęgło łapie zawsze w tym samym punkcie(sprzęgło samonastawne). Pzd

Tego szczerze powiem nie wiedziałem, ale możesz mieć rację, że sprzęgło zawsze bierze w tym samym punkcie. U mnie jest to akurat tak między połową, a 3/4 wysokości i może przez to mam wrażenie, że niedługo czeka mnie wymiana. A jest tak od kiedy mam auto, czyli w sumie już 1,5 roku. Poprzednio w Passacie B5 ze sztywnym kołem zamachowym jak się kończyło sprzęgło to brało coraz wyżej, a na końcu zaczęło się ślizgać przy ruszaniu. Może rzeczywiście na razie się wstrzymam i zobaczę co się będzie działo.

18 godzin temu, lewiatan1989 napisał:

Gdzie się wybierasz na strojenie? Gdzieś w 3M? 

Miałeś już hamowane auto? 

Bo u mnie to były przeboje :D kunie wyzdychały :D - możesz poczytać w moim wątku - za pierwszym razem ukręciłem niecałe 84 kuce ... sprzęgło też miałem ok - wtedy jeszcze fabryka ... po ogarnięciu kucy do 116 sprzęgło zaczęło się ślizgać :facepalm:

Dopiero po wymianie sprzęgła udało się zrobić 139/291 

Jeśli chodzi o chip, to wybieram się do Tune Up w Gdańsku. Śledzę poczynania Roberta i jego ekipy na kanale Autoholicy, dodatkowo kogo by człowiek nie zapytał, to poleca właśnie jego osobę. Mimo, że pierwszy raz będę korzystał z usługi chiptuningu to uważam, że to najlepsze możliwe miejsce w Trójmieście. Nie ukrywam też, że tak samo mocno zależy mi właśnie na diagnostyce, co na chipie. Nie zauważyłem co prawda problemów z autem oraz mocą, ale chcę wiedzieć czy trzyma serię i czy zdrową mam jednostkę.

Edytowane przez m1kow

Opublikowano
Godzinę temu, m1kow napisał:

Tego szczerze powiem nie wiedziałem, ale możesz mieć rację, że sprzęgło zawsze bierze w tym samym punkcie. U mnie jest to akurat tak między połową, a 3/4 wysokości i może przez to mam wrażenie, że niedługo czeka mnie wymiana. A jest tak od kiedy mam auto, czyli w sumie już 1,5 roku. Poprzednio w Passacie B5 ze sztywnym kołem zamachowym jak się kończyło sprzęgło to brało coraz wyżej, a na końcu zaczęło się ślizgać przy ruszaniu. Może rzeczywiście na razie się wstrzymam i zobaczę co się będzie działo.

Jeśli chodzi o chip, to wybieram się do Tune Up w Gdańsku. Śledzę poczynania Roberta i jego ekipy na kanale Autoholicy, dodatkowo kogo by człowiek nie zapytał, to poleca właśnie jego osobę. Mimo, że pierwszy raz będę korzystał z usługi chiptuningu to uważam, że to najlepsze możliwe miejsce w Trójmieście. Nie ukrywam też, że tak samo mocno zależy mi właśnie na diagnostyce, co na chipie. Nie zauważyłem co prawda problemów z autem oraz mocą, ale chcę wiedzieć czy trzyma serię i czy zdrową mam jednostkę.

Daj potem info co tam za kreski Ci wyszły. U kolegi wyżej niut trochę słaby, ale z tego co pamiętam kiedyś miał zaślepiony w zderzaku dolot do IC więc to może być tego powodem.

Pzd

Opublikowano
14 minut temu, M@rcin napisał:

Daj potem info co tam za kreski Ci wyszły. U kolegi wyżej niut trochę słaby, ale z tego co pamiętam kiedyś miał zaślepiony w zderzaku dolot do IC więc to może być tego powodem.

Pzd

No mogło tak być bo pomiary bez kierownicy powietrza były i zaślepką w zderzaku :facepalm:

Opublikowano
21 godzin temu, M@rcin napisał:

Pzd

Panowie, co do moich pomiarów to mam złą wiadomość. Kreski co prawda pokazały 131,5 km w serii, ale wynika to z tego, że moja turbina już teraz przeładowuje i to świadczy o problemie ze zmienną geometrią. Poprzedni właściciel musiał grzebać też przy czujniku, tylko nie pamiętam od czego. Pokazuje on temperaturę 78 stopni. Także programu Robert z Tune-Up nie robił, a ja muszę zbierać kaskę na nową turbinę. Plan jest taki, żeby wsadzić turbo z modelu B6 AWX/AVF 130 km i wtedy podziałamy na około 160 km.

