MarcinOslo Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Jeszcze tylko dodam .. To czy byl robiony update softu silnika najlepiej sprawdzic odczytujac np. VCDS-em numer ECU oraz numer softu. Gdzies mialem cala liste wydrukowana z TPI wszystkich wystepujacych numerow ECU oraz softow w 2.0TFSI i na jakie numery sie zamieniaja po Stage1. Np. u mnie po Stage 1 fabryczny : 8K2 907 115 Q ,0004 zamienil sie na 8K2 907 115 AH 0002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Mam takie pytanko do Ciebie Andy. Chcę dorazać u siebie takie roletki jak twoje, niestety zakupione boczki mają inną tapicerkę. Powiedz, czy lepiej przełożyć tą tapicerkę, czy rezać rolety do moich boczków, tak jak Ty to zrobiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andynl Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 A to już Twój wybór, robota jest mniej więcej taka sama, ja przekładałem bo moje boczki wizualnie były lepsze, zresztą wydaje mi się że same rolety łatwiej wkomponować niż przekładać te szmatki. Robota w sumie prosta tylko trzeba trochę cierpliwości i dokładności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 A napisz tak w dwóch słowach jak to robiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andynl Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jak masz ori boczki to masz ułatwioną sprawę, odmierz sobie dokładnie jak maja byc otwory w boczkach, ja naklejałem taśmę papierową i odrysowywałem linie i później po tych liniach ciąłem. Wytnij sobie najpierw nożem kształt i oderwij skórkę wraz z gąbką pod spodem ułatwia to trochę cięcie. Możesz wycinać albo dremlem albo ostrym nożem do tapet z tym że nożem więcej zabawy i jak Ci sie nóż omsknie to potniesz boczek Biały plastik z tyłu boczka do którego przykręcane są rolety trzeba delikatnie odkleić i przykleić do drugiego boczka, ja lepiłem na supergluta i dodatkowo w kilku miejscach zgrzałem lutownicą. Jak chcesz to mogę Ci wieczorem pare fotek podrzucić, teraz muszę lecieć do serwisu z moim nieszczęsnym silnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Jak masz ori boczki to masz ułatwioną sprawę, odmierz sobie dokładnie jak maja byc otwory w boczkach, ja naklejałem taśmę papierową i odrysowywałem linie i później po tych liniach ciąłem. Wytnij sobie najpierw nożem kształt i oderwij skórkę wraz z gąbką pod spodem ułatwia to trochę cięcie. Możesz wycinać albo dremlem albo ostrym nożem do tapet z tym że nożem więcej zabawy i jak Ci sie nóż omsknie to potniesz boczek Biały plastik z tyłu boczka do którego przykręcane są rolety trzeba delikatnie odkleić i przykleić do drugiego boczka, ja lepiłem na supergluta i dodatkowo w kilku miejscach zgrzałem lutownicą. Jak chcesz to mogę Ci wieczorem pare fotek podrzucić, teraz muszę lecieć do serwisu z moim nieszczęsnym silnikiem Byłoby super, jakbyś mógł podesłać fotki. Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez Hohe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andynl Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 W ogóle to chyba zrobię DIY w dziale technicznym tylko teraz mam za mało czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) W ogóle to chyba zrobię DIY w dziale technicznym tylko teraz mam za mało czasuZacny pomysł Milordzie. Powiedz mi jeszcze Andy, ten dinks do zaczepiania rolety, to z ASO? Masz numer i cenę? Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez Hohe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andynl Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Mam, ja wszystko mam Wieszaczki lewy i prawy (choć przyglądałem im się uważnie i ja nie zauważyłem żadnej różnicy między nimi, ale są oznakowane jako L i R)8K9 861 789 A 4PK (oznaczenie koloru czarny) 8K9 861 790 A 4 PK oraz wkręciki do tego N 106 566 02 Teraz jak będziesz wycinał otwory na te wieszaki to uważaj z tyłu plastików jest zaznaczone gdzie powinien być otwór do wieszaka i ja tak wyciąłem, i teraz prawa pasuje idealnie a lewa ramka minąłem się o pół otworu chyba sie fabryka jebła w oznaczaniu i teraz muszę sobie kupić nową ramkę :facepalm: :facepalm: 27,50 € w plecy :facepalm: Metalowa ramka drzwi ma natrasowane otwory gdzie przykręca się wieszak i tego sie trzymaj i jeszcze kilka fotek z rezania ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Byłem dziś w ASO no i co się okazało, super mechanik w jakiś sposób tak wpiął kostkę od lambdy że wypadł jeden pin i po prostu nie łączyło :facepalm: Przejechane 250km stan oleju MAX zarówno na miarce jak i na MMI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Trochę nie kumam tych ramek. W czym trzeba wyciąć otwór? Nie wystarczy przykręcić tego uchwytu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griga-st Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Nie wystarczy przykręcić tego uchwytu? Zobacz jeszcze raz pierwsze zdjęcie to zrozumiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Dobra, byłem w aucie i teraz wszycho jasne. Ta plastikowa ramka jest jakoś przykręcona, czy po zdjęciu boczka sama schodzi? Śrubek 8 rozumiem, czy jak na zdjęciu 4? Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez Hohe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andynl Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Ramka siedzi na wcisk w uszczelce, trzeba ją powoli wyciągnąć żeby nie połamać, trochę z tym zabawy ale wszystko jest do zrobienia Śrubek trzeba 4 po 2 na uchwyt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Ramka siedzi na wcisk w uszczelce, trzeba ją powoli wyciągnąć żeby nie połamać, trochę z tym zabawy ale wszystko jest do zrobienia Śrubek trzeba 4 po 2 na uchwyt Aaa, myślałem, że wkręca się je w te wywiercone otwory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andynl Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie otwory wywierciłem sobie żeby było łatwiej przy wycinaniu, normalnie wycinasz w tej ramce prostokąt 15mmx 40mm około (nie mierzyłem) a pod ta plastikową osłona drzwi w ramce metalowej okna znajduja się zaznaczone otwory do przykręcenia wieszaka (niestety nie zrobiłem zdjęcia ale jak zdejmiesz ten plastik to na pewno znajdziesz) Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez andynl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Ok, dam radę. Myślałem tylko, że ta część z czterema dziurkami to metalowa ramka. To mnie zmyliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andynl Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Nie to nie to bedę zmieniał ramkę w tym tygodniu to zrobie fotki tej metalowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hohe Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 To kupisz już pewnie ori z otworem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andynl Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) No logiczne Taka sytuację dzisiaj napotkałem :facepalm: Napis na masce głosi " Nie strać z oka swojego samochodu nawet w Polsce" Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez andynl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griga-st Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 "...Nie stracimy nawet w Polsce..." S.....! Sporo Polaków zginęło żeby takie bzdety mogli sobie wypisywać... Jak widać na darmo... Z drugiej strony na Allegro części do dzisiaj od potestowych B6 sprzedają. Opinia niestety bardzo często zasłużona... Niedaleko gdzie pracuje, w październiku ubiegłego roku ukradli w piątek wieczorem A5. Byli tak zuchwali(i głupi) ze następnego wieczoru w sobotę zwinęli następna A5 trzysta metrów dalej. Oczywiście psy ich zgarnęły...Obciach straszny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi