Tomeks Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 pany,wy pewnie nigdzie poza B7Crew nie zaglądacie,niee:wink:,to może pomożecie:naughty: http://a4-klub.pl/kazdy-temat-20/prosba-glosik-gory-wielkie-dzieki-250645/#post3109997
antonio Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 ale beka nikt nie wygrał w totka, we wtorek 45 baniek
danielo Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 ale beka nikt nie wygrał w totka, we wtorek 45 baniek orzeszkur trzeba puścić,może się trafi
antonio Opublikowano 3 Listopada 2012 Opublikowano 3 Listopada 2012 ja puszczałem dzis bo mi 45baniek nie trzeba ale i tak lipa
bigos_s Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Wsadzisz Eibach Pro Kit i już będzie ładnie (koszt ok. 600zł nowe).Założysz od razu 18" to szybciej zdecydujesz się na obniżenie Jak to jest z tymi sprężynami ? można je montować pod seryjny zawias? i jak to będzie wyglądało do 18 cali ? ---------- Post dopisany at 11:07 ---------- Poprzedni post napisany at 10:52 ---------- I co lepiej : W seryjnym zawieszeniu zmienić sprężyny na np te Eibach Pro Kit? czy brać zestaw z Slina ? np ten co antonio wkleił. kto szuka niech łykaAudi A4 b7 2.0TDI kombi zawiesznie S-Line oryg. (2703284860) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. SPRĘŻYNY AUDI A4 B6 B7 S LINE - 20mm (2747677660) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ---------- Post dopisany at 21:54 ---------- Poprzedni post napisany at 21:35 ---------- i jeszcze jeden kpl tylko trzeba zapytać od jakiego silnika AUDI A4 S4 B6 B7 ZAWIESZENIE S-LINE KOMPLET (2755282901) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
DarkMind Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 nie znam się na tym, ale z tego co wiem, to przy normlnym zawieszeniu, zmiana sprężyn wykończy amorki, nie wiem czy w miesiąc czy w dwa lata, ale takie opinie słyszałem, dlatego ja się zdecydowałem na 1be, zamiast amory 1ba i sprężyny. a teraz jeśli bym chciał dodatkowe -10mm, to się mocno bym zastanawiał czy sprężynami no eibachem, czy znowu zmiana zawiechy. ale jak napisałem nie jestem specjalistą od tego, może dlatego mam ostrożniejsze podejście.
RS Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Ja juz pare autek obnizylem, i jest tak: Normalnie do -40mm, ale dla pewnosci- powiedzmy -35mm dozwolone sa zwykle amortyzatory, a z mojego punktu widzenia nawet lepsze, bo zachowasz wiecej komfortu ze zwyklego zawieszenia, a zyskujesz optyke i polepszona dynamike na zakretach i podczasz wiekszych predkosci na autostradach (tak okolo 200km/h)- oczywiscie zawieszenie: sportowe sprezyny+ amortyzatory- jest sztywniejsze i ma lepsza sztywnosc na zakretach, ale za malo komfortu. Z mojego punktu widzenia w praktyce jest nawet gorsze, bo odbija sie na naszych nierownych drogach i czesto wiecej traci jak zyskuje na przyczepnosci, tylko w idealnych warunkach jest lepsze- tzn. na idealnie prostej drodze. Mysle ze idealnie jest: Eibach Pro-kit+ seryjne Amory+ ewentualnie stabilizatory z RS4 (nie testowalem bo mam te z S-line, ale slyszalem same pozytywne opinie) Ja mam H+R + amory i reszte S-line i jest mi za twardo i za nisko. Jest za bardzo "sport" a za malo "komfort"
bigos_s Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Reasumując na nasze drogi i realia szybkich prostych standardowe zawieszenie i np te Eibach - sprężyny obniżą o ok 35-40 mm przy zachowaniu bardziej komfort a nie sport. Nic nie pokręciłem ? Dokładnie takiego rozwiązania szukam więc
DarkMind Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 miałem 1ba, mam 1be - kompletnie nie czuje różnicy w komforcie, 1ba było dla mnie tak samo twarde jak 1be. to, że niżej to mi powiedział dopiero krawężnik, bo optycznie dużej różnicy nie widziałem. w b5 miałem dużo bardziej komfortowe zawieszenie niż 1ba u siebie. ja czytałem i słyszałem info o cieknących amorkach jak się sprężyny zmieni na obniżające i na to, że amorki siadają, ale nie neguje tego co piszą osoby które wymieniały już tak czy siak. mogę pisać tylko o info które wyczytałem tutaj lub slyszałem od osób siedzących w tym temacie.
bigos_s Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Radek masz fotki dla porównania jak stoi i jak stał przed zmianą ? Czy tylko mi się wydaje czy to CREW wygląda jak CREM
RS Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Reasumując na nasze drogi i realia szybkich prostych standardowe zawieszenie i np te Eibach - sprężyny obniżą o ok 35-40 mm przy zachowaniu bardziej komfort a nie sport. Nic nie pokręciłem ? Dokładnie takiego rozwiązania szukam więc Dokladnie tak to jest.
DarkMind Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 albo jak C(K)rew hmm hmm hmm napewno mam fote jak po zmianie, ale nie dogrzebie się do fotki przed - chociaż byłem pewny, że kilka dni wcześniej nim zmieniłem zawieche robiłem foto - okazało się, że nie, a starsze foty mam na kompie w domu a siedze w robocie. po zmianie wygląda tak:
Wihajster Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 pomyśl nad wywaleniem chlapaczy
DarkMind Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 kolejny raz to słyszę, coś w tym musi być
RS Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 miałem 1ba, mam 1be - kompletnie nie czuje różnicy w komforcie, 1ba było dla mnie tak samo twarde jak 1be.to, że niżej to mi powiedział dopiero krawężnik, bo optycznie dużej różnicy nie widziałem. w b5 miałem dużo bardziej komfortowe zawieszenie niż 1ba u siebie. ja czytałem i słyszałem info o cieknących amorkach jak się sprężyny zmieni na obniżające i na to, że amorki siadają, ale nie neguje tego co piszą osoby które wymieniały już tak czy siak. mogę pisać tylko o info które wyczytałem tutaj lub slyszałem od osób siedzących w tym temacie. Klopotem jest ta graniczna wartosc obnizenia, no i jezeli sie bieze uzywane sprezyny obnizajace, ktore juz "siadly" Jezeli zalozysz prawie nowe S-line (-20mm) do zwyklych amorow (najlepiej nowych) to dlugo wytrzymaja, a jezeli zalozysz na przyklad H+R (-40mm) ktore juz jezdzily na jakims aucie 5 lat to one juz usiadly jakies 10mm i maja -50mm, a to juz jest poza granica i amory beda siadac. Jak juz zauwazyles- to opinie, ktore niekoniecznie musza byc objektywne.... ---------- Post dopisany at 14:33 ---------- Poprzedni post napisany at 14:29 ---------- pomyśl nad wywaleniem chlapaczy MiejscowośćZamość - Lublin - Ryki - Puławy - Warszawa -może w tych miejscowościach chlapacze to nie aż taki zły pomysł?
H4mm3R Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Opublikowano 4 Listopada 2012 Ale i tak gwint jest najlepszy
DarkMind Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Ile mm poszło w dół na tym 1be -20mm
Rekomendowane odpowiedzi