Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] 1.8 T+ K03RS6 - QUATTRO Film 25 strona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak będziesz chcial to zagotujesz każde tarcze, ostatnio s8 d3 wytrzymało 3 hamowania i pedał wpadł w podłoge.. Myślę, że Dev ma troche racji bo hamowania z 200 do 0 mogą nie wytrzymać :P

ale odrazu biec do sklepu po większe hamulce też nie ma co.. trzeba mieć świadomość ze jak te bedą do wymiany trzeba szukać coś większego :)

Opublikowano

Tu nawet nie chodzi o gotowanie tarcz i nie trzeba się rozpędzać do 200km/h. Wystarczy wyprzedzanie (samochód z taka mocą rozpędza się szybko) i próba wciśnięcia się między samochody jadące jeden za drugim ale z mniejszą prędkością

bo np. z naprzeciwka wyskoczył samochód i trzeba się chować.

Hamujesz...

Wciskasz pedał w podłoge, samochodem rzuca na boki bo tarcza z przodu większa, tył seryjny i czekasz na to co się wydarzy bo samochód nie hamuje. Rozpędza się a nie hamuje. A to powoduje niebezpieczne sytuacje.

Opublikowano
  • Autor

mocno was ponosi z tym hamowaniem :D wymyslacie jakies sytuacje 200km/h wyprzedzania co by było gdyby :) zrobiłem juz sety tys km i nie mialem takich dziwnych sytuacji a wkładac niewiadomo jak duze tarcze zeby czekac na takie spotkanie to mija sie z celem z tego co widze to bardziej jakaś moda jest na jak największe hamulce niż ich efektywność :) takie moje zdanie i zostaje na razie przy 312 :]

Opublikowano

odnośnie chłodzenia było 15C przy 6000rpm pod góre na 4 biegu - wg loga.

Opublikowano

mocno was ponosi z tym hamowaniem :D wymyslacie jakies sytuacje 200km/h wyprzedzania co by było gdyby :) zrobiłem juz sety tys km i nie mialem takich dziwnych sytuacji a wkładac niewiadomo jak duze tarcze zeby czekac na takie spotkanie to mija sie z celem z tego co widze to bardziej jakaś moda jest na jak największe hamulce niż ich efektywność :) takie moje zdanie i zostaje na razie przy 312 :]

Z Panem Bogiem

Opublikowano

odnośnie chłodzenia było 15C przy 6000rpm pod góre na 4 biegu - wg loga.

:S to to ja mam popsuty samochod..

Opublikowano

Z Panem Bogiem

Autko fajne ...

Moc + :wink:

Jego życie jego wybór :) ale tą drogą dedukcji to po co do s4 tak duże hamulce dawali jak mogli wsadzić ze zwykłej b6 288/245 i też by hamowało....

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

:decayed: mam 312mm auto całkiem nie hamuje zaraz sie zabije i w ogóle. wkładam 321mm nagle świat sie zmienia jest kosmos rożnica jest taka ze ratuje swoje życie i auto już zawsze zatrzyma sie na czas... Do A6 3.0 v6 220km 1600kg wagi wsadzili 312mm chyba fabryka wzieła pod uwage zapas tych hamulców? czemu nie wsadzili od razu 340 ? jak ludzie tym w ogóle jeźdzą ? :)

Opublikowano

Nie popadajmy w skrajność.

Zmiana hamulców na 312 tylko z przodu to trochę mało.

Jestem przekonany, że gdyby z tyłu były większe tarcze to efektywność hamowania byłaby lepsza niż w przypadku tylko 320 z przodu.

Ja piszę z własnego doświadczenia z A3, przy 220KM i tarczkach 288/232 przy dynamicznej jeździe po trasie - często była śmierć w oczach bo hamulce spowalniały zamiast hamować.

Przy 312/232mm jest trochę lepiej, ale w porównaniu z 320/288, które mam w B6 to przepaść.

Gdybym nie sprzedawał A3 to zmieniłbym tył bo takie hamulce nie dają pewności przy prędkościach powyżej 100km/h. Poniżej tej prędkości, różnica jest nieznaczna.

Mógłbym nowemu właścicielowi zamontować spowrotem seryjne hamulce ale nie chcę go mieć na sumieniu.

Mi dobre hamulce uratowały tyłek nie raz i nie dwa, a nawet gdyby miały uratować tylko raz to i tak warto.

Zmieniłeś hamulce fajnie, ale wypadałoby zmienić chociaż tył na większy a przód kiedyś przy okazji.

Opublikowano

H

Ale oblężenie:) Napisz chociaż że planujesz zmienić bo cie zjedzą :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Jedyne co planuje to jak pisze armii zwiększyć tył przód zostaje

Od dzisiaj halogeny będą żółte, nie wiem jak innym ale mi sie spodobało :)

IMG_7367.jpg
Opublikowano

Te halo to ori szkło czy folia? Fajne..

Opublikowano
  • Autor

Folia wrazie zmoan tylko odklejam

Opublikowano

Ja w swojej ex A4 B6 dałem na przód heble s4 i różnica w hamowaniu była kolosalna. Teraz w mojej obecnej A5 są heble 320 przy 211km i 350Nm a z tylu są chyba 288 lub 300, wiec przy 250km 312 to słabo. Za heble przód dałem 500zl tarcze zimmy 600 i klocki ferodo 450, wiec nie taki duży koszt a warto zadbać o bezpieczeństwo własne i bliskich.

Opublikowano

Ja w swojej ex A4 B6 dałem na przód heble s4 i różnica w hamowaniu była kolosalna. Teraz w mojej obecnej A5 są heble 320 przy 211km i 350Nm a z tylu są chyba 288 lub 300, wiec przy 250km 312 to słabo. Za heble przód dałem 500zl tarcze zimmy 600 i klocki ferodo 450, wiec nie taki duży koszt a warto zadbać o bezpieczeństwo własne i bliskich.

Kupuj na przód jarzma i tarcze i masz 345mm :wink: Sorki za ot w temacie kolegi :wink:

Opublikowano

Szukam już jarzm

Opublikowano

Nowe przecież są dostępne :decayed: TRW

Opublikowano
  • Autor

wiem wiem ta dokladka tylko do sline ale jak sie nie ma sline to sie lubi co sie ma :) mi efekt się podoba :)

IMG_7403.jpg
Opublikowano

Powiem szczerze że też mi się podoba hahaha a zrób fote pod kątem :)

Opublikowano

jest spoko, też od tygodnia już śledzę temat dokładki i mam zamiar nabyć :D