Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rdza na przednich błotnikach w A4 B6. Wybrać zamiennik czy oryginał?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się własnie jak kolega wyżej, czy nie lepiej kupić nowy i go zamontować, niż malować stare.

Chociaż cena nowego błotnika jest tańsza niż malowanie, co daje sporo do myślenia... czy ta taniocha nie będzie w późniejszym czasie droższa.

Nie orientuje się w cenie takiego błotnika faktycznie krąży ok. 400 zł ?? Czy to jakiś chwyt :decayed:?

Opublikowano

Ja jednak wolałem pomalować.Te zamienniki pewnie widziały ocynk jak konserwy.Chyba że ktoś już ma dziury w swoich to warto się zastanowić.

U mnie nie było tragedii po odkręceniu błotników.Trochę rudej od środka rantu oraz na dole przy zderzaku.

Błotniki pomalowane i założone.

Opublikowano

Ja też jest własnie po małej blacharce, dwa błotniki nowe zamienniki, malowanie 4 elementów wraz z błotnikami 1900zł w ASO Danelczyk.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie na nadkolach tez wychodzi i jest to od odprysków jak i zjebanej gąbki która siedzi za nadkolem :facepalm: dzisiaj patrząc na drzwi kierowcy a raczej przyglądając się zobaczyłem takie odpryski chyba od kamieni bo widać że coś się wbiło. Auto nie bite nawet nie zarysowane :facepalm:

2014_06_11_17_28_07.jpg

2014_06_11_17_28_25.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie też wychodzi po obu stronach, narazie leczę zaprawkami ale to nie wiele daje, no cóż witam w klubie:thumbdown:

Opublikowano

Panowie wiadomo ,ze teraz Audi nie sa juz tak dobre jak kiedys.

10 letnie a4 rdzewieje i jest to wkurzajace ale co maja powiedziec wlasciciele np rocznych niebitych a4 ktore juz rdzewieja w roznych miejscach ?:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Opublikowano

jeszcze b6 z początku prodkcji to blachy miało jako takie, ale kosztem wnętrza, które jest bardzo podatne za zniszczenie. Później poprawili wnętrze, które stało się bardzo trwałe ale kosztem blach. Ja mieszczę się w tej pierwszej grupie...auto ma 12 lat, rdzy ani śladu, ale za to wnętrze już się trochę zniszczyło - zwłaszcza te gumowane przyciski.

Opublikowano

Witam, tak jak spora czesc posiadaczy B6 mam problemy z rdza na przednich błotnikach... nie wiem dlaczego ale lewy błotnik rdzewieje na potenge a prawy jak nowy ...... oba miały ori lakier, prawy ma nawet wgniotke na rancie a rdzy ani sladu.

Ponad 2 lata temu malowałem cały lewy błotnik ponieważ rdza wyszła z rantu na błotnik a że jestem troche pasjonatem motoryzacyjnym stwierdziłem ze im szybciej to zrobie tym lepiej. Po roku od naprawy pokazał sie purchel na lakierze w tym samym miejscu, oddałem auto do goscia który to robił na reklamacje. Pomalował jeszcze raz i powiedział ze teraz nie ma prawa rdzewieć. Mineło 1.5 roku i temat sie powtarza :facepalm:

Znalazłem na allegro aukcje na której gosc sprzedaje fabrycznie nowy błotnik w podkładzie, co o tym myslicie ???? warto czy lepiej szukać ori w idealnym stanie, co jest naprawde skomplikowane (dzwoniłem do paru szrotów i kazdy mówi "super stan mozna zakładać bez malowania, lecz rant bedzie pan musiał zabezpieczyć" jesli handlarz mówi że rdza jest tylko na rancie to jest zgnity cały:kwasny: )

AUDI A4 B6 01-04 - CZĘŚCI - BŁOTNIK PRZEDNI LEWY (4372976870) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano
Witam, tak jak spora czesc posiadaczy B6 mam problemy z rdza na przednich błotnikach... nie wiem dlaczego ale lewy błotnik rdzewieje na potenge a prawy jak nowy ...... oba miały ori lakier, prawy ma nawet wgniotke na rancie a rdzy ani sladu.

