Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kody climatronika Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a u mnie na kanale 20 - napięcie sprężarki klimatyzacji(sprzęgło kompresora) wyświetlił błąd 14.2, q...wa! nie wiem co to za usterka!!! pomożecie???

Opublikowano

Błędy masz tylko na kanale 01. 14.2 to prawdopodobnie napięcie, więc wszystko OK.

Opublikowano

A można zresetować klimatronik?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie u mnie jest jakiś problem z tym klimatronikiem bo na liczniku mam 90 stopni a na klimatroniku na kanale 51 temperatura rośnie do 100 stopni..... to wina termostatu czy czujnika??

Opublikowano

witam. Pokazuje mi następujące błędy: 22.1 ; 18.3; 6.1; 50.1 może ktoś wie co one dokładnie znaczą? Z góry dzieki za odpowiedz.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie w roczniku '99 (po drugim lifcie) działają kody z tej strony http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1654324.html (pierwsza lista 1-72),

lub jak kto woli - link bardziej poprawny politycznie: http://www.motor-talk.de/forum/gibt-es-so-etwas-oder-dummes-gelaber-t74795.html (chociaż nie wiem, czy ten link nie dotyczy bardziej A6.... niektóre kody się zgadzają a inne nie :( ).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam-kolego jestem zainteresowany podłączeniem autka pod laptopa z twoją oczywiscie pomocą interesują mnie również

kody vaga i soft po polsku z góry wielkie dzięki pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam, w mojej A4 nie mogę wejść w kody sposobem opisanym powyżej? B5 po FL z '99 silniczek AVG

Opublikowano

Koledzy powiedzciemi jakie wartosci wyskakują u Was na kanale 27 (u mnie sa to obroty silnika) na bieegu jalowym wartosci wahają sie pomiedzy 78 a 84 tak cyklicznie przeskakuja co sekundę, obroty oczywiscie nie faluja pytam z ciekawosci czy wszystko jest ok i czy aby nie sa ciut za niskie

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Powiedzcie mi koledzy jaki kod odpowiada za temp. oleju, bo jako takiego nie znalazłem na liście Hugo. Mam B5 po drugim lifcie i tam kody trochę się różnią od tych co podał Hugo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. U mnie na kanale 1 mam błąd 15.. Wiem że to klapa powietrza czasem blokowana. Jak to naprawić ? ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Posiada ktoś może kody do klimatronika gdzie znajduje się 76 pozycji ? Rocznik autka to 97 listopad (Avant).

Opublikowano

Panowie od paru dni troche mrozi a ja mam problem w B7 bo temp na wskazniku dochodzi do 70 stopni i dalej nie idzie,nie wiem czy to tylko czujnik czy termostat:facepalm: czy jest mozliwosc spr temp przez klimatronika??

Opublikowano

Odpal auto,zacznij je grzać i zobacz czy chłodnica robi się ciepła-jeśli tak termostat do wymiany.Zapnij VAG-a i zobaczysz czy są jakieś błędy.

Opublikowano

U mnie jest podobnie, obroty również nie falują

Koledzy powiedzciemi jakie wartosci wyskakują u Was na kanale 27 (u mnie sa to obroty silnika) na bieegu jalowym wartosci wahają sie pomiedzy 78 a 84 tak cyklicznie przeskakuja co sekundę, obroty oczywiscie nie faluja pytam z ciekawosci czy wszystko jest ok i czy aby nie sa ciut za niskie
Opublikowano
Odpal auto,zacznij je grzać i zobacz czy chłodnica robi się ciepła-jeśli tak termostat do wymiany.Zapnij VAG-a i zobaczysz czy są jakieś błędy.

a bez VAGa dam rade to jakos sprawdzic??moze tylko czujnik zle pokazuje:co:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam pisze juz 3 post i nie ma zadnej odpowiedzi od nikogo moze tu jakos zwróce na siebie uwage i ktos mi pomoze ? Witam napisałem pewien w post ale nikt mi nie odpowiedział wiec robie nowy temat a mianowicie Mam problem w Mojej A4 B5 95r. wszystko było ok klimatronik działał jak nalezy ale nagle przestał reagowac na regulacje temperatury, czy jest LO czy HI czy inna temperatura ustawiona to i tak leci gorące.. z tego co tu wyczytałem to prawdopodobnie silniczek który steruje tą klapką ciepło zimno znajduje sie pod schowkem ten który oznaczony jest na zdjeciu nr 2 http://s11.postimage.org/db5eqtsib/DSC_0300.jpg sprawdziłem i rzeczywiscie sie nie rusza, zdjełem ciegno przestawie reczne to jest zimne a silniczek stoi, mam jeszcze jedną wątpliwosc bo w bezpiecznikach znalazłem jeden taki zmostkowany kawałkem drucika, jak przestało działac te regulowanie ciepła zimna to i znikło podswietlenie przełaczników górnych miedzy innymi od regulacji swiateł i wszystkie guziki od klimatronika również przestały świecic. czy jest taka mozliwosc ze przez ten zmostkowany bezpiecznik moze gdzies przypadkowo zrobiło mi sie zwarcie jak cos robiłem i zamiast spalic sie bezpiecznik to spalił sie jakis przekaznik ??

---------- Post dopisany 05-01-2013 at 10:46 ---------- Poprzedni post napisany 04-01-2013 at 15:22 ----------

mam wrazenie ze te forum nie działa mógłbym zrobic 10 nowych tematów i 100 nowych postów i zero odpowiedzi

Opublikowano

witam, klimatronik pokazuje błąd 4.3. Mam pytanie czy ten czujnik może mieć wpływ na temp pokazywaną na fisie? Czasem pokazuje mi normalną temp ale czasem wariuje i pokazuje po kilkanaście stopni mniej a nawet -50. Zimą to nie przeszkadza ale latem gdy klima zaczyna grzać (temp na wyświetlaczu spada znacznie) to już śmiesznie nie jest. Czujniki zewnętrzne mam 2 i oba zachowują się tak samo po podłączeniu. Może ktoś coś wie w temacie????

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Yyy chyba mam problem probuje odczytac kanal 56 i 57 klimatronik wyswietla komunikat zero tak jak by czujniki nie dzialaly nie wywala zadnego bledu klima dziala o co chodzi ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hugo Dzieki wielkie za kody:D w szoku jestem ze az tyle tego jest:p jutro sie pobawie, Super :brawo: