Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b5,5 AVF q++] Project B5 S-line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a wiesz coś więcej na temat kosztów vfiz, czy trzeba pytać gwertego? a i czy założyleś juz licznik p0oliftowy co Ci fazi robił? działa ci temp. oleju? :kox:

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Wyświetleń 325,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Z gwertym dogaduj, z tego co ostatnio pisał to juz licznik jest w fazie testów oprogramowania, a co do licznika, to jest u Faziego jeszcze, mi sie nie spieszy z tym bo chciałbym to wszystko jednoczesnie założyc z aktualnym przebiegiem. Fazi namawia mnie na ringi zegarów ala RS4, ale sam niewiem czy mi to potrzebne. Cos sie dzieje z temperaturą oleju?

http://didotuning.pl/audi/38-obram%C3%B3wki-zegar%C3%B3w-wz%C3%B3r-audi-rs.html

Ma ktoś? Najlepiej przemalowane

Opublikowano

v fiz'a nie robię ja tylko dogaduję z człowiekiem co to ogarnia.

co do ramek to szukaj ori a a6 c5 są dużo ładniejsze od tych chromowanych i nie mówię o kolorze satyna-chrom tylko o kształcie.

u siebie w liczniku mam właśnie te od c5 pomalowane na czarne.

dokładnie te z linka wyżej wyglądają jak w a6 c5

Opublikowano

Z gwertym dogaduj, z tego co ostatnio pisał to juz licznik jest w fazie testów oprogramowania, a co do licznika, to jest u Faziego jeszcze, mi sie nie spieszy z tym bo chciałbym to wszystko jednoczesnie założyc z aktualnym przebiegiem. Fazi namawia mnie na ringi zegarów ala RS4, ale sam niewiem czy mi to potrzebne. Cos sie dzieje z temperaturą oleju?

no u Mnie po zmianie na pełen lift nie śmiga temp oleju, poodbno albo zmiana miski olejowej na poliftowa+czujka albo rezanie licznika:

http://chomikuj.pl/wskwsk/Jak+pozby*c4*87+si*c4*99+b*c5*82*c4*99du+Oil+Sensor+i+ruszy*c4*87+wska*c5*banik+oleju+w+liczniku+po+drugim+lifcie+z+zegarkiem+cyfrowym,5050670206.pdf

no i emulator OIL sensor

Opublikowano
  • Autor

no u Mnie po zmianie na pełen lift nie śmiga temp oleju, poodbno albo zmiana miski olejowej na poliftowa+czujka albo rezanie licznika:

http://chomikuj.pl/wskwsk/Jak+pozby*c4*87+si*c4*99+b*c5*82*c4*99du+Oil+Sensor+i+ruszy*c4*87+wska*c5*banik+oleju+w+liczniku+po+drugim+lifcie+z+zegarkiem+cyfrowym,5050670206.pdf

no i emulator OIL sensor

Ja miałem wcześniej pełen FIS, fazi ogarnął adapter do podłaczenia licznika VDO z cyfrowym zegarkiem zamiast analgowego VDO montowanego w polifcie, tak wiec te problemy raczej u mnie nie wystąpią o których piszesz

Opublikowano

Kombinuje jeszcze jak zwiększyć kontrast w fisie, żeby tak mocno nie świecił...

Co do wskaźnika temp. oleju to trzeba by najlepiej zmienić miskę olejową na taką z czujnikiem, ponieważ obecnie czujnik masz w podstawie filtra i działa on na innej zasadzie niż w pełnych liftach.

Edytowane przez Fazii

Opublikowano
  • Autor

Co do wskaźnika temp. oleju to trzeba by najlepiej zmienić miskę olejową na taką z czujnikiem, ponieważ obecnie czujnik masz w podstawie filtra i działa on na innej zasadzie niż w pełnych liftach.

czyli jednak musze grzebać...

Miska i wiązka potrzebna?

Opublikowano

No chyba najlepsze rozwiazanie, u znajomego tak zrobiliśmy i bangla ;-) .

W emulatory raczej bym się nie bawił

Opublikowano
  • Autor

Masz gdzieś numery czego szukać?

Opublikowano

Numerów nie mam.

Jutro mogę wejść pod auto i sprawdzić czy sa jakieś numery na czujniku i wtyczce do niego

Opublikowano

Kowi te górne mocowania amorów daj do proszku a najlepiej do cynku i do proszku :decayed:

Edytowane przez Dev

Opublikowano

właśnie albo w epoksyd chociaż...

Opublikowano
  • Autor

one są z 80tki tak wiec mocno ocynkowane. Będą pewnie pomalowane na czarno

Numerów nie mam.

Jutro mogę wejść pod auto i sprawdzić czy sa jakieś numery na czujniku i wtyczce do niego

Jak będziesz miałchwile to zajrzyj tam z aparatem

Opublikowano

2016-04-14%2018.40.44_zpsnzryxj6x.jpg

Miałeś farta w stanie dorwać :naughty:

Opublikowano
  • Autor

2016-04-14%2018.40.44_zpsnzryxj6x.jpg

Miałeś farta w stanie dorwać :naughty:

Patrząc po alegro to te z 80ek praktycznie wszystkie zdrowe, o wiele lepiej wykonane na to wychodzi nizz B5.

A tym czasem do kolekcji moich gwintów wleciała kolejna pozycja, KW kupione w 2010r, według niemca zrobione 30tys w S4, stan perfekt :jerk:

_57_zpsvjqiwxyx.jpg

Opublikowano

one są z 80tki tak wiec mocno ocynkowane. Będą pewnie pomalowane na czarno

Numerów nie mam.

Jak będziesz miałchwile to zajrzyj tam z aparatem
Poszło pw z fotami[emoji6]
Opublikowano

czyli jednak musze grzebać...

Miska i wiązka potrzebna?

Patrzyłes na miskę czy nie masz czujnika? Ja miałem 1/2 FIS i po wrzuceniu full FIS musiałem tylko dorezac tylne drzwi aby pokazywalo kiedy otwarte a olej i ładowanie z automatu działało.

Edytowane przez slavko87

Opublikowano

Ale Kowi ma aktualnie licznik bez Can z analogowym zegarkiem. W tym przypadku nie było czujnika w misce olejowej. Dopiero w drugiej połowie '99 ;-)

Opublikowano

Fazie mój FIS zdycha, masz na to antidotum ?