Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] A4 Avant 1.9TDI 131KM S line, Recaro (Projekt: "Full Opcja")

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No zabieram się za to i jakoś nie mogę skończyć :) Może zadziałamy wspólnie w sobotę :mysli::polew:

• Odpowiedzi 5.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jak rezanko z parctronikiem...dziala wszystko ok :cool1:

Opublikowano

Strzelisz raz i zostaniesz myśliwym :decayed: :decayed:

:> Chyba Ojcem :polew: :polew:

Opublikowano

jak rezanko z parctronikiem...dziala wszystko ok :cool1:

Właśnie dlatego nic jeszcze nie napisałem - niestety PDC nie działa. Aktualnie dołożona została nowa wiązka (kuźwa znów trzeba było rozebrać pół auta - bagażnik, kanapa, fotel kierowcy, podłoga, tapicerki słupków, nadkole...) jednak test zakończył się niepowodzeniem. Po wbiciu wstecznego wywala błąd systemowy (stały sygnał z tylnego głośnika i mrugający na zielono led w przycisku PDC. Problem w tym że nie wiem czego dokładnie dotyczy taka sygnalizacja...

Wiązki raczej jestem pewien. Sterownik też chyba OK. Powodów może być kilka - instalacja została przygotowana pod B6 - sterownik pochodzi z B7. Z tego co zdążyłem się zorientować w B7 zrezygnowano z dwóch kabli (sterownik PDC -> sterownik ESP i sterownik PDC -> bezpiecznik 15A). Nie wiem czy ma znaczenie fakt że są wpięte mimo tego że sterownik ich nie obsługuje? Oprócz tego mogłem odrotnie wpiąć przedni bzyczek - niby to głośnik więc + i - nie powinno mieć znaczenia... Na koniec zostaje jeszcze możliwość że któryś z czujników jest uszkodzony. Zobaczymy, spróbuję znaleźć w tygodniu czas i popróbuję. Jak uda się usunąć usterkę - skończę fotostory i wrzucę tutorial do działu "warsztat" :) Najważniejsze, że najgorsza robota (wiązka) już za mną :good: - cała operacja (bez przekładania zderzaka) trwała 7h!

Pozostaje jeszcze tylko uderzyć do Wrocławia po nowy zderzak S-Line pod PDC...

Jeśli znajdzie się ktoś chętny, swój mogę sprzedać za 1300zł (wszystkie części są nowe, zakupione w ASO, malowane i zamontowane w marcu bieżącego roku - kolor czarny ebony perłowy, kod lakieru 4Z/Z9W - wariant pod układ zmywania reflektorów). Komplet zawiera:

- nakładka zderzaka S-Line

- spojler zderzaka S-Line

- grill środkowy S-Line (z ramką w chromie)

- kratki na halogeny (L+P)

Zero zadrapań, wgniotów, złamań itp. Zderzak gotowy do założenia.

frontsline.jpg

No i żeby nie było, że od ostatniego czasu nic nie dołożyłem :wink4: - ori fele z wzorkiem RS4, oponki Continetnal SportContact3 235/35, 8Jx19" ET48 kupionych od Flyera (są już u lakiernika :dance:)

rs419.JPG

Opublikowano

Bart! Ja już nie mam do Ciebie słów! :tongue4::kox:

Opublikowano

na jaki kolor malujesz? bo niedługo będę malował moje bbs-y i sie zastanawiam czy zostawić jak sa czy w grafit :mysli:[br]Dopisany: 17 Listopad 2009, 18:55_________________________________________________cene zderzaka podlega negocjacji? :naughty:

Opublikowano

na jaki kolor malujesz? bo niedługo będę malował moje bbs-y i sie zastanawiam czy zostawić jak sa czy w grafit :mysli:[br]Dopisany: 17 Listopad 2009, 18:55_________________________________________________cene zderzaka podlega negocjacji? :naughty:

Felgi idą w ori sreberko - chyba idealny kolor dla czarnej perły z pakietem połysk.

Jeśli chodzi o cenę zderzaka to raczej średnio z negocjacją - na allegro macie za 1k komplety ale do malowania a tu igła.

...przed chwilą przywiozłem zimowe butki ;) Prosto z fabryki - Bridgestone Blizzak LM30 215/50/R17 91H - czy ktoś z Was zna te paputy? Trochę w ciemno brałem bo cena dobra ;)

blizzak.JPG

Opublikowano

ale "one" mają z Tobą dobrze... szmateczki podłożone :decayed:

Opublikowano

LOL, zostały po umytych 19" - trochę piachu w garażu siedzi :wink4:

Opublikowano

Lakier na felgach po umyciu chyba znacznie fajniejszy, co? :)

Opublikowano

Oczywiście, o wiele lepiej się prezentowały. Dobrze, że ich nie umyłeś - jeszcze byś się rozmyślił :polew:

Opublikowano

Felgi idą w ori sreberko - chyba idealny kolor dla czarnej perły z pakietem połysk.

Jeśli chodzi o cenę zderzaka to raczej średnio z negocjacją - na allegro macie za 1k komplety ale do malowania a tu igła.

...przed chwilą przywiozłem zimowe butki ;) Prosto z fabryki - Bridgestone Blizzak LM30 215/50/R17 91H - czy ktoś z Was zna te paputy? Trochę w ciemno brałem bo cena dobra ;)

blizzak.JPG

było brać z lm35 :)

własnie się zastanawiałem nad tym rozmiarem ale w końcu wybrałem 225/45/17 na zime..

Opublikowano

No niestety LM35 akurat nie były dostępne - dlatego brałem te. Miałby być 205 ale te byłby na styk dla 7,5J x 17 dlatego wybór padł na 215.

Opublikowano

Bartek ja mam u siebie LM25 225/45/17 91H i powiem Ci tak: głośne przy większych prędkościach >80km/h no ale to opona zimowa

miękkie przez co komfortowe ale za to bardzo słabe w zakrętach(zbyt miękki boki), potrafią popływać troszkę zresztą podobnie z ostrymi hamowaniami :thumbdown:

jeżeli nie szalejesz autem to oponki jak najbardziej ok :good: radzą sobie i na błocie i na śniegu i na wodzie

pozdrawiam

Bartek czemu zmieniasz taki ładny kolor :( a może by pasował do auta :wink4:

ps. Flyer te fele były w graficie ori czy je malowałeś?

Opublikowano

KENOiX, to byl ori lakier - taki jak w RS4 B7 Titanium ;(

Ja zawsze polecam Continentale... teraz drugi sezon jezdze na TS810 i te opony sa swietne, cichutkie, na sniegu i mokrym super... suchym tez.

Opublikowano

Fele :kox: szkoda zmiany koloru :confused4:

Opublikowano

KENOiX - dzięki za opis :) Jeżdżę raczej spokojnie więc myślę że się sprawdzą - Twoje uwagi na pewno sie przydadzą :good:

Wracając do felg - sprawdziłem i moim zdaniem nie pasuje do czarnej perły. Czarny połysk + chrom + grafit? :thumbdown: No i cały czas powtarzam, że czarna felga zginie przy czarnym aucie - grafit przy moim lakierze wygląda jak brudna. Sprawdziliśmy przy grafitowej B6 sąsiada - wyglądało za***iście, no ale inny odcień jednak. Madas robił sobie nawet "podgląd" w fotoshopie - poproszę go, może wrzuci fotę to sami zobaczycie...

Fly - BTW, lakiernik jak oglądał felgi mówił że były malowane... Kurcze nie wiem, podpytam go jeszcze jak do tego doszedł.

Opublikowano

felgi Flyera są pikne ale znikają na tle czarnego auta Bart-Sa z elementami chromu .... zmieniam system na winde7 i powyrzucałem większość programów i fotosów tymczasowych ... ale na srebrnych wyglądał bajka z tego co pamiętam ... w sumie Bartek mogłeś zmienić jedną stronę i zrobić foto i potem dać do malowania :mysli:

Opublikowano

Tak planowałem... niestety zabrakło czasu ;(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...