Al@n Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Witam jak w temacie nie działa mi lampa bagażnika, żarówki ok, włącznik nie świeci w żadnej pozycji. Czy ta lampka ma osobny bezpiecznik ? bo reszta oświetlenie działa. dzięki za pomoc
pawelwor Opublikowano 1 Grudnia 2012 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Pierwsze co to sprawdź miernikiem czy dochodzi napięcie do lampki, zakładając, że żarówki nowe wkładałeś.
meserter Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Witam. Mam identyczny problem co autor watku. Jeszcze niedawno lampa działała. Dodam ze podświetlenie klawiszy w lampie działa normalnie. A sama lampa nie działa w żadnej pozycji przełącznika. Żarówki sprawne.
Magicbattle Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 sprawdz styki moze zasniedziale. potem zajrzyj do pompki centralnego czy nie jest czasem gdzies wilgna jest w prawym boczku bagaznika
Al@n Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2012 sprawdz styki moze zasniedziale. potem zajrzyj do pompki centralnego czy nie jest czasem gdzies wilgna jest w prawym boczku bagaznika potem zajrzyj do pompki centralnego czy nie jest czasem gdzies wilgna ?
waldekpsk Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 problem jest na tych stykach, często są przepalone, lub przerdzewiałe
meserter Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Tzn na których stykach? W lampce ? Może się nie znam ale co ma pompka do oświetlenia bagażnika ?
machina Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Gdzieś czytałem że problem występuje w lampce - zimne luty. Od tego bym zaczął, wyjąć i poprawić luty to nic nie kosztuje:wink:
imbusek Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam miałem ten sam problem ale wczoraj kolega mi przylutował wszystkie luty w lampce i po sprawie teraz wszystko pięknie działa trwało to zaledwie 15 minut
Al@n Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2012 zrobiłem tak samo jak kolega wyżej lampka hula jak nowa
sokal Opublikowano 10 Grudnia 2012 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zawsze warto wymontować lampkę i sprawdzić jakimś multimetrem masę i poczyścić styki, czasem styki w lampce są ok ale problem jest z masą czyli jeden kabelek z miernika do plusa w lampce a drugi gdzieś do budy, jeśli przykładając do budy pojawi się napięcie a minusie w lampce nie to wiadomo
Emejcz Opublikowano 5 Stycznia 2016 Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Z ta lampką i stykami to dupna sprawa, bo tam są tak wąskie dziurki, że końcówki od typowego miernika się nie zmieszczą. Właśnie u siebie zdemontowałem tą lampkę i obstawiam zimne luty od razu, a nie styki. Ciekawe czy mam rację Dokładnie tak było. Przelutowałem wszystkie luty i lampka działa. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Emejcz
Rekomendowane odpowiedzi