Ponad 2 lata temu malowałem cały lewy błotnik ponieważ rdza wyszła z rantu na błotnik a że jestem troche pasjonatem motoryzacyjnym stwierdziłem ze im szybciej to zrobie tym lepiej. Po roku od naprawy pokazał sie purchel na lakierze w tym samym miejscu, oddałem auto do goscia który to robił na reklamacje. Pomalował jeszcze raz i powiedział ze teraz nie ma prawa rdzewieć. Mineło 1.5 roku i temat sie powtarza :facepalm:

Znalazłem na allegro aukcje na której gosc sprzedaje fabrycznie nowy błotnik w podkładzie, co o tym myslicie ???? warto czy lepiej szukać ori w idealnym stanie, co jest naprawde skomplikowane (dzwoniłem do paru szrotów i kazdy mówi "super stan mozna zakładać bez malowania, lecz rant bedzie pan musiał zabezpieczyć" jesli handlarz mówi że rdza jest tylko na rancie to jest zgnity cały:kwasny: )

AUDI A4 B6 01-04 - CZĘŚCI - BŁOTNIK PRZEDNI LEWY (4372976870) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Lepiej szukać oryginału w dobrym stanie. To na tej aukcji będzie ciężko spasować do samochodu do tego blacha bardzo cienka i łatwa do wgniecenia.

Opublikowano

więc zostaje kupić cos zdrowego wypiaskować i oddac do porządnego lakiernika których niestety jak na lekarstwo ....

Opublikowano
więc zostaje kupić cos zdrowego wypiaskować i oddac do porządnego lakiernika których niestety jak na lekarstwo ....

i tak bedzie rdzewie po tym zabiegu ..wiem to sam po sobie

Blotnik byl zabezpieczany roznymi metodami i tak po jakims czasie(do roku) pojawiala sie rdza

Opublikowano

przerabiam to u siebie, co roku zeskrobuję rdzę, zabezpieczam i tak po roku na rantach błotników jest rudy nalot. Na Szczęście zdjąłem ostatnio nadkola i od środka ranty są zdrowe :wink:

Opublikowano

u mnie wychodzi cały czas na błotnik i jest purchel wielkości paznokcia... rant w miejscu gdzie jest troszkę szerszy przerdzewiał tak ze ma dziurkę ....

Opublikowano

Testował ktoś tego sprzedawcę? BŁOTNIK AUDI A4 B6 00-04 LY5K GRANATOWY LY 5K TUV (4351402807) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Ma błotniki w kolorze już, a u mnie jest spory pęcherz i zrobienie go wyniesie mnie 450 zł, o ile element da się jeszcze naprawić, bo tylko szpachla wchodzi w grę, a jak wiadomo - prędzej, czy później pęknie :facepalm:

Opublikowano

Według mnie jest to stary błotnik który został polakierowany..... Cena jest zbyt mała żeby było to porządne ....

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja odziwo mam tak samo od strony kierowcy i tylko z lewej ale przyglądałem się innym autom i też w tym samym miejscu miały :facepalm: i nie wiedziałem czemu tak się dzieje dziś zobaczę czy też umnie nie ma tych styropianów dzięki kolego za podpowiedz:thumbup1::thumbup1:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ranty na przednich błotnikach są piaskowane i obijane przy mniejszym et 20-30

Opublikowano

Co prawda to A6, ale film wyraźnie pokazuję, co mogą spowodować te gąbeczko-styropiany.

Opublikowano

Te gąbkowe wkładki są wkładane tylko z przodu? U mnie śladów rdzy brak, jest tylko kilka odprysków po kamieniach , trzeba się tym szybko zająć :)

Opublikowano

Tak, tylko z przodu