Wąski Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Hej mój błąd 0333 czujnik ciśnienia klimy-cały czas był włączony Eco- Wymiana dosłownie 10 minut.Wykręcić należy lewy reflektor klucz 19-nowy czujnik jest na 23 . Kupiłem w ASO 3R0959126 .A co do czynnika przy w wymianie NIC nie uchodzi w środku jest zawór /w skraplaczu/ Klima działa
tolek85 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) A gdzie zlokalizuję ten czujnik w B7? Mam identyczny problem, co większość w Was, mam nadzieję, że to będzie tylko ten czujnik... http://forums.quattroworld.com/rs4b7/threads/7557.phtml Trzeba zderzak ściągać? :/ nikt nie wie, czy przy wymianie tego czujnika trzeba ściągnąć zderzak?? Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez tolek85
bartekzks Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 A gdzie zlokalizuję ten czujnik w B7? Mam identyczny problem, co większość w Was, mam nadzieję, że to będzie tylko ten czujnik... http://forums.quattroworld.com/rs4b7/threads/7557.phtml Trzeba zderzak ściągać? :/ nikt nie wie, czy przy wymianie tego czujnika trzeba ściągnąć zderzak?? Witam Tak w A4 B7 trzeba ściągać zderzak
Kub83a Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam Dzisiaj i ja odczułem braki załączania się klimy. ECON u mnie się wyłącza i włącza ale klimna nie mrozi. Czy czeka mnie wymiana kompresora lub cos podobnego ? P.S. Jeszcze nie sprawdzałem czy układ jest szczelny i nabity dzięki
edekxp Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) Jakby brakowało czynnika to by się klima nie włączyła. Trzeba sprawdzić vagiem jakie jest ciśnienie Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez edekxp
Kub83a Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Witam Dzisiaj i ja odczułem braki załączania się klimy. ECON u mnie się wyłącza i włącza ale klimna nie mrozi. Czy czeka mnie wymiana kompresora lub cos podobnego ? P.S. Jeszcze nie sprawdzałem czy układ jest szczelny i nabity dzięki okazało się komplety brak czynnika klima już działa i mrozi ( 6*C)
metik Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Witam Dzisiaj i ja odczułem braki załączania się klimy. ECON u mnie się wyłącza i włącza ale klimna nie mrozi. Czy czeka mnie wymiana kompresora lub cos podobnego ? P.S. Jeszcze nie sprawdzałem czy układ jest szczelny i nabity dzięki okazało się komplety brak czynnika klima już działa i mrozi ( 6*C) Teraz pytanie, dlaczego brak czynnika ? czyżby sytuacja sie miała powtórzyć ? Sprawdzać z wydruku maszyny ile dała gazu i ile oleju ...... to podstawa !!! na wydruku powinno być Faza odzysku, faza próżni , test szczelności ( jego nie bierzemy pod uwage , bo znajdzie ale dziure po gwoździu , małych wycieków nie jest w stanie namierzć) , faza dodania oleju , faza napełniania.... to są na prawde ważne dane na przyszłość
jarfab0511 Opublikowano 25 Maja 2015 Opublikowano 25 Maja 2015 Jak vagiembsprawdzic ciśnienie klimy? Jak vagiembsprawdzic ciśnienie klimy?
Wihajster Opublikowano 25 Maja 2015 Opublikowano 25 Maja 2015 wchodzisz w klime.bloki pomiarowe 001 powinno byc 5bar przed wlaczeniem i po wlaczeniu powinno rosnac do 15 bar mniej wiecej
bart3kk Opublikowano 3 Czerwca 2015 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Witam. Czy ktoś mógłby podać mi numer czujnika ciśnienia z B6 2004 r ? Mój pokazuje na vagu od 12 do 32 bar i cały czas tak skacze a do tego podczas jazdy załącza mi się ECON i wywala błąd czujnika G65 - zbyt duże ciśnienie. Z góry dzięki. Pozdrawiam
grzegolas Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zapewne a raczej na sto czujnik.Jak masz od kogo to podmień jak walnięty to polecam ten ---> http://archiwum.allegro.pl/oferta/czujnik-cisnienia-klimatyzacji-audi-vw-8e0-959-126-i5120730256.html#deliverypasuje bo wymieniałem u siebie
szkodnik1 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Witam Kilka dni temu sprawdziłem i uzupełniłem klime, niby ok kontrolka econ przestała się ciągle świecić ale Sprężarka nie wlącza się i klima nie działa Podjechałem do znajomego i podpiąłem auto pod kompa który pokazał błąd Czujnik ciśnienia klimatyzacji, sygnał zbyt niski, nieciągły (G65) Sprawdziłem też bezpieczniki i są ok. ale z tego co się dowiedziałem to chyba nie te bezpieczniki powinienem sprawdzić gdyż występują jeszcze jakieś inne typowo od klimy. wyczytałem w temacie że w B7 trzeba ściągnąć przedni zderzak aby mieć dojście do w/w czujnika, nie ma jakiejś innej opcji ;-) (domowo - podwórkowej). Ps. pytam o radę ponieważ mieszkam za granicą i warsztaty do których się udałem na dzień dobry chcą mi wymieniać chłodnicę lub kompresor żaden z nich nie wspomniał o w/w rzeczach. Pozdrawiam szkodnik
