Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana rozrządu: kiedy i jaki koszt?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Po ilu km wymieniać rozrząd w silniku AVJ? I jaki moze byc orientacyjny koszt wymiany. Mam nadzieje ze jest to silnik bez niespodzianek ;):facepalm:

Opublikowano

Za wymianę kompletnego rozrządu + wszystkie paski , pompa wody, olej i filtry zapłaciłem 1450.

Opublikowano

rozrząd kompletny z pompa wody i napinaczem to jakieś 700 zł +/- do tego wymiana 150 - 200 zł. a co do tego co ile wymieniać to są różne poglądy ja robię co 70 tyś.

Opublikowano

Zalecają wymianę co 90tys. km, ale wcześniej nie zaszkodzi. ;) Całkiem niedawno zmieniałem u brata w 1.8T rozrząd.

1. Pasek Continental

2. Tłumik drgań z rolką kierunkową NTN

3. Rolkę napinającą NTN

4. Pompę wody Hepu

Zestaw kosztował ok. 550zł a brałem u chłopaków z ProChoice: http://a4-klub.pl/sprzedam-ogloszenia-komercyjne-firm-157/czesci-najnizsze-ceny-forumowiczow-super-rabaty-promocja-motul-32035/

Kolego Terpis czy rolka i tłumik jest firmy INA, czy tylko pudełka INY?

Opublikowano

To jak tak rozrzutnie używasz wykrzykników to zrób zdjęcia znaków fabrycznych INY na rolce i tłumiku bo nie wierzę gdyż INA jest także pakowaczem.

Opublikowano

Ja dałem za rozrząd 530zł- pasek gates, hydro napinacz gates, pompa ruvile, rolka napinająca febi i sam wymieniałem.

Opublikowano

Ja też tyle dałem 530 zł u kolegi z forum i na kolejne 120 tys spokój

Opublikowano

Ale kupiłeś komplet z hydro napinaczem i pompą wody? jakiej firmy, że masz na 120tyś?

Opublikowano

cały komplet z Audi

Opublikowano

Do kogo zgłaszać można się po taki koplet Audi? (Jak rozumiem to jest cały komplet z serwisu?)

Opublikowano

Ja się boję zestawów z żywotnością ponad 60k km- pytanie jakie one mają żywotności w latach, czy da radę nakręcić taki przebieg w określonym czasie.

Mi zestaw wyszedł 600-700 zł z napinaczem + ok 200 zł za robote:)

Opublikowano
Do kogo zgłaszać można się po taki koplet Audi? (Jak rozumiem to jest cały komplet z serwisu?)

Cały komplet Ori z Audi - 1310 zł + robocizna 900 zł , ok 2200 zł całość dzwoniłem i pytałem.

Wymiana rozrządu co +-150 tyś. lub 7 lat, Gwarancja ASO 2 lata.

Cena w ASO AUDI Rowiński&Wajdemajer Warszawa

Opublikowano

Xantir, kolega predki74 napisał ze 530 u kolegi z forum koplet z Audi. Właśnie o coś takiego mi chodzi bo mechanika mam swojego zaufanego.

Opublikowano

Napinacza nie ma sensu wymieniać przy każdej wymianie rozrządu z wyjątkiem sytuacji kiedy cieknie z niego. Nawet w niemieckim ASO w mojej B6 nie wymieniali przy pierwszym rozrządzie przy 112000. Myślę, że dopiero zbliżając się do 200k jest sens go wymienić.

Opublikowano

Ja wymieniałem bo u mnie wilgotny po 180 tys mialem pierwsza wymiane rozrządu

Opublikowano

napinacz latwo sprawdzic naciskajac na trzpien przy wymianie, ja kupilem nowy ale moj stary wraz byl napiety ze nawet o 1mm nie udalo mi sie go wcisnac

Opublikowano

Ja miałem ori napinacz i na budziku 175tyś, niby sprawny sztywny, nie cieknący, ale koszt nie wielki i go wymienilem.