Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b5,5 AVF q++] Project B5 S-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak dokładnie coś takiego zamontowałem i końcówki ulter do tego

Zastanawiam sie nad gtb20 :facepalm: Czy przy okazji robienia uszczelki nie załozyć większego turbo :facepalm:

To się nie zastanawiaj tylko zakładaj ;)

Ps Byłem wczoraj u Krzyśka na wymianie pompy, opowiadał mi o Twojej reakcji po przejażdżce :banan: Że Ty tam dojechałeś i nie zawiesiłeś się? Nie wierzę :D

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Wyświetleń 325,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Zawiesic to sie nie zawiesiłem, ale slalom u krzyska dobry zrobiłem, pare cegieł z drogi wyrwałem :grin: wjechać do garazu też nie było łatwo :decayed: ale jeszcze tam bede, teraz początek marca przegląd, wlecą letnie i mozna jechać na serwis, ten miesiac mam jeszcze niezły sajgon :wink:

Edytowane przez Kowi87

Opublikowano

Daj znać jak będziesz tam jechał, niedaleko mam to jak będę miał czas to podjadę obmacać Twoje auto :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Nowy nabytek

12814696_939838969419274_807249829777724

Opublikowano

Będzie rezanko :naughty:

Opublikowano

Też myślałem o zegarach w milach, no ale S wygrało, bo ładniejsze podświetlenie :D
W 306-tce miałe mw milach... mina pasażerów bezcenna, kiedy przekraczasz prędkość światła, a na zegarach ledwo 100 :D

Opublikowano

W 306-tce miałe mw milach... mina pasażerów bezcenna, kiedy przekraczasz prędkość światła, a na zegarach ledwo 100 :D

to byłby dobry sposób na moją Żonę, żeby nie męczyła buły że przekraczam :grin:

Edytowane przez radimm

Opublikowano
  • Autor

Spokojnie, tarcze przekładam ze swojego, albo kupie 3 licznik na dawce jeszcze, to sie okaże, tymcvzaem jutro kolejna paczka....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Też myślałem o zegarach w milach, no ale S wygrało, bo ładniejsze podświetlenie :D

Ja wrzuciłem eSowe budziki w milach :grin:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Sezon zaczyna sie na dobre a ja jeszcze na zimówkach...

Robił ktoś w tym olkuszu na wymiar jakieś tuleje?

W miedzy czasie licznik na kuracji u Faziego

12496502_948675738535597_600832173025793

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kowi, te odboje czerwone które jakiś czas temu pokazywałeś są uniwersalne czy pod konkretny zawias? Też chciałbym utwardzić gwint u siebie i nie wiem gdzie i jakich szukać

Opublikowano
  • Autor

Kowi, te odboje czerwone które jakiś czas temu pokazywałeś są uniwersalne czy pod konkretny zawias? Też chciałbym utwardzić gwint u siebie i nie wiem gdzie i jakich szukać

to wałki poliuretanowe, jutro wlecą do auta na tył. Zamówiłem wałki z usługą wiercenia pod wymiar tłoczyska.

Jak juz odgrzebałeś mój wątek to wrzuce aktualke...

Auto jest narazie pomnikiem przed blokiem, nakrętki supersporta po krótkiej zimie tak sie zapiekły z tyłu że musiałem kupić nowe pokrętła(rano montaz)

12967530_964730353596802_936461603604342

Temat naprawy tulei tylnych amorków KW dogadany, 45-50zł/szt tuleja dolna poliuretanowa, kupiłem do nich również fabryczne pokrętła regulacyjne

2016-04-01%2018.09.49_zpsisv1qcs8.jpg

gdyby ktos nie wiedział, przednie nakrętki są takie same jak z tyłu, dla inox jest 52x2

72370_958477044222133_416498608173643823

Póki co mam problem z wodą pod nogami kierowcy, rano będzie akcja uszczelniania otworu pod kompem, a tym czasem prowizorka uszczelniajaca podszybie :grin:

11225339_964799513589886_804453008001654

Tymczasem koza prezentuje sie tak...

1917955_955955261140978_4146026630107291

przód 59cm, tył 65...

W czerwcu będą większe zmiany :hi:

Dodam ciekawostke, przy tym obnizeniu z tyłu siedzi tylko 5mm dystans, jak pójdzie do prawilnej wysokosci to będzie siedział tam dystans 20mm, a wysuniecie koła niewiele sie zmieni.

Opublikowano

Sluchaj popatrz moze wezyk od tylnej wycieraczki pekl i woda sie leje.

Dobrze tez zaslep linke od maski.

Sam walczylem z tym problemem i jak na razie cisza.

Opublikowano

No tak jak pisze wesz82 mógł się rozpiąć wężyk .... albo pod kompem otwór wyczyścić i będzie :good:

Tyle,że przy pierwszym byłoby płynem czuć w aucie ;).

Opublikowano

Pod kompem nie ma zadnego otworu;-)

Kowiemu chodzilo o uszczelnienie obudowy kompa.

Musisz wyjac kompa odkrecic obudowe i dobrze nasmarkac silikonem albo czyms chodz silikonu nie polecaja ja dawalem uszczelniacz dekarski.

Piotrek ale jak wlozysz reke od wew pod wspomniana obudowa kompa ma gabce jest mokro???

Opublikowano
  • Autor

Wiecie co po moim teście lania wody po szybie, woda stoi w tej wnęce od kompa, po deszczu jest mokro, płyn to napewno nie jest. Dzisiaj profilaktycznie temat ogarne. Pod aku w tym czasie jest sucho, nawet nic nie ścieka od wneki kompa, tak wiec jest tam syf i tam coś musi przepuszczać

Edytowane przez Kowi87

Opublikowano

Wyciag ta uszczelke wysusz ja i daj na uszczelniacz i bedzie z glowy.Odplywy od razu wywal tj te gumki.

Opublikowano
  • Autor

Sprawa ogarnieta, komp uszczelniony, gwint skręcony, pokrętła do supersporta trzeba było przetoczyć, o 6mm za duza srednica i sprezyna nie siadała

12957693_965326230203881_736600461117457

Opublikowano

kupiłem do nich również fabryczne pokrętła regulacyjne

wiesz gdzie takie dostać do ośki? inox v1

Opublikowano
  • Autor

kupiłem do nich również fabryczne pokrętła regulacyjne

wiesz gdzie takie dostać do ośki? inox v1

http://allegro.pl/show_item.php?item=6058314545

Generalnie to przedstawiciel KW Polska, po zakupie dzwonili by potwierdzić, nie wiem czy cosdostaniesz jeszcze od ręki.

Setup przejsciowy

12968118_965427633527074_235801709814093

9,5cala

Przód ET40+15mm

Tył ET40+20mm

Edytowane przez Kowi87