ganjaq Opublikowano 12 Lipca 2015 Opublikowano 12 Lipca 2015 A ja mam inny problem. Po wymianie pasa przedniego przekładałem chłodnice i z racji tego całą zimę jeździłem bez klimy. Teraz gdy zrobiło się cieplej, jej brak zaczął doskwierać. Sprawdziłem szczelność, napełniłem odczynnik, klima pochodziła dwa dni i przestała chłodzić. Pomyślałem, że gdzieś musi być dziura ale skoro piszecie że na econ powinno być 5 a 6 bar na kanale 1 to tyle mi właśnie pokazuje. Problem pojawia się jak włączam klimę, ciśnienie stoi w miejscu. Wiatrak i sprężarka załączają się co słychać. Co może być tego powodem? Dorzucam kilka logów z temperaturami: http://vaglog.pl/log_224928.html http://vaglog.pl/log_224927.html
mbedi Opublikowano 11 Października 2015 Opublikowano 11 Października 2015 A ja mam inny problem. Po wymianie pasa przedniego przekładałem chłodnice i z racji tego całą zimę jeździłem bez klimy. Teraz gdy zrobiło się cieplej, jej brak zaczął doskwierać. Sprawdziłem szczelność, napełniłem odczynnik, klima pochodziła dwa dni i przestała chłodzić. Pomyślałem, że gdzieś musi być dziura ale skoro piszecie że na econ powinno być 5 a 6 bar na kanale 1 to tyle mi właśnie pokazuje. Problem pojawia się jak włączam klimę, ciśnienie stoi w miejscu. Wiatrak i sprężarka załączają się co słychać. Co może być tego powodem? Dorzucam kilka logów z temperaturami: http://vaglog.pl/log_224928.html http://vaglog.pl/log_224927.html Ja mam podobny problem. Klima raz chłodzi a raz nie? Mam taki przypadek że po włączeniu AC czyli ECON nie świeci w kompresorze tyknie zaworek i są chwile że przewody klimy koło filtra pyłkowego robią się zimne ale częściej mam tak że nic się nie dzieje, a VCDS pokazuje mi od 4,5-5,2 ciśnienie AC, dodam że klimatronik nie ma błędów, temperatury widzi wszystkie ok, sterowania klapami chodzą, czujnik ciśnienia też działa. Czy jest możliwe by w kompresorze coś raz załapało a raz chodził na luźno? A może to jest wina zaworu rozprężnego? Klima nabita kilka tygodni temu i szczelna (mam swoją stację do nabijania) zegary pokazują prawidłowe ciśnienie nabicia ale nieznacznie się wychylają po jej włączeniu a czasem normalnie 2 bar na niskim i 14 na wysokim. Chyba bym wolał żeby coś padło to wtedy łatwiej byłoby widzieć usterkę.
audiER Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Panowie odkopuje troche temat. Czy przy braku czynnika i oleju w układzie klimatyzacji normalne jest to, że wyrzuca błędy czujnika G65? Oto one: Wszystko pojawilo sie po wymianie rozrzadu, mechanik mówił, że wystarczy nabic układ i bedzie ok, bo on ten czynnik musial (a wcale nie musial) spuscic przy wymianie rozrzadu. 00819 - High Pressure Sensor (G65) 30-10 - Open or Short to Plus - Intermittent 00819 - High Pressure Sensor (G65) 07-10 - Signal too Low - Intermittent
niekrasz Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 wchodzisz w klime.bloki pomiarowe 001 powinno byc 5bar przed wlaczeniem i po wlaczeniu powinno rosnac do 15 bar mniej wiecej jezeli mi pokazuje od 5bar i skacze do 12/11 tylko po wlaczeniu to dobic tylko czynnika, sprawdzic szczelnosc? dobijalem rok temu, ze pewnie moglo zejsc troche klima dziala, chlodzi, ale dosyc slabo
Mikołaj276 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Panowie mam taki problem. Klima mi się wyłącza gdy obroty przekroczą 2tys, czy to może być uszkodzony czujnik? Vag pokazuje mi tylko błąd 000604 Jest jakiś sposób na sprawdzenie tego czujnika?
metik Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Panowie mam taki problem. Klima mi się wyłącza gdy obroty przekroczą 2tys, czy to może być uszkodzony czujnik? Vag pokazuje mi tylko błąd 000604 Jest jakiś sposób na sprawdzenie tego czujnika? To raczej nie wina czujnika. Sprawdź ciśnienie przy dodawaniu gazu.
Mikołaj276 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 A jak to zrobić? I czego to może być wina
kqba Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) U mnie dzisiaj przestało chłodzić. Sprężarka się nie włącza, na dodatek słychać dziwne grzechotanie. Ostatnio słabo chłodziła, ale myslałem, że to wina małego ciśnienia, bo było 8 bar. Teraz pewnie spadło całkowicie, ale martwi mnie to grzechotanie. Czy to awaria sprzęgła? edit______ Sprzęgło jednak rozsypane, bo coś wystaje spod tarczy (pewnie gumki). Zdecydowałem, że nie będę sprawdzał, czy jest przytarta i zmieniał tylko łożysko i sprzęgło, ale zamówię całą sprężarkę Denso 6SEU14C, do tego dławik i osuszacz. Podpowiedzcie, jak przeprowadzić ew. płukanie, jeżeli sprężarka okaże się zatarta? Rozmontować ile się da i płukać? Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez kqba
Rekomendowane odpowiedzi