Opublikowano

Chyba nieubłaganie zbliża się czas wymiany sprzęgła i dwumasu w moim 1.8T Quattro. Czasem zatrzesie buda na wstecznym  jak dam za mało gazu albo na niskich obrotach przy 2 i 3. Sprzęgło tez już bierze pod koniec i biegi jakby zaczęły gorzej chodzić. Myśle od razu zrobić komplet i wymienić olej w skrzyni żeby był spokój. Jakie sprzęgło i dwumas byście polecili? Olej to wleje chyba ten co w dyfer ostatnio zalalem czyli Ravenol VSG SEA 75W90.

Opublikowano

Ładuj sprzęgło LUK. Czy dwumas będzie u Ciebie do wymiany? Wątpię. U mnie po 245kkm dwumas był ok. Wymieniony tylko kpl sprzęgła - tarcza, docisk itp

Opublikowano

Nie lepiej od razu w pakiecie zrobić? Kończy mi się tez kat chyba bo zaczyna pierdziec jak zgasze auto a na zimnym jak odpalam to coś dzwoni póki się nie zagrzeje i nie jest to lancszek ;) Napinacz i łańcuch robiony w tamtym roku i dźwięk dochodzi jakby z kata a nie z napianacza. Napinacz cichutko :)  Wiec chyba zamiast kata wrzucę DP a jak DP to już chyba sprzęgło i dwumas z AWX bo podobno P&P żeby pod program było już ;)

Opublikowano

Tarczę trzeba dać od 1,8t bo ta od awx jest sztywna, nie ma sprężyn. Kolega @Emejcz pisał niedawno o tym w temacie o swojej b7. 

Opublikowano

Byłem teraz sprawdzić dwumas. 50 km / h, 5 bieg i gaz w podłogę i w sumie nie zauważyłem żebyś coś się wydarzyło. Jakieś mini pyci drgania ale to tak chyba powinno być. Może faktycznie tylko sprzęgło zmienię i olej w skrzyni. Sprawdzę jeszcze poduszki pod silnikiem z ciekawości. Drgania może poprostu bo za mało gazu daje przy wstecznym czy ruszaniu. 

Opublikowano
20 minut temu, staniek napisał:

Tarczę trzeba dać od 1,8t bo ta od awx jest sztywna, nie ma sprężyn. Kolega @Emejcz pisał niedawno o tym w temacie o swojej b7. 

Dziwne. Na forum czytałem ze pasuje komplet sprzęgło + dwumas P&P

Opublikowano
13 minut temu, Damianq napisał:

Dziwne. Na forum czytałem ze pasuje komplet sprzęgło + dwumas P&P

Pasuje, a jak chcesz samo sprzęgło bez dwumasy wsadzić z awx to tulejkę na tarczy trzeba stoczyć o 4mm, robiłem takie coś miesiąc temu tyle, że w avj.

Opublikowano
8 minut temu, przem8 napisał:

Pasuje, a jak chcesz samo sprzęgło bez dwumasy wsadzić z awx to tulejkę na tarczy trzeba stoczyć o 4mm, robiłem takie coś miesiąc temu tyle, że w avj.

Jak wrzucać to komplet od razu. 

Opublikowano
10 minut temu, Damianq napisał:

Jak wrzucać to komplet od razu. 

No tak tyle, że w moim przypadku komplet z dwumasem był wymieniany ze 25 tys km temu i tarcza miała jakąś wadę fabryczną i wyła w końcowej fazie puszczania sprzęgła więc już starczy kosztowności w tym starociu :P

Opublikowano
4 minuty temu, przem8 napisał:

No tak tyle, że w moim przypadku komplet z dwumasem był wymieniany ze 25 tys km temu i tarcza miała jakąś wadę fabryczną i wyła w końcowej fazie puszczania sprzęgła więc już starczy kosztowności w tym starociu :P

To ciekawe czego wyżej kolega pisze ze tarcze lepiej zostawić z BFB. Wszędzie czytałem ze wchodzi P&P zatem nie wiem w czym problem.