Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Chińska nawigacja z ogromnymi możliwościami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie a jak się ma do tego KIERA MULTIi będzie obslugiwalo

Powinno, do radia jest adapter CAN.

Opublikowano

Obsługa jest taka sama jak tableta :decayed: można wgrywać od tapet do przeróżnych programów które są dostępne pod andka w sklepie.Blootek działa bardzo sprawnie.Nie ma żadnego problemu z połączeniem się z tel.Ja jedynie nie posiadam jeszcze kamerki cofania która załącza się automatycznie jak włączę wsteczny i tylne głośniki mi nie działają bo nie wiem jaka przejściówkę trzeba dokupić.Jeśli chodzi o stronkę z której zamówiłem to jest tu

Autoradios GPS DVD Compatibles pour les Audi A4, S4 et RS4 de 2002 ŕ 2011. - Auto Média

Ktos na forum pisał ze w Polsce mozna dostać taniej a wiec już sam musisz zdecydować :decayed:

Jeśli chodzi o TomToma to nie miałem okazji sprawdzić.W zestawie dostałem IGO primo ale golasa i wgrałem sobie Sygic 13.2.2 i hula ładnie.Antenę gps miałem schowana pod kokpitem od strony schowka i działało normalnie ale wyciaglem i leży sobie na desce za znaczkiem od ubezpieczenia na szybie i sygnał jest znacznie wyraźniejszy ,zbytnio się to nie rzuca w oczy.Na stronce możesz sobie zerknąć co tam maja ciekawego a jak się zdecydujesz to sobie poszukasz czegoś na allegro.Od razu ci powiem sprawdź ile ma Ram,cache itd.... tak aby nie muliło.

Jeśli chodzi o system Bose to ja nie posiadałem.Sprzedawca się zemną kontaktował i się pytał bo wtedy dostaniesz innego can-a niż ja.Na fotce widać te małe pudelku czerwone no i o dźwięku RNS-a się nie wypowiem bo nie miałem okazji się tym pobawić ani posłuchać.Myślę ze nie będziesz zawiedziony.Robia jeszcze podobne do rns-a a wiec już całkowicie nie powinno to kolec w oczy maniaków ORI. :wink:

Zapomniałem dodać ze ja mam mikrofon wmontowany w obudowie radia i rozmawiałem normalnie z żonka nie wysilając głosu Ogólnie jestem zadowolony :decayed: jedynie na początku miałem jaja z uruchomieniem go ale to wina bezpiecznika i moja ze nie sprawdziłem no i się tłukłem ponad 500 km do sprzedawcy :facepalm:

Opublikowano

Marcin, tylko że do tego musisz mieć ramkę, i od razu dużo gorzej wygląda.

Opublikowano

Też jestem ciekaw czy na Sygicu pojawiają się manewry na fisie...

Jeszcze jedna rzecz przyszla mi do glowy. Czy jak jest wlaczona nawigacja np. Sygic i muzyka to lektor w nawigacji mówi z glosnoscia taką jak muzyka? Czy muzyka lekko wycisza sie jak w rnse?

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Też jestem ciekaw czy na Sygicu pojawiają się manewry na fisie...

Jeszcze jedna rzecz przyszla mi do glowy. Czy jak jest wlaczona nawigacja np. Sygic i muzyka to lektor w nawigacji mówi z glosnoscia taką jak muzyka? Czy muzyka lekko wycisza sie jak w rnse?

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Właśnie miałem okazje ja wypróbować i leciałem na niej do Polski i z powrotem.A wiec komendy wyciszają muzykę z radia.Radio sprawowało się bardzo dobrze na odległości 3400 kilometrów. Jedynie raz zgubił sygnał z satelit a wiec i Sygic sobie poradził z fotoradarami.Ale bez foty na autostradzie w Niemczech i tak się nie obyło :D mam nadzieje ze nic nie przyjdzie :polew:

Opublikowano

Chciałem powrócić do tematu.. Chciałem kupić oryginalne mapy do rns-e, ale uznałem to bez sensu. Za drogo to wychodziło. Lepiej doinwestować trochę i kupić tego chinola i zainstalować sobie Sygic'a :)

Ten link z allegro co wcześniej podawałem z tańszym chinolem, ale wyglądającym podobnie, jest taki motyw że to jest gorszy model. Wolałbym zamówić z tej francuskiej strony.

@Bonzay74 .. kilka pytań

1) Po kilku miesiącach użytkowania tej nawigacji masz jakieś zastrzeżenia?

2) Kupiłeś dokładnie ten model - Autoradio Android Audi A4 écran Capacitif Audi Android : Auto Média ?

