Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana foteli skóra tapicerek A4 B6 B7 elektryka ledzwie AIR BAG od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę amatorką zalatuje, a przede wszystkim nie wiem czy na wiązce od foteli masz cały czas 12v, czy dopiero po przekręceniu regulatora na 1 i dalej. Trzeba by miernikiem pomierzyć.

Opublikowano

witam a ja mam takie pytanko. montuje se fotele od ślina do b6 i są grzane mam kupiony od b7 z tym sterowaniem do tego podgrzewania chodzi mi o to czy jak podłącze se go to podobno powyskakują mi błędy. czy to prawda ze trzeba jakieś tam gmeranie w fisie robić(mam pluł fis) czy po podłączeniu morze blendzie wszystko ok ?????

Opublikowano

witam a ja mam takie pytanko. montuje se fotele od ślina do b6 i są grzane mam kupiony od b7 z tym sterowaniem do tego podgrzewania chodzi mi o to czy jak podłącze se go to podobno powyskakują mi błędy. czy to prawda ze trzeba jakieś tam gmeranie w fisie robić(mam pluł fis) czy po podłączeniu morze blendzie wszystko ok ?????

...nie będzie grzała tylnia szybka czy cuś takiego ;(

Opublikowano

o nie napewno ??? holera 3-miasto to nie majami będzie problem w zimie moze da sie jakoś obejść

Opublikowano

klimatronik z b7 pasuje do b6, ale nie chodzi grzanie tylnej szyby

Opublikowano

Podłączyłem lędźwie.

Potrzebujecie średnie piny męskie (4 szt.)

Do tego 4 końcówki oczkowe na śrubę 8mm. Nie powiem dokładnie jakiej długości przewody ale tyle, by wystarczyło do masy w progu i pod kierownicę do zasilenia sterowania.

Ja to robiłem czarnymi przewodami 2 mm2.

Naprawdę zero filozofii. Mnie to kosztowało bagatela... z 6 złotych polskich :decayed: razem z wtyczkami. W kufatecu 33 eur.

Teraz czas na podgrzewanie...

Parę fotek:

Metoda na aerozol :kox:

hwb2S.jpg

Prawy próg - masa

hwYWJ.jpg

Tędy prowadzimy przewody do zasilania

hxfoJ.jpg

Prawie jak Kufatec :naughty:

hxGQi.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiedzcie mi bo przejrzałem na szybko cały wątek i chyba nie było informacji.... czy kanapa tylna dzielona z avanta podejdzie do limo bez przeróbek?

Opublikowano

Powiedzcie mi bo przejrzałem na szybko cały wątek i chyba nie było informacji.... czy kanapa tylna dzielona z avanta podejdzie do limo bez przeróbek?

Podejdzie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mam problem w B7, kupiłem foteliki s-line materiałowe i mają regulację lędźwi, niestety po 4 godzinach walki z przekładką foteli i kanapy (musiałem m.in. zmienić uchwyt pasa bo ten sline nie miał czujnika pasów) okazało się, ze nie działają lędźwie, ciężko je podłączyć? kilka wątków wyżej widziałem, ze ktoś to wykombinował w b6 ale jak jest w b7. Gdyby ktoś miał to proszę o w miarę przejrzystą pomoc bo jestem laikiem :)

Opublikowano

mam problem w B7, kupiłem foteliki s-line materiałowe i mają regulację lędźwi, niestety po 4 godzinach walki z przekładką foteli i kanapy (musiałem m.in. zmienić uchwyt pasa bo ten sline nie miał czujnika pasów) okazało się, ze nie działają lędźwie, ciężko je podłączyć? kilka wątków wyżej widziałem, ze ktoś to wykombinował w b6 ale jak jest w b7. Gdyby ktoś miał to proszę o w miarę przejrzystą pomoc bo jestem laikiem :)

no musisz prąd pociągnąć do lędzwi, nic trudnego, a zrób to jak chcesz, ja podpiąłem spod deski pod dywanem i bokiem pod fotel i działa i kabla nie widać i jest lux [br]Dopisany: 03 Listopad 2010, 00:12_________________________________________________inni maniacy kupują ori kostki i końcówki żeńskie męskie ja sie w to nie bawiłem dla mnie bez sens, szkoda czasu i kasy

Opublikowano

wielkich nakładów pieniężnych nie ma na to żeby popodłączać wszystko na kostkch tak jak powinno być a pogrzebać trochę przy autku sama przyjemność

Opublikowano

Na ori kostkach z ASO 6 PLN :)

Opublikowano

Koledzy mam u siebie fotele szmaciane S-line z regulacja lędźwi kierowcy i pasażera. Teraz zakupiłem s-line w pełnej skórze :kox: z regulacją lędźwi i jest tam jeszcze podgrzewanie foteli. Zakupiłem już panel klimatronika z pokrętłami do podgrzewania.

Teraz pytanka:

- jaki przewód mi potrzebny zeby podłączyć te podgrzewanie d*p?

- jaki maja nr w ASO gniazda do podgrzewania umiejscowione w podłodze(bo w fotelach mam)?

- i najważniejsze - czy dobry elektryk sobie z tym poradzi jak dostanie nowy klimatronik, fotele i gniazda?

Opublikowano

Wielkie dzieki :hi: :hi:

Sam się za to raczej nie zabiorę bo pewnie coś zj**ie ale jak pokaże elektrykowi to będzie miał klarowniejszą wizje :gwizdanie: :naughty:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie odświeżę troszkę:)

Jeżeli mam nieskładaną kanapę z tyłu to tylko podejdzie mi inna nieskładana kanapa czyli spod b6 i b7 ??

Opublikowano

moze troche odswierze temacik mam audi b6 bez grzanych foteli chce kupic fotele grzane z s-line czy wiazki elektrryczne sa poprowadzone juz w samochodzie i wystawczy wymienic climatronik czy trzeba cos w elektryce zmieniac?? jesdli tak czy duzo jest z tym roboty??

Opublikowano

Wiązki nie masz, ja niedawno podłączałem i kupiłem wiązkę z kufateca, super wykonana, roboty trochę jest bo trzeba pół auta rozbierać, ale ja robiłem przy okazji rns-e więc i tak musiałem wsio rozebrać, koszt wiązki to jakoś 70 euro. ale warto!

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=62418.0

Opublikowano

dziekuje Ci bardzo kolego czyli jak kupie ta wiazke i rozbiore odpowiedzion samochód i to pochowam to juz wszystko bedzie ok?

Opublikowano

No prawie, jeszcze trzeba podłączyć :polew: :polew: