Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja w poniedziałek odebrałem nówkę Krossa Level A7, jutro wrzucę do niego zwijane oponki Continental Race King 26x2,0 i w sobotę może machnę 50km :)

Opublikowano
Ja w poniedziałek odebrałem nówkę Krossa Level A7, jutro wrzucę do niego zwijane oponki Continental Race King 26x2,0 i w sobotę może machnę 50km :)

Ale przecież to góral ... w górkach tyle pykniesz jednego dnia??? Na szosie to rozumiem tylko po co ci wówczas góral - poza tym przekonałem się że po zmroku (a dzień już się krótki zrobił) bez mega oświetlenia nie ma co jeździć, chyba że przy miejskim świetle ale wówczas górki i lasy odpadają.

Opublikowano

Spokojnie, spokojnie opony Schwalbe 26x2,1 jednak pozostają na swoim miejscu. Moja trasa dzieli się na 7 km dojazd asfaltem, a później ponad 30 km po lesie w lekko pagórkowatym terenie. 50 km myknę w jeden dzień bez problemu.

---------- Post dopisany 12-10-2013 at 19:50 ---------- Poprzedni post napisany 11-10-2013 at 07:09 ----------

Witajcie,

Czy możecie polecić mi jakieś dobre i niedrogie siodełko do mojego roweru? W moim Levelu A7 fabrycznie założono Selle Royal Seta i po przejechaniu 30km nie mogę dojść do siebie bo tak mnie boli dupsko. Na nowe siodełko mogę przeznaczyć do 150 zł

Opublikowano

Ale przecież to góral ... w górkach tyle pykniesz jednego dnia??? Na szosie to rozumiem tylko po co ci wówczas góral - poza tym przekonałem się że po zmroku (a dzień już się krótki zrobił) bez mega oświetlenia nie ma co jeździć, chyba że przy miejskim świetle ale wówczas górki i lasy odpadają.

A jakiż to problem? Jak się ma kondychę to 50 km w terenie jest spokojnie do zrobienia :decayed: Oświetlenie też można jakieś fajne zapodać i śmigać, po ciemku jeszcze inne wrażenia niż w dzień :kox:

Tutaj taki przykład :wink:

---------- Post dopisany at 02:02 ---------- Poprzedni post napisany at 01:59 ----------

chyba tak... bo opona 2.0 na gorki jest zbyt waska :wink: wyjatkiem jest totalnie plaski teren :grin:

Na błoto i piach raczej słabo ale sporą część życia jeździłem na 1,95 i 1,8 i spokojnie dawały radę

Opublikowano

na szerszych bys sie szybciej meczyl :decayed: jak robisz taki dystans...dla jednego teren to bedzie szeroka, praktycznie plaska droga lesna

a dla drugiego tylko dojazd do upragnionych gorek :kox: gdzie wieksze rozmiary sie sprawdzaja... :wink:

wyobraz sobie np. Freeride z opona 2.00 :polew: lub nawet XC :whistling: kazdy ma swoje gorki, teren, MTB oraz odp. rozmiar opony:hi:

ps. jak komus zalezy... to miesza opony i wtedy tzw. tylna napedowa jest wieksza :wink:

---------- Post dopisany at 12:49 ---------- Poprzedni post napisany at 12:11 ----------

[/color]Witajcie' date='

Czy możecie polecić mi jakieś dobre i niedrogie siodełko do mojego roweru? W moim Levelu A7 fabrycznie założono Selle Royal Seta i po przejechaniu 30km nie mogę dojść do siebie bo tak mnie boli dupsko. Na nowe siodełko mogę przeznaczyć do 150 zł[/quote']

uzywam i polecam Specialized Avatar Comp GEL roz.143 str.9 :wink:bardzo wygodne i solidne siodelko - Siodło SPECIALIZED AVATAR COMP GEL 2013 | Siodła | Sklep Rowerowy Synkros Szczecin

warto dolozyc lub kupic uzwyana okazje :decayed: doradzam rozmiar 143 :wink:

Opublikowano

No i ZTR dzisiaj szlag trafił. Wracam do Mavica.

To chyba przez moje kg :decayed:

Opublikowano

Norbert moze nie patrz az tak na wage... przy zakupie kolejnych :wink: na dluzej starcza i wiecej mozna zrobic w terenie :decayed:

... z Mavic to moze EX 721 lub cos " innego " Crank Brothers model cobalt :kox:

Opublikowano

Już zamówiłem Mavic 719.

Zobaczymy, mam na drugim rowerku i jak do tej pory mega mocne są.

Opublikowano

Witam, może trochę nie pora na rower, ale w ramach świątecznego prezentu chciałym zakupić rower;p

Co możecie mi polecić?

Obecnie posiadam GIANTa

Zdjęcie - ROWER GÓRSKI GIANT CHICAGO KOŁA 26 - Rowergorski.com.pl

budżet to max 1700 pln

ps. może ktoś na forum handluje?:D

pozdrawiam

Opublikowano

Za 1700zł proponuję poszukać jakiegoś używanego :)

Można wyhaczyć zacny sprzęt ! :)

A czas na kupowanie rowerka bardzo dobry dużo wyprzedaży jest, sklepy robią miejsce na sprzęt 2014 jak i hurtownie ;)

Scott Racing Expert UNIKAT S MTB skareb (3772461458) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Scott ulepiony z ciekawych cukiereczków (Sram przerzutka 9.0 SL choć nie wiem dlaczego sprzedawca pisze x9 ?) :D

Kellys Spider XT SLX LX XTR Mmanitou R7 Mavic (3782137201) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Tutaj bym na dzień dobry kiere odstrzelił ale reszta czemu nie :)

Oczywiście to są propozycje na szybko wygrzebane jak by siąść konkretniej to napewno by się więcej ciekawostek znalazło :)

---------- Post dopisany at 21:36 ---------- Poprzedni post napisany at 21:34 ----------

A to obecne wcielenie mojego wozidła :)

Orbea Alma Absalon - Moje Maleństwo !! :D - Fotoblog mushu123.flog.pl

Opublikowano

A co powiesz kolego na taki rower:

ROWER KROSS LEVEL A5/19"NOWY-30%WYPRZEDAŻ (3765864818) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Chciałbym kupić ,, polski rower" ( przynajmniej rame Polską);p

Koniecznie z hydraulicznymi hamulcami;p ( zawsze o takich marzylem)

Opublikowano

Kolega miał problem z reklamacją ramy Krossa, tyle mogę powiedzieć i wiem, że to prawda i że nie uznali tej reklamacji choć uszkodzenie ewidentnie nie wynikło ze strony użytkownika. Sam osobiście miałem model F7 taki sam jak kumpel reklamował i wykonanie spoko więcej o marce nie powiem bo nie wiem.

Co do osprzętu rowerka to kilka komentarzy odemnie ;)

Widelec Suntour XCR RL (skok 100mm, zdalna blokada) - działają płynnie duży plus dla blokady w manetce

Przerzutka przód Shimano Acera M390 - słaba jakość i precyzja działania

Przerzutka tył Shimano Deore M591 to co wyżej

Hamulec przód Avid Elixir 1 Disc (hydrauliczny, tarcza 160mm) Nie najgorzej

Hamulec tył Avid Elixir 1 Disc (hydrauliczny, tarcza 160mm)

Dźwignie hamulca Avid Elixir 1 Disc (hydrauliczne)

Manetki Shimano Alivio SL M430, 9 biegów

Korby Shimano Alivio M430 Octalink 44/32/22T (ALIVIO już jest wmiare dobrą grupą)

Suport Shimano Alivio BB-ES25 Octalink

Piasta przód Joy Tech D041DSE 36H

Piasta tył Joy Tech D142DSE 36H

Opony Schwalbe Rapid Rob PP 26""x2.1

Obręcze KROSS Disc (Aluminiowe, podwójna ścianka) Nie wiem jak z jakością Krosowych wyrobów ale zapewne szału nie ma :)

Waga

13,33 kg

Wiem, że chcesz hydraulikę ale te vałki nie gorsze od hydrauliki ;)

Specialized Hardrock XT SID MAVIC - bdb stan (3781549036) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Też nie najgorzej zbudowana :

merida matts tfs 900 (3782581355) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Tutaj też

FOCUS LIMITED 2011 deore xt manitou r7 (3781677211) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

To tyle z używek nowe są bardzo podobne osprzętem tylko kwestia ceny podeślij co Ci się podoba to wybierze się kompromis :)

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

Witam,

używek się troche boje, tym bardziej bez ,, papierów", kilka razy juz zatrzymała mnie policja( na szczescie rower mam od nowki) i wolę nie mieć nie przyjemności;p. Planuję podjechać do lokalnego sprzedawcy i chociaż się przymierzyć do sprzęta;p. Na pewno dam znać nad jakim rowerem rozważam;)

dzieki

Opublikowano
Witam,

używek się troche boje, tym bardziej bez ,, papierów", kilka razy juz zatrzymała mnie policja( na szczescie rower mam od nowki) i wolę nie mieć nie przyjemności;p. Planuję podjechać do lokalnego sprzedawcy i chociaż się przymierzyć do sprzęta;p. Na pewno dam znać nad jakim rowerem rozważam;)

dzieki

Ja osobiście mam Krossa Level A7 z 2013 roku i jestem mega zadowolony. Wcześniej miałem Hexagona V8 i Levela A6. Najlepiej podjedź do sklepu, obecnie można wynegocjować spore rabaty.

Opublikowano

witaj.mam do sprzedania meride 100 kola 26.uzywka roczna ale przebieg symboliczny stan ideal.

Opublikowano

Gratuluje gustu:thumbup1: Podobnie jak u mnie:jerk: Nie chciałeś twenty nine?:naughty:

Opublikowano

Nie duży jestem ( 180cm) to chyba i dziwnie na takim bym wygladal:D

hehe

Opublikowano

koledzy a jak jest z rozmiarami ram.. ?? mam około 183cm wzrostu i widzę że są ram S,M,L nie mam zielonego pojęcia jak dobrać odpowiednią.. ?? i jeszcze jedno pytanie dotyczące hamulców bo nie bardzo się na tym znam a chciał bym mieć jak najbardziej trwałe itp a z tego co słyszałem to tarcze nie bardzo zdają egzamin.. ??

---------- Post dopisany at 21:39 ---------- Poprzedni post napisany at 21:37 ----------

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...