trzacha197444 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Caban, czytam Twoje posty i ciagle sie zastanawiam czy udajesz, zgrywasz się czy faktycznie jesteś upośledzony. Sorry za słowa, nie zamierzam Cię obrażać ale wydaje mi się że masz schizofrenię. Posty pisze jedna osoba ale o kilku osobowosciach.Z racji tego że ciągle wymądrzam sie na forum z wlaszcza w tym dziale odpowiem na Twoje pytania. Tak, plyn usprawnienia działanie układu hamulcowego. Tak, skroci sie droga hamowania. Tak, moze zagotowac sie plyn hamulcowy, poniewaz jest bardzo higroskopijny i szybko wylapuje wilgoc z otoczenia. Mam nadzieję ze w pełni usatysfakcjonowały Cie moje odpowiedzi.
domjenick Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Caban, czytam Twoje posty i ciagle sie zastanawiam czy udajesz, zgrywasz się czy faktycznie jesteś upośledzony. Sorry za słowa, nie zamierzam Cię obrażać ale wydaje mi się że masz schizofrenię. Posty pisze jedna osoba ale o kilku osobowosciach.Tomek- ten facet został zbanowany na jednym z for za trollowanie- o ile mnie pamięć nie myli- to nawet z tego, co ma w podpisie:grin: więc nie dziw się, ze i tutaj zaczyna to robić, w którymś momencie przegnie pałkę swoimi nic nie wnoszącymi postami i zakończy karierę i tutaj:whistling:powróćcie do tematu:wink4:
matio446 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Będę wymieniał płyn przez pompowanie pedałem, robić to na włączonym, wyłączonym zapłonie czy nie ma to znaczenia?
Dev Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Bez znaczenia, wyciagnij sitko ze zbiorniczka i strzykawka z cienkim wezykiem odessij stary płyn. Zalej świeżym i odpowietrzaj układ na krzyż, lewy przód i prawy tył. Potem lewy tyl i prawy przód.
Patryś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Opublikowano 9 Czerwca 2014 A vagiem trzeba coś jeszcze robić czy wystarczy odpowietrzenie na krzyż? I powinno być ok?
lukaszooo Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 vagiem odpowietrzasz pompe ABS jesli płyn zostanie całkowicie spuszczony, ale lepiej zebys do tego nie dopuścił bo sam nie dasz rady tego odpowietrzyć.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 witam jaki dokładnie zalać płyn wiem że na pewno ATE ale zauważyłem że tego jest masa różnych oznaczeń
xXPiotrekXx19 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 ok dzięki jutro zakup i wymiana czy macie jakieś dobre sposoby aby samemu wymienić i odpowietrzyć
kamil642 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) samemu chyba nie odpowietrzysz bez specjalistycznych narzedzi Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez kamil642
xXPiotrekXx19 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 a to czemu nie da się samemu odpowietrzyć ?
Dev Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Da sie, tylko trzeba myśleć. Musisz miec stan plynu w zbiorniczka caly czas na full.
kamil642 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 to chyba rzecz wiadoma ze zbiornik musi miec stan po za tym klasycznie odpowietrzajac ktoś musi naciskać na pedał i go trzymać podczas popuszczeni a odpwoietrznika chyba ze posiada się specjalną podproke (blokade) ktora mozana zablokowac pedał za fotel
xXPiotrekXx19 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 zablokować pedał o fotel to mozna też czymś innym wykombinować, nie trzeba chyba aż tak się spuszczać nad specjalistycznym sprzęcie
lukaszooo Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Nie potrzeba żadnych blokad, wystarczy 2-3 metry przezroczystego weżyka o srednicy 6mm tak aby ścisło siedział na odpowietrzniku, koniec wężyka umieszczamy w butelce ustawionej wyżej niż zacisk tak aby stworzył sie "syfon", luzujemy delikatnie odpowietrznik i pompujemy. Zaczynamy od lewego przedniego koła, potem prawe, lewy tył i na koniec prawy tył. Jedyny myk polega na tym aby cały czas był stan płynu w zbiorniczku, jeśli złapie powietrza leżysz i kwiczysz, jesli sie tak stanie pomoże tylko porządny warsztat więc trzeba bardzo uważać. Czytałem też o odpowietrzaniu stronami czyli, lewy przód, lewy tył, prawy przód, prawy tył, u mnie po całkowitym zapowietrzeniu pomogła pierwsza metoda, maszynka do odpowietrzenia ABS i dwa dni kombinacji .............
xXPiotrekXx19 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 ok zrobię tak jak mówisz będzie mi łatwiej i co najważniejsze mogę to zrobić sam
Dev Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zaczynamy od lewego przedniego koła, potem prawe, lewy tył i na koniec prawy tył. jeżeli wymieniasz płyn to nie ma znaczenia od którego koła zaczynasz gdy odpowietrzasz układ to robi sie to na krzyż, przednie lewe i tylne prawe potem przednie prawe i tylne lewe, wszystko równocześnie
Chaberiusz Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Jaki płyn polecicie do mojego brb? Czy SL6 będzie ok?
Rekomendowane odpowiedzi