3) Działa Ci cyfrowa telewizja?

4) Można go podłączyć do zewnętrznej anteny GPS co jest w wyposażeniu auta?

5) Jak monitor w zimie reagował na dotyk?

6) Najważniejsze... Czy te 535 euro to był jedyny wydatek? Rozumiem, że wysyłka była za darmo, a do tego żadnego cła nie trzeba było płacić?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam.

//EDIT:

Znalazłem coś takiego:

TAD40A Audi A4,S4,RS4 (2002-2008) Android 4.0 Car PC DVD with GPS 3G WiFi Bluetooth ipod support 1.2G Dual Core and 1G DDR2 Memory - Tradesolution HK Ltd.

Z przesyłką wychodzi tyle samo co za te radio z francuskiej strony, tylko że w dolarach :D To dwa razy taniej! To jest to samo?

Opublikowano

Siemka myślałem na zmianie radia w perełce mam teraz radio symphony II a chciałbym jakis wyświetlacz tak na bogato :decayed: i myśle o tym co wy na to http://allegro.pl/radio-nawigacja-gps-audi-a4-b6-b7-2002-2008-fv-i4559045025.html

?? z góry dzięki Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Chcesz kupić chiński no name za 2 tysie? Żartujesz?

Może i ma parę bajerów ale na pewno nie zagra nawet w połowie jak jakaś Alpine czy Clarion ze średniej półki.

Opublikowano

Chyba warto trochę dołożyć : http://allegro.pl/alpine-ive-w585bt-usb-bluetooh-iphone-nowosc-2014-i4643921847.html . No ale jak ja miałbym wydać tyle kasy to bym olał bajery i skupił się na brzmieniu. Za 2.5 tyś masz Alpine 9835 + 2 way Helixa albo coś z Micro Precision i zrobione drzwi pod to. Dźwięk byłby cudowny. Jeśli chcesz samych bajerów to może być nawet chińczyk za 500zł. Różnicy to nie robi. Tylko wydaje mi sie , że jak prowadzisz to na te wyświetlacze nie patrzysz.

Opublikowano

a może jakaś używka z wyższej półki?

Opublikowano

A ja tez mocno mysle nad tym, ja wiem, ze znajdzie sie wiele osob na nie, ale :

-alpine nie da mi mozliwosci wgrywania aplikacji

- moge wgrac kazda navi

- wszystkie funkcje od mp3 przez bluetooth,

- ori spoko, ale niestety nie ma tylu opcji

- duzo slucham muzyki, zwlaszcza spotify, i zonk bo tylko ten chinczyk ma

- ktos zapomnial ze chinczyk moze miec takie ciche gps , kradziez, gdzie sie zona szlaja...

A jeszcze mysle nad tansza wersja, bo bede sciagal z chin za grosze i bym zobaczyl jak to dziala, tylko poki co nie mam 2 din w aucie, wiec fajnie by bylo przetestowac u kogos

Opublikowano (edytowane)

Ktoś ściągał na forum z chin, wkładał do B7 - jak znajdę chwilę to wrzucę temat, bo kilka miechów temu widziałem. Też nie jestem za ori bo za dużo gratów trzeba skompletować żeby w pełni działała a to z jednej strony koszt a z drugiej, i tutaj dla mnie ważniejsze - trzeba auto rozbierać i znać się na tych kabelkach a ja tego nie potrafię i nie mam zamiaru się uczyć :decayed: Co do chińczyka to wiesz opcji jest milion ale pytanie jak to wszystko działa po podłączeniu i czy nie będzie typowym mułem :kwasny:

Sentinell jakbyś chciał coś ściągać z chin to daj mi znać, bo mamy niedaleko do siebie :naughty:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/249484-chinska-nawigacja-z-ogromnymi-mozliwosciami/ - przejrzyjcie ten wątek.

Edytowane przez Awra
Opublikowano

Na pewno musisz zmienić kosz, tunel i klimatronik można przyciąć. Jak kupisz radio z odpowiednimi kostkami to będzie pasować, ale to musisz wyjaśnić ze sprzedawcą, na zdjęciach w aukcji są kostki, które nie będą pasować.

Opublikowano

a jak grają te chińczyki ? bo fabryka to masakra...

Opublikowano

No ja dużo kupuje z Chin, wiec kupienie kolejnego grata, no problemo . Takie Multi widziałem chyba za 500 zł ze wszystiim

Opublikowano

Jak się zdecydujesz to daj cynk. Nigdy nic nie zamawiałem z chin i w zasadzie zupełnie się na tym nie znam :kwasny: Poza tym, zawsze raźniej we dwóch utopić 5 stówek :decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...