BREATH1 Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 na bogato widzę, kozacki projekt szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiRide Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 ok, a z doświadczenia orientujesz się czy nowe palniki świecą mocniej od kilkuletnich ? cały czas mam to mikro-migotanie lewego i mnie to drażni... więc chyba zacznę od wymiany palników... albo poczekam aż bartek wymieni swoje i zobaczymy czy będzie różnica... Na logike - nowy zarnik po kiludziesieciu godzinach pracy bedzie swiecil lepiej niz kilkuletni. Roznica bedzie zauwazalna golym okiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikszak Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 fajnie fajnie tylko co jest co ? super ze jest cos takiego dostepne ORI tylko cena jak zwykle zabija jak podłączyć te lampki. co trzeba dorezać. Czy może pasuja P&P po co jest ta wtyczka. Dajcie znać bo jestem zainteresowany tym modem ---------- Post added at 00:16 ---------- Previous post was at 00:01 ---------- 4G0943021 2 szt. 50, 59 PLN szt.4B0971832 2 szt. 10,70 PLN szt. 000979009E 2 szt . 12,49 PLN szt. http://postimage.org/image/4s4av82g3/ o ten wątek mi chodziło czyli o ledy w tablicy rejestracyjnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 jak podłączyć te lampki. co trzeba dorezać. Czy może pasuja P&P po co jest ta wtyczka. Dajcie znać bo jestem zainteresowany tym modem---------- Post added at 00:16 ---------- Previous post was at 00:01 ---------- o ten wątek mi chodziło czyli o ledy w tablicy rejestracyjnej Wtyki potrzebne sa do tych lampek przeciez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Tu macie DIY lampek http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?227211-B6-B7-Monta%BF-Ledowego-Pod%B6wietlenia-Tablicy-rejestracyjnej-z-A5-B8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Montaż reflektorów przesunięty na jutro - Grześkowi coś wypadło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 6 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Odbłyśniki nie były w najlepszym stanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Odbłyśniki faktycznie w masakrycznym stanie. Będziesz mega zadowolony, tylko uważajcie przy montażu, żeby ustawić je poziomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Kurcze ciężko zrobić fotkę wiązce światła (fotki są niewyraźne ). Różnica jest bardzo duża (zdjęcia tego do końca nie oddadzą - fotka przed regeneracją pokazuje lepszą wiązkę światła niż była w rzeczywistości). Wcześniej na światłach mijania miałem lekką poświatę przed autem, a teraz wszystko za***iście widać. Nie wiem na ile różnica wynika z nowych odbłyśników a ile dokładają do tego nowe palniki (stan starych odbłyśników macie 2 posty wyżej). Tak było przed... A tak jest teraz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianekZg Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 :shock3: Bart-s i to tylko po samej regeneracji taka różnica ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin79 Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 :shock3: Bart-s i to tylko po samej regeneracji taka różnica ??? ..to raczej soczewy z B8:naughty: Bart kiedyś coś wspominaleś o wymianie dachu pod szyber:eusathink: też mam na to chrapke:kox: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianekZg Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 , :glupek2:głupek ze mnie, właśnie doczytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieniek Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Bart kto CI robil soczewy z b8? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Bart kto CI robil soczewy z b8? Nasz Grzesiu czyli Gwerty. Bart kiedyś coś wspominaleś o wymianie dachu pod szyber:eusathink: też mam na to chrapke:kox: To jest mega rezanie Dominiku - jeśli chodzi o części to nie jest tak źle. Problem polega na tym aby prawidłowo wspawać/zgrzać płytę dachu (wymaga to sporej precyzji) po uprzednim usunięciu całej wkładki. Póki co z braku czasu odłożyłem ten projekt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Bart kto CI robil soczewy z b8? Nasz Grzesiu czyli Gwerty. Będziecie mogli sensownie to opisać w wątku o wymianie soczewek? Jak rozwiązaliście problem mocowania soczewki z B8 w kloszu B6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiRide Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Kurcze ciężko zrobić fotkę wiązce światła (fotki są niewyraźne ). Różnica jest bardzo duża (zdjęcia tego do końca nie oddadzą - fotka przed regeneracją pokazuje lepszą wiązkę światła niż była w rzeczywistości). Wcześniej na światłach mijania miałem lekką poświatę przed autem, a teraz wszystko za***iście widać. Nie wiem na ile różnica wynika z nowych odbłyśników a ile dokładają do tego nowe palniki (stan starych odbłyśników macie 2 posty wyżej). Tak było przed... http://www.a4-klub.pl/manuale-www/Bart-s/storyline/nocold.JPG A tak jest teraz... http://www.a4-klub.pl/manuale-www/Bart-s/storyline/nocnew.JPG takiego efektu sie mozna *bylo spodziewac* Ciekaw jestem tylko,jak na zywca wyglada granica swiatlo cienia na lewej stronie,bo jesli jest tak wysoko jak na zdjeciu z tym plotem betonowym,to powinni kierowcy z przeciwka migac ze ich slepisz. Zakladalem koledze soczewki z b8 na starych planikach i jest roznica -mam nowe parniki i takie same soczewki a jednak calosc swieci wyraznie jasniej. Takze dobrze zrobiles ze do kompletu zalozyles nowe palniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Bart kto CI robil soczewy z b8? Nasz Grzesiu czyli Gwerty. Będziecie mogli sensownie to opisać w wątku o wymianie soczewek? Jak rozwiązaliście problem mocowania soczewki z B8 w kloszu B6? To już od Grześka zależy czy będzie chciał się podzielić swoim patentem. Ja tylko udostępniłem swoje reflektory Kurcze ciężko zrobić fotkę wiązce światła (fotki są niewyraźne ). Różnica jest bardzo duża (zdjęcia tego do końca nie oddadzą - fotka przed regeneracją pokazuje lepszą wiązkę światła niż była w rzeczywistości). Wcześniej na światłach mijania miałem lekką poświatę przed autem, a teraz wszystko za***iście widać. Nie wiem na ile różnica wynika z nowych odbłyśników a ile dokładają do tego nowe palniki (stan starych odbłyśników macie 2 posty wyżej). Tak było przed... http://www.a4-klub.pl/manuale-www/Bart-s/storyline/nocold.JPG A tak jest teraz... http://www.a4-klub.pl/manuale-www/Bart-s/storyline/nocnew.JPG takiego efektu sie mozna *bylo spodziewac* Ciekaw jestem tylko,jak na zywca wyglada granica swiatlo cienia na lewej stronie,bo jesli jest tak wysoko jak na zdjeciu z tym plotem betonowym,to powinni kierowcy z przeciwka migac ze ich slepisz. Zakladalem koledze soczewki z b8 na starych planikach i jest roznica -mam nowe parniki i takie same soczewki a jednak calosc swieci wyraznie jasniej. Takze dobrze zrobiles ze do kompletu zalozyles nowe palniki. Nie regulowałem jeszcze ustawień po montażu lamp - jednak troszkę aut mijałem i nikt nie się nie wkurzał. Jutro podjadę na stację diagnostyczną i wtedy okaże się czy wymagana jest spora korekta (bo coś tam do poprawy będzie na pewno ). Ja Mariusz, jeszcze raz dziękuję Tobie za załatwienie palników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin79 Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Bart kiedyś coś wspominaleś o wymianie dachu pod szyber:eusathink: też mam na to chrapke:kox: To jest mega rezanie Dominiku - jeśli chodzi o części to nie jest tak źle. Problem polega na tym aby prawidłowo wspawać/zgrzać płytę dachu (wymaga to sporej precyzji) po uprzednim usunięciu całej wkładki. Póki co z braku czasu odłożyłem ten projekt... ..mój szwagier (lakiernik z zamiłowania ) twierdzi że niema tragedii , do tego oczywiście potrzebny odpowiedni sprzęt i troszke umiejetności:naughty: chodzi o poprawne rozszczepienie starego poszycia:whistling: mówi ze robili to kiedyś podczas bumu na ople astry i nawet im sie to udawało:naughty: temat otwarty i zaczne sie chyba rozglądać za dachem z dziórwą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-S Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 ..mój szwagier (lakiernik z zamiłowania ) twierdzi że niema tragedii , do tego oczywiście potrzebny odpowiedni sprzęt i troszke umiejetności:naughty: chodzi o poprawne rozszczepienie starego poszycia:whistling: mówi ze robili to kiedyś podczas bumu na ople astry i nawet im sie to udawało:naughty: temat otwarty i zaczne sie chyba rozglądać za dachem z dziórwą Jeśli masz speca od tego - to jest inna rozmowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiRide Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Bart kto CI robil soczewy z b8? Nasz Grzesiu czyli Gwerty. Będziecie mogli sensownie to opisać w wątku o wymianie soczewek? Jak rozwiązaliście problem mocowania soczewki z B8 w kloszu B6? To już od Grześka zależy czy będzie chciał się podzielić swoim patentem. Ja tylko udostępniłem swoje reflektory Kurcze ciężko zrobić fotkę wiązce światła (fotki są niewyraźne ). Różnica jest bardzo duża (zdjęcia tego do końca nie oddadzą - fotka przed regeneracją pokazuje lepszą wiązkę światła niż była w rzeczywistości). Wcześniej na światłach mijania miałem lekką poświatę przed autem, a teraz wszystko za***iście widać. Nie wiem na ile różnica wynika z nowych odbłyśników a ile dokładają do tego nowe palniki (stan starych odbłyśników macie 2 posty wyżej). Tak było przed... http://www.a4-klub.pl/manuale-www/Bart-s/storyline/nocold.JPG A tak jest teraz... http://www.a4-klub.pl/manuale-www/Bart-s/storyline/nocnew.JPG takiego efektu sie mozna *bylo spodziewac* Ciekaw jestem tylko,jak na zywca wyglada granica swiatlo cienia na lewej stronie,bo jesli jest tak wysoko jak na zdjeciu z tym plotem betonowym,to powinni kierowcy z przeciwka migac ze ich slepisz. Zakladalem koledze soczewki z b8 na starych planikach i jest roznica -mam nowe parniki i takie same soczewki a jednak calosc swieci wyraznie jasniej. Takze dobrze zrobiles ze do kompletu zalozyles nowe palniki. Nie regulowałem jeszcze ustawień po montażu lamp - jednak troszkę aut mijałem i nikt nie się nie wkurzał. Jutro podjadę na stację diagnostyczną i wtedy okaże się czy wymagana jest spora korekta (bo coś tam do poprawy będzie na pewno ). Ja Mariusz, jeszcze raz dziękuję Tobie za załatwienie palników U mnie swiecilo tez tak wysoko z lewej strony - nie ustawilem dokladnie projektora w pionie -przeslona byla przechylona lewa strona w gore i jedynie ponownie rozebranie i ustawienie calosci w lampie dalo rezultat. Majac jeszcze projektory z b6 po regeneracji,pojechalem na stacje diagnostyczna ustawic wiazki swiatel bo przeciez tam powinni zrobic to najlepiej-2 x ustawili tak ze swiecilo po ziemi 15 metrow przed autem i na tym koniec. Od tamtej pory juz nie jezdze na stacje ustawiac swiatla. Fajnie ze jestes zadowolony z palnikow* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi