Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie macie spalanie w A4 B8 2.0TDI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trasa Malbork Zakopane 660km A1 A4 Zakopianka

A4 b8 2.0 tdi 170km quattro

Jazda spokojna miedzy 120 a 140 kmh

7412887e73642852d3f180cfc630f595.jpg

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

A4 b8 palił mi też dużo dopóki nie pojechałem do tunera i wywalił soft update, ten soft co wygrywali w związku ze spalinami. Na autostradzie koło 130 nie mogłem zejść poniżej 6.3l teraz mam 5.4

Opublikowano

@aprox99 Tzn. robiłeś program (chip) i Ci spalanie po tym spadło, czy coś innego było kombinowane? U mnie też po wgraniu przez ASO nowego softu z akcji ze spalinami więcej pali auto ?

Opublikowano

Witam,w ASO wygrali ten update w związku z aferą spalinową i auto dużo paliło, jeżdżę po autostradzie tak między 130-140 i nie mogłem zejść poniżej 6,3 l na 100km. Teraz przy tej samej jeździe pali 5,4.Pojechałem do kolegi który robi tuning i on wymazał z programu ten update zostawiając jednocześnie wszystkie numery i znaki tego update, nawet jak auto podłączyć się do komputera to pokazuje że update było zrobione. Powiedział mi że ściągnął program, elementy update usunął i wgrał na nowo. Odtąd pali mniej i nie leci ciągle wentylator, przedtem przejechałem na zimnym 3 km i po wyłączeniu często kręcił wentylator, dziwne bo przy zimnym silniku. Poinformował mnie też że ten wgrany update szkodzi silnikowi a Egr zawory padają ja muchy. Kosztowało mnie to trochę ale teraz jestem zadowolony

Opublikowano

A4 CAGA chip na 170KM quattro 

Spalanie 7,6L/100km

Z ostatnich 5000km, na zimówkach 225/45 r17

70% autostrada, reszta miasto i trochę dróg lokalnych .

Opublikowano

CAGB chip 189koni

średnia 5.7 (70% krajówki, 30% miasto)

zimówki 16 cali - poza miastem prędkość do 110km/h mój rekord 4.9-5.0 wg fis, przy prędkości 120-130km/h  5.4-5.5 wg fis

letnie 18 cali - poza miastem prędkość do 110 km/h około 5.3-5.4 wg fis, przy prędkości 120-140km/h 5.6-5.8 wg fis

jeżdżąc tylko w W-wie, średnio 6.5-8.0 w zależności od korków, 10l nie przekroczyłem ale może za krótko w korkach stałem, staram się wybierać alternatywne drogi...

średnia 5.7 całości (70/30) przy tankowaniu pokrywa się z tym co pokazuje jako średnią fis.

Aby osiągnąć wyniki z j/w poza miastem muszę przejechać co najmniej 100km - jeżeli będzie to krótszy dystans wówczas spalanie będzie wyższe...

• 5 tygodni później...
Opublikowano
W dniu 8.11.2012 o 21:48, loon119 napisał:

Witam niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem b8 2.0tdi. Jest to moja trzecia a4 (b5,b6) i zarazem najbardziej paliwozerna ze wszystkich. A powinno chyba być na odwrót, przecież wszyscy dążą do redukcji a tu proszę... Producent podaje:

Zużycie paliwa:

5,3 l/100 km(cykl mieszany)

6,8 l/100 km(cykl miejski)

4,5 l/100 km(cykl pozamiejski)

Teraz moje spalanie:

Zużycie paliwa:

7-8l/100 km(cykl mieszany)

10-11 l/100 km(cykl miejski)

5,8 l/100 km(cykl pozamiejski) max prędkość 100/110 6bieg

Na postoju (zimny 0,9 ciepły 0,7-0,8)

Napiszcie jak to wyglada u was... Sprecyzujemy te dane, bo nie wiem czy to jest normalne spalanie czy możliwe ze coś jest nie tak.

Maja Audi a4b8 2.0 quattro 170km spała na zimnym silniku w zimę 13l cykl miejski poza miastem 7.3 coś koło tego

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Silniki tdi, przynajmniej te dzisiejsze nie należą do oszczędnych. Przy tych samych prędkościach i załadowaniu palił mi mondeo 5,8l, audi tak 6 l a bmw3 5,5l,tak że bmw palił o 0,5 l mniej od audi. Dzisiaj po przejechaniu 35 km na autostradzie temp. około60 stopni, może to jest problem bo wszyscy tak mają

Opublikowano
1 godzinę temu, aprox99 napisał:

Dzisiaj po przejechaniu 35 km na autostradzie temp. około60 stopni, może to jest problem bo wszyscy tak mają

Coś masz nie bardzo z temperaturą - jazda delikatna około 90km/h na blacie 90 stopni po 8-10km (temp na zewnątrz około -2)

Opublikowano
W dniu 8.01.2019 o 22:20, Marcin_85 napisał:

Maja Audi a4b8 2.0 quattro 170km spała na zimnym silniku w zimę 13l cykl miejski poza miastem 7.3 coś koło tego

i porzuciłem plany na przesiadkę z b7 na b8 2.0tdi. Przeszukałem temat dla potwierdzenia tego co powiedział mi inny posiadacz b8 z tym silnikiem ktory stanowczo odradza, on wydał 1500zł dla poprawy spalania na sam program nie wiem jak z innymi naprawami i samochód stoi w garażu. Spalanie ma nadal na poziomie 8-12l to trochę dużo jak na diesla średnio 10l spali. Pokonuje 35tys. rocznie

Edytowane przez Fwl7

Opublikowano

Zawsze można 2.0 tdi w A3 sportbacka zakupić to na pewno spalanie będzie niższe.  

Opublikowano
W dniu ‎22‎.‎01‎.‎2019 o 21:27, Fwl7 napisał:

i porzuciłem plany na przesiadkę z b7 na b8 2.0tdi. Przeszukałem temat dla potwierdzenia tego co powiedział mi inny posiadacz b8 z tym silnikiem ktory stanowczo odradza, on wydał 1500zł dla poprawy spalania na sam program nie wiem jak z innymi naprawami i samochód stoi w garażu. Spalanie ma nadal na poziomie 8-12l to trochę dużo jak na diesla średnio 10l spali. Pokonuje 35tys. rocznie

Miałem A4 b6 1.9tdi 130km, A4 B7 1.9tdi 115km, i od jakiegoś czasu posiadam A4 b8 2.0tdi 163km wersje allroad quattro i to B8 najwięcej frajdy z jazdy A4. Wczoraj trasa autostrada Konin-Łódz w dwie strony 150 na blacie spalanie 7.5l, -5 na dworze i allroad cieższa buda. 

Fwl7 zawsze możesz zamontować gaz do disla ?

Opublikowano
2 minuty temu, Dawid... napisał:

1.6tdi cr pali 5l :)

ja nie sponsoruje orlenu zeby placić 2x tyle i jezdzic 2.0tdi :)

Opublikowano
9 minut temu, Fwl7 napisał:

1.6tdi cr pali 5l :)

ja nie sponsoruje orlenu zeby placić 2x tyle i jezdzic 2.0tdi :)

felgi 18 opona  225/45R18   Orlenu nie sponsoruje tylko nowe stacje Shell ?

Opublikowano
Godzinę temu, Dawid... napisał:

Miałem A4 b6 1.9tdi 130km, A4 B7 1.9tdi 115km, i od jakiegoś czasu posiadam A4 b8 2.0tdi 163km wersje allroad quattro i to B8 najwięcej frajdy z jazdy A4. Wczoraj trasa autostrada Konin-Łódz w dwie strony 150 na blacie spalanie 7.5l, -5 na dworze i allroad cieższa buda. 

Widzę, że spalanie u Ciebie się unormowało po wycięciu Dpf-a.

Opublikowano
4 godziny temu, Dawid... napisał:

Orlenu nie sponsoruje tylko nowe stacje Shell ?

Dobre :)

Opublikowano
W dniu 24.01.2019 o 10:50, duzy616 napisał:

Widzę, że spalanie u Ciebie się unormowało po wycięciu Dpf-a.

Dokładnie kolego problem znikł z bardzo wysokim zużyciem paliwa, codziennym włączaniu wiatraka chłodzenia i najgorszym przelewaniu oleju napedowego do silnika ?

Pięknie zmieniony program i mój allroad uratowany dzięki ekipie G&G

Edytowane przez Dawid...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie jak sprawdzić wtryski ? moja A4 z multitronikiem pali w mieście 10 lekko na trasie ciężko zejść poniżej 7 . jak czytam wasze wypowiedzi to stwierdzam ze u mnie jest cs nie tak . ? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

CGLC quattro po chipie (210km)

Miasto- 8 litrów 

Autostrada tempomat 145km/h- 7,7litra

Drogi krajowe- 5,8-6,2 litra

Myślę że nie jest źle.... 

Opublikowano

Nie jest źle ale inni są lepsi, bmw 3 z 184KM z 2014 palił mi o litr mniej niż a4b8 tdi 150KM też z 2014