Dev Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Bedzie bardzo ciezko wykrzesac taka moc
pioteros Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Niestety ko4 jest większe ale wraz to nie jest jakas mega suszarka
Marc!n Opublikowano 19 Grudnia 2013 Opublikowano 19 Grudnia 2013 przyjemna niespodzianka pod maską Ciekawe ile osób po przeczytaniu tego tematu po raz pierwszy rzuciło okiem na tabliczkę na suszarce
j4s2c2vr Opublikowano 20 Grudnia 2013 Opublikowano 20 Grudnia 2013 ja jeszcze nie ale nie sądzę, bym miał tyle szczęścia co kolega :]
TyBucu Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2013 Też nie sądziłem. Biorąc pod uwagę cenę zakupu i stan autka, gdzie wszystko było oryginalnie dopierdzielone, wytarte, brudne i połamane. Nawet radio fabryczne. Myślałem że wszystko trzeba będzie od podstaw robić. A tu taki bonusik. Wydaje mi się że ktoś poprzedniego właściciela na koszta naciągnął niepotrzebnie i nawet nie miał pojęcia że taki rarytasik wstawił. ---------- Post dopisany at 11:35 ---------- Poprzedni post napisany at 11:35 ---------- Także, sprawdzać suszarki, kto wie co tam mikołaj pod maską zostawił!
Seikokilla Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 "lucky man" a się wcześniej nie chciało sprawdzić a już tyle tam grzebałeś przynajmniej masz niespodziankę na święta
wampir Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Faktycznie ciekawa sytuacja z tym "znaleziskiem". Ja na Twoim miejscu bym się zainteresował jak to jest wystrojone bo k04 i seryjne wtryski to mi pachnie zapętlonymi wtryskami, ubogą mieszanką, spalaniem stukowym itp. itd.
TyBucu Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2013 No powiem Ci że dobrze to nie fryga. Stukowe mam cały czas, na wolnych śmiga na bogato, a podczas jazdy czuć że wtryski niedomagają. Pozatym cały czas słychać boost leak poprzez DV. Non stop mam jakiś problem z przeładowaniem lub notlaufem. Wrzuce po świętach logi, bo teraz śmigam w góry na najbliższy tydzien. wesołych!
zaradny Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Na 100% K04-015. Turbo ma dwie łopatki wygięte więc będzie gwizdać.
noxes Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ha idę do siebie zobaczyć Choć nie sądze, aby ktoś w samochodzie z 2003r zmieniał turbo i to na ko4:kwasny:
waldiosa Opublikowano 25 Grudnia 2013 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Fajna historia kolego TyBucu, tym bardziej gdy wiem jak ogromne było twoje zaskoczenie:) Szykuje swoje auto pod program (zresztą z kolegami z forum). 14.12 byłem we Wrocq na diagnostyce i oględzinach. Podmienialiśmy n75 i podło hasło "zobaczymy jeszcze jakie tu turbo siedzi". Forumowy kolega wziął lusterko i latarkę, patrzy, po dłuższej chwili podnosi głowę i mówi: "Ty tu masz k04-15". Długo byłem w szoku:) A to nie koniec niespodzianek. Kupiłem auto w zeszłym roku w maju. Raz jeździło szybciej, raz wolniej. Jeszcze o tym nie wiedziałem, ale miało oberwany katalizator. Po wymianie, auto zapie...lało nieziemsko, a jest to quattro. Po pewnym czasie coś się wysypało, później wyszło, że program. Okazało się, że siedzą u mnie wtryski 412ccm@3bar, wymieniłem je na seryjne. Wymieniłem przepływkę, a była 3" z przerobioną puszką. Przy zmianie programu okazało się, że był to soft ABT na 260 ps. Kość mam do dziś, bo była zalana na podstawce i trzeba było ją wymienić. Został tylko wyspawany aluminowy FMIC. Oprócz mechaniki to holender zafundował mi jeszcze pakiet stylistyczny ABT, wraz z felgami ABT 18" i ogromne hamulce ABT z przodu. Jak kupowałem to auto to byłem pewien, że ktoś zrobił tylko stylistykę + hamulce, a tu takie niespodzianki:) Teraz z powrotem wkładam graty, do tego idzie jeszcze DP. Zobaczymy co z tego będzie.
pioteros Opublikowano 25 Grudnia 2013 Opublikowano 25 Grudnia 2013 nie wierze w te 260hp na k04, moze to jakas hybryda:) ale historia fajna, kazdy chcialby miec taki bonus przy zakupie auta
marys Opublikowano 25 Grudnia 2013 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Panowie kto właśnie montuje DP w kujawsko pomorskim?
TyBucu Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2013 nie wierze w te 260hp na k04, moze to jakas hybryda:) ale historia fajna, kazdy chcialby miec taki bonus przy zakupie auta Ja tam chętnie uwierzę że to możliwe. Niestety poza turbo nie mam nic innego w bonusie. Ale dobre i to, jak ogarne heble i gwint to zabieram sie za moc.
Dev Opublikowano 31 Grudnia 2013 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Na TINPie wyjdzie 260, bez tego ani rusz:wink:
TyBucu Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2013 Na czym? Rozwin myśl jak możesz?
Dev Opublikowano 31 Grudnia 2013 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Tajemnica Jak ogarniesz auto to moge Ci to zrobic:decayed:
TyBucu Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2013 Buehehehe, to wpisz mnie już w swój kalendarzyk
Rekomendowane odpowiedzi