rollek Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Witam, postanowiłem pokazać mojego avanta. Nie jest na pewno idealny i pewnie nigdy nie będzie MODEL: Audi A4 B5 Avant SILNIK: 1.9 TDI AFN MODY POD MASKA: Pompa 10mm po regeneracji w www.diesel-trzebniak.pl/, kolektor ssący AWX, zaślepiony EGR, soft pod seryjne graty, usunięty przepływomierz, rev limiter ZAWIESZENIE: Przód gwint Supersport, tył gwint FK, był kit KW UKLAD HAMULCOWY: Seria, tylne zaciski aluminiowe z Golfa mk4 KOLA: Zima org. Audi wypolerowane, były: 17' Artec L 8j et35 9j et33 + 5mm dystans tył + 205/40, 17' Monoblok Audi A8 D2 7,5j et40 + 5mm dystans tył + 215/45, 19' Repliki audi RS6 8j et38 + 5mm dystans + 225/35. NADWOZIE: Grill z czarną ramką i znaczkiem audi, usunięte oznaczenia z klapy; był smoked front WNETRZE: seria, zamontowany wskaźnik ciśnienia doładowania AUDIO: Radio JVC KD-G353, seryjne głośniki w drzwiach, wzmacniacz Alpine MRP222, skrzynia Clarion SRM2593, okablowanie Hertz PLANY: Przychodzą z czasem Auto w dniu zakupu, w ten sam dzień wyleciał grill, w jego miejsce został zamontowany czarny grill z ramką i logiem, oraz zostały usunięte oznaczenia z tylnej klapy. Kilka dni później zostały zamontowane nowe wahacze + końcówki oraz kit KW (zdjęcie z kalkulatora) Wleciał wskaźnik doładowania: Po jakimś czasie zrobiłem smoked front, oraz przymiarka replik z RS6 Szybko jednak repliki wyleciały z powodu kijowego et, oraz tym, że musiałbym podnieść auto, na ich rzecz wpadły tymczasowo monobloki z A8 Udało się skompletować gwint, z przodu jest Supersport z kolumnami z kwasówki, oraz z tyłu gwint FK Pech chciał, że miałem stłuczkę, nie z mojej winy, rzeczoznawca wycenił szkodę całkowitą, po wymianie zderzaka, oraz lamp pozbyłem się monobloków i kupiłem drugie tymczasowe koło Artec L Trochę później zesrała się pompa wtryskowa (trefne paliwo), pompa została wyjęta i zawieziona do serwisu Boscha. Przy okazji wymiana rozrządu. Ostatnio zakupiłem poliftowe lampy na tył, grill poliftowy, na dniach będzie montaż.
Daniel871 Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Fajny avancik, jak sie sprawuje wskaznik?
misiek95 Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 na tym kicie KW to usiadł piekielnie mogłeś pakować poliftowe lampy do przodu jak juz byl dzwon:whistling:
rollek Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Opublikowano 11 Lutego 2014 Fajny avancik, jak sie sprawuje wskaznik? Dzięki, wskaźnik działa tak jak powinien na tym kicie KW to usiadł piekielnie mogłeś pakować poliftowe lampy do przodu jak juz byl dzwon:whistling: Próbuje kupić w innym dziale tego forum, ale niektóre ceny zabijają
maju91 Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Ładnie ładnie choć muszę powiedzieć że RS-y też robiły robotę powodzenia
Magicbattle Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 czasami trafiaja sie w fajnej cenie. zagadaj do gwertego mistrza od oswietlenia na naszym forum wyrezaj bixa i bedzie miod. zderzak mogles tez pakowac poliftowy albo od esy. fajna gleba koks wyglada na tej lawecie od tylu
PiterA4 Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 poczciwy avancik dzialaj dalej jak dzialasz autko sie pieknie prezentuje
xBladex Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 no fota na lawecie miazga..ładna gleba... powodzenia w modach
siwusek Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 ładny bardziej mi sie podobał na replikach bo wieksze jednak 17 to mała fela
Damian Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Bladzisz z tymi kołami a te monobloki to kolo prawdziwych mono nie staly:wink:
rollek Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Opublikowano 11 Lutego 2014 czasami trafiaja sie w fajnej cenie. zagadaj do gwertego mistrza od oswietlenia na naszym forum wyrezaj bixa i bedzie miod. zderzak mogles tez pakowac poliftowy albo od esy. fajna gleba koks wyglada na tej lawecie od tylu Mam plan na polifty, chcę zrobić wszystkie odbłyśniki i ramkę od soczewki na czarno, razem z ramką klosza. Szukam tylko lamp Co do kół to jak pisałem, wszystko koła przejściowe, żeby nie jeździć na 15 i kondonie. Mam nagrane orginały audi 18' z sline- wzór jak RS6, tylko muszę dograć kwestię finansową i będzie można szukać 215/35 żeby dobrze zgrać nadkole z oponą. Tylko wtedy hamulce troche małe
Danny Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Spoko avancik:) To jak już pompa po regeneracji to kupuj wtryski minimum 216 i może 140km zobaczysz:) Ogólnie to trochę pracy masz ale powoli do celu:D
rollek Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Opublikowano 12 Lutego 2014 Narazie celuje w 0.216, turbo AWX, wydech 2,5' i Fmic. Pozniej sie zobaczy co dalej
Danny Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 Ja na AFNie miałem na 216, wydech 2.5", fmic i turbie GTB2260vk 170ps:D Szkoda, że nie quattro
a4-freunde Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 fajne auto i za***iście wyglada z tylu na lawecie fota do kalendarza
Wajsik86 Opublikowano 12 Lutego 2014 Opublikowano 12 Lutego 2014 to teraz dałeś z tym kalendarzem:grin: zakładaj ciekawe koło,ładnie posadź i bedzie jak trzeba zresztą widać,że czujesz klimat:wink:
Kowi87 Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 Ja na AFNie miałem na 216, wydech 2.5", fmic i turbie GTB2260vk 170ps:DSzkoda, że nie quattro to słaby wynik, ta locha nie pod te graty, masz moze fotki z montażu?
rollek Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Opublikowano 13 Lutego 2014 to teraz dałeś z tym kalendarzem:grin: zakładaj ciekawe koło,ładnie posadź i bedzie jak trzeba zresztą widać,że czujesz klimat:wink: Waaaajsikkkk, czuję jeszcze klimat z Pleszewa z przed kilku lat, pamiętasz ? Ja na AFNie miałem na 216, wydech 2.5", fmic i turbie GTB2260vk 170ps:DSzkoda, że nie quattro to słaby wynik, ta locha nie pod te graty, masz moze fotki z montażu? Dokładnie, na GTB22 powinno być sporo ponad 200km/400nm 170ps to wynik dla AWX
Danny Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 hehe mam fotki jakieś turbo kupiłem po okazyjnej cenie jak sie pozniej okazało musiałem regenerować co było kosztowne:) sama pompa 10mm dla niej max to okolo 170ps wiec wyszło ok. seria map sensor wiec doładowanie max 1.55bara
Kowi87 Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 hehe mam fotki jakieśturbo kupiłem po okazyjnej cenie jak sie pozniej okazało musiałem regenerować co było kosztowne:) sama pompa 10mm dla niej max to okolo 170ps wiec wyszło ok. seria map sensor wiec doładowanie max 1.55bara podesłij na pw fotki turbinki jak ją tam upchałes, bo maaaało na forum AFN z tym turbo:wink:
Rekomendowane odpowiedzi