edekxp Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Prawdę mówiąc nie próbowałem odpalać po skasowaniu korekt, ale nie są tragiczne około -2% krótkoterminowa i +4% długoterminowa. Zloguję pod koniec tygodnia
piotrekpiwko Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Podmien wtryski pb zeby je ewentualnie wykluczyc Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
szklara Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Witam, mam ten sam problem co koledzy tutaj opisują. Buczenie występuje chwilę po przekręceniu kluczyka i czasem po odpaleniu. Jednak nie zawsze, nie wiem od czego to zależy raz wyje raz nie. Jak mam ponad połowę baku to raczej nie wyję. Zastanawiam się czy muszę wymieniać pompę czy wystarczy wkład? Może być to spowodowane zapchanym filtrem paliwa? Bo chyba nie był dawno wymieniany więc może zacząć od tego? Silnik AVJ
edekxp Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Podmien wtryski pb zeby je ewentualnie wykluczycWysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Właśnie czekam na przesyłkę
piotrekpiwko Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Mi tez delikatnie trzeslo kiedys. Na vagu nic dopiero po jakims czasie wyskoczyl blad na ktoryms cylindrze ze wtrysk. Wymienilem i cacy:) Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
tomaszw Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2013 na 99% siada pompa, sam wkład tańszy niz cała pompa.
rav85 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 wymień sam wkład, koszt 100zl + wyjecie swojej pompy i podmiana
szklara Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Okej dzięki chłopaki. Za tą 100+ to jest jakiś zamiennik? Polecicie mi coś?
rav85 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 tak zamiennik, podawałem stronę bądź 2 w tył gdzie kupiłem, jakie oznaczenie co i jak
noxes Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 I co tam słychać w temacie? Mam podobna przypadłość, też jak odpalę zimny to mi szarpie przez jakiś czas. Błędów nie widać. P.S słyszę za to pompę paliwa jak przekręcę kluczyk to strasznie głośno buczy, tak ma być, czy to jej koniec?
edekxp Opublikowano 25 Grudnia 2013 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Podmieniłem dwa wtryski ale szarpanie było, może to już nie szarpanie a nierówna praca przy dodawaniu gazu - nie zawsze. Taki objaw jakby cewka wadliwa.Teraz jak zrobiło się cieplej już tego nie ma. Myślę że to może filtr paliwa blokuje, może ma wodę w środku. Po Nowym Roku go wymienię. Wesołych Świąt
noxes Opublikowano 25 Grudnia 2013 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Kolego, gdzieś wyczytałem, że winna temu może być zasyfiona przepustnica. Należałoby ją wyczyścić i zrobić adaptację.. No heh gdybym umał zrobić adaptację to bym sprawdził ten trop...
edekxp Opublikowano 25 Grudnia 2013 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Przepustnica czysta na lpg takiego szarpania nie ma Tapatalk4
michalm320 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Ja też przyuważyłem to buczenie w moim AVJ. Na zimnym silniku tak ok 30-40s. Może mniej może więcej. W każdym razie pierwsze skojarzenie że dziurawy wydech. Ale skoro tak ma być to ok.
noxes Opublikowano 28 Grudnia 2013 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Bo tu jest ewidentna sprawa odpalania zimnego silnika na Pb. Teraz trzeba się zastanowić co za to odpowiada.
Excallibur Opublikowano 22 Stycznia 2014 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Wyć może tez przez filtr paliwa Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
dracus6662 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 witam Panowie jako że i mnie prześladowało takie dziwne buczenie z rana wybrałem sie do zaprzyjaźnionych mechaników aso i werdykt był jeden pompa sai dla dogrzania katalizatora wszystko jest ok:wink:
krzysiekvtec Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Panowie dzisiaj cos sie stalo, podczas przyspieszenia z turbo słychać jak by startowal silnik odrzutowy... Nie jest to jakies glosne ale nie bylo a pojawiło się, do tego jak b y glosniej dv slychać po zmianie biegu psssyt, czy to cos normalnego ? Moze konczy sie turbo ? P.S spadku mocy nie odczuwam.
Rekomendowane odpowiedzi