Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] 1.9TDI Quattro by Emsi

alani2

Rekomendowane odpowiedzi

No to już w ogóle tego nie rozumiem. To gdzie tu konsekwencja w tym, że niby była wina ogólna za zdarzenie?

A może to Ty źle zrozumiałeś funkcjonariuszy? Bo wychodzi na to, że:

-Ty dostałeś mandat za spowodowanie wypadku w ruchu drogowym, a drugi kierowca już nie,

-więc to Ty jesteś sprawcą, a co za tym idzie koleś zgłasza szkodę z Twojego OC (które będzie miał od Policji) i jeszcze po zniżkach Ci przeciągnie :facepalm:

-wychodzi na to, że byłeś w mega mega szoku (w sumie po takim dachu ciężko było nie być), ale teraz czas się na prawdę zorientować co nasi kochani Policjanci napisali w notatce i jakoś z tego wybrnąć jeżeli istnieje w ogóle taka możliwość :whistling:

koleżko zadzwoń najlepiej do gościa która po wypadku robi opis uszkodzeń auta i zapytaj się go on ci powie czyja to wina i co z tym zrobić

---------- Post dopisany at 20:22 ---------- Poprzedni post napisany at 20:21 ----------

a najlepiej do gościa co zn przepisy drogowego i niech ci wytłumaczy twoją sytuację przy wypadku

Jeśli kierowca nie zgadza się z decyzją policjanta lub strażnika miejskiego, nie powinien przyjąć mandatu. Co ważne - nie musi przy tym podawać przyczyny swojej decyzji. Przyjęcie kary (podpisanie formularza) jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na postanowienie mundurowego. W takiej sytuacji zapłacenia mandatu da się uniknąć jedynie wówczas, gdy czyn, za który został ukarany kierowca, nie jest w rzeczywistości wykroczeniem (np. miejsce, w którym zaparkowano auto było połączeniem dróg, a nie skrzyżowaniem - wówczas postój nie narusza przepisów). Trzeba to będzie udowodnić przed sądem

---------- Post dopisany 09-04-2014 at 20:37 ---------- Poprzedni post napisany 08-04-2014 at 09:19 ----------

AUDI NA CZĘŚCI

Cały audik idzie na części :( Jutro wstawię pare zdjęć lepszej jakości i bez dachu <w planach obciąć dach jeśli pogoda pozwoli> Każdy plastik każda śrubka nadająca sie do użytku idzie do ludzi. Zostawiam sobie tylko kompletny silnik poniewasz szukam A6 C5 2.5TDI Quattro do 5tys i będe przekładał na 1.9tdi w 6-ce skrzyni a potem polerka dopieszczenie i w ludzi. a jak uzbieram sobie troche Kasy A4 B6 1.9TDI Quattro Avant pod dom przyciągnę :) Więc Panowie robić liste i zamawiać co potrzebujecie

---------- Post dopisany at 20:58 ---------- Poprzedni post napisany at 20:37 ----------

posiadam do sprzedania kompletny dyfer od audi v8

znawcy tematu wiedzą do czego jest

cena 700zł

---------- Post dopisany at 21:47 ---------- Poprzedni post napisany at 20:58 ----------

Audi a4 b5 quattro cała na części Gołdap

Odpuściłem porozmawiałem z kolegą <miał podobną sytuację > 3 lata sie sądził... szkoda zachodu a wszystko przez jeden błąd że podpisałem mandat :facepalm::facepalm::facepalm: No ale trudno żyje sie dalej...

Sprężarka klimy 200zł

przedni gril cały z emblematami quattro i znakiem audi 100zł

przedni gril z emblematem audi 70zł

boczki tył czarne, czarna skóra el szyby z miejscami na głośniki i napisem boss L+P 200zł

Półka tył z 3 stopem maskownicami głośników i czarną roletą + plastiki słupków z chwytakami rolety 150zł

kompletna konsola na przekładkę angola albo po wystrzale poduch, każdy plastik schowek dolne ramka 1din itp z całymi poduszkami 800zł

słonecznik kierowcy 10zł

rękojeści 4szt siwe 10zł/szt

lampa prawa tył 50zł

Przyciski do podgrzewania siedzeń 50zł za 2szt

o resztę ze środka pytać na sprzedaż każdy plastik ,do zawieszenia skrzyni biegów itp jeszcze nie doszedłem.

Skóry i dekory sprzedane

---------- Post dopisany 11-04-2014 at 21:02 ---------- Poprzedni post napisany 10-04-2014 at 22:10 ----------

Zdj_cie_0004.jpg

Zdj_cie_0005.jpg

Spoko dziś doszedłem do połowy samochodu zacząłem od bagażnika... masakra ile tam jest rozkręcania... ale już trochę rzeczy sprzedałem.

parę plastików, skóry , boczki, dekory itp powoli coś tam odzyskuje kasy ale to i tak kropla w morzu

Sprzedam cały komplet hamulców Przód + tył nowe tarcze nowe klocki jarzma na 312mm na komplecie zrobione 30-40km ate i brmbo oddam za 1500zł razem z zaciskami cały komplet

Młody gniewny..

Skoro jeździsz po takich dróżkach 160km/h to prędzej czy później skasowałbyś to auto.

Zresztą po samych postach można wywnioskować, że dla Ciebie liczy się tylko prędkość.

Włącz myślenie ;)

Według mnie generalnie bezpośrednim sprawcą był tamten kierowca, aczkolwiek Ty wyprzedzając w tym miejscu nie wykazałeś się zbytnio rozsądnym podejściem do tego manewru.

każdy ma jakieś tam grzeszki na sumienie :wink:

problem w tym że chłopak niesłusznie został pozbawiony prawa do odszkodowania :kwasny:

Owszem, nie twierdzę, że nie ;)

Osobiście przesiadając się z 1.6 na 2.4 nie chodziło mi tylko o dźwięk Vki..

Ale jeśli już szaleć to w miejscach gdzie jest odpowiednia widoczność i brak zagrożenia ze strony/dla strony innych użytkowników dróg.

No to chłopaki wynalazłem w końcu auto może szału nie ma ale trudno od tak z dnia na dzień po wypadku zebrać więcej kasy na samochodzik. Nie jest to A4 ale chyba mnie za to nie wywalicie z forum :D oto parę zdjęć :P

image.jpg

2_1.jpg

3_1.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Ten sam kolor co a4 LZ3L :D

Zmieniłeś auto, załóż nowy wątek w dziale A6, tego nie ma sensu ciagnąć:hi:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...