dlugopis-88 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 podczas chamowania czuc dziwne pulsowanie tak jak by abs sie wlanczal dzieje sie tak za kazdym razem gdy chamuje przewaznie przed samym zatrzymaniem,co to moze byc?? * prosze o stosowanie wlasciwego prefixu [Musashi]
Tukan Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 podczas chamowania czuc dziwne pulsowanie tak jak by abs sie wlanczal dzieje sie tak za kazdym razem gdy chamuje przewaznie przed samym zatrzymaniem,co to moze byc?? A moze slychac takie hrobotanie??A bylo cos ruszane przy hamulcach?Mozliwe ze trzeba czujniki od abs-u lekko dobic do wienca na przegłubie
marbol Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 mam dokładnie to samo, ale u mnie klocki sie kończą (tak ogólnie to temat w układzie hamulcowym przenieś)
nikamo Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Kolego, miałem dokładnie to samo, na 100% czujniki abs, albo sie przekręcił albo zabrudził, trzeba wyczyścić Pozdrawiam
Nosfer Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Ja też miałem taki objaw + chrobotanie, łapało mi przednie prawe koło. A zaczęło się po wymianie przegubów / kombinowali kombinowali aż w końcu spryskali wszystko i przestało.. Na Vag-u czujnik z prawego przodu inaczej mierzył prędkość - proponuje przeczyścić.. :th:
harylog Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 krzywe tarcze powodują podobny objaw.
Nosfer Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 krzywe tarcze powodują podobny objaw. Krzywe tarcze "biją" - szczególnie czuć to przy większych prędkościach, ale w zasadzie rzeczywiście objawia się podobnie. Z tym, że przy krzywych tarczach ten objaw jest na tyle wyraźny i intuicyjny, że bardzo łatwo sie domyślić że to wina tarcz. Nie trzeba być specjalistą raczej. Ocena leży po stronie dlugopisa-88 czy to raczej "bicie" na przodzie czy załączający się ABS. Jeśli łapie ABS to też raczej czuć, że auto "pływa" "zarzuca" albo "blokuje któreś koło" przy hamowaniu - no i czy słychać jakieś chroboty Ale sam zaiteresowany jakoś ucichł
mjw83 Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 Witam chial bym sie podpiąc pod temat otórz po toczeniu tarcz i zalozeniu tez mam podobne objawy pulsujace chamulce od poczatku jak by abs sie wlaczał od poczatku chamowania i słychac jakies cherboty do tego czasem predkosciomierz szfankuje od czego mam zacząc co sprawdzic? Tarcze wyjmowałem i wkładałem sam nie zaczepiałem czujników Absu
Dev Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 podłacz VAG-a i zobacz jakie sa predkosci na poszczególnych kołach
mjw83 Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 Nie posiadam waga pozostaje mi go kupic na allegro lub zapłacic za sprawdzenie,jak juz cos bede wiedział dam znac
mjw83 Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 tak przy okazji co bys polecil? moze to byc którys z najtanszych? np http://allegro.pl/interfejs-kkl-usb-kabel-vag-vw-seat-audi-passat-a3-i1732547159.html
Dev Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 tak przy okazji co bys polecil? moze to byc którys z najtanszych? np http://allegro.pl/interfejs-kkl-usb-kabel-vag-vw-seat-audi-passat-a3-i1732547159.html cudów nie ma, ale do nauki wystarczy
wampir Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 A gdzie znajduja sie te czujniki w przednich kołach? jak je sprawdzić czy są OK ?
wampir Opublikowano 30 Lipca 2011 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zwrotnicach? A może jakieś zdjęcie bo jak to mowia 1 obraz wart jest tysiaca słów ?
Rekomendowane odpowiedzi