Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rozrzad A4B5 1.9 tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

musze zrobic rozrzad i znajomy powiedzial mi za robote 200 zl.teraz tylko pozostalo mi kupic i mam pytanie czy na forum tu da rade kupic cos taniej niz na allegro??:) i co wchodzi w sklad takeigo kompletu??

pozdrawiam:)

Opublikowano

40 tys km temu kupiłem orygilany rozrząd audi na allegro. Od 20 tys km wyje pompa wody.

Wczoraj zamówiłem rozrząd SKF który był droższy ~150zł od oryginału.

Wydaje mi się że "oryginalne" rozrządy audi na allegro to jakaś chińszczyzna i podróba dlatego odradzam.

Nie rób tego tanio bo odpukać za jakiś czas będziesz musiał do tego wrócić, nie z winy przebiegu.

Nie wierz w to, że ktoś załatwi coś za 1/3 ceny ASO i będzie to dobry produkt. :decayed:

Opublikowano

Kolega Dziku ma dobre ceny i doradzi Ci.

Opublikowano

Tanie mięso jedzą psy :decayed:

Kup porządny zestaw i nie patrz na cenę, jak chcesz autem dłużej pojeździć. A jak krótko to lepiej wcale nie ruszaj, niech sobie zmieni następny właściciel:naughty:

Opublikowano

ten wyżej dobrze prawi;D

Opublikowano
  • Autor

Oki panowie dziekuje za rady:) a co wymienic procz paska,rolki napinacza i pompy wody? pasek od klimy i napinacz tez?? i jak tego Dzika znalezc :D pzdr

Opublikowano

Do własciwego ustawienia pompy potrzebny będzie jeszcze VAG. same blokady nie wystarczą.

Opublikowano

chyba mylisz pojęcia, oryginał jest wyłącznie do kupienia w aso i nigdzie indziej, wszystko poza aso kupione to zamienniki które z oryginałem często nie mają nic wspólnego, a na allegro to jeszcze mogą być jakieś odpady które nie nadawały się do sprzedaży w normalnym sklepie no bo sklep nie pozwoli sobie na wciskanie bubla który rozwali silnik, w 2011r. a aso za zestaw naprawczy rozrządu płaciłem 463zł(pasek, i dwa napinacze) i to wytrzymało 75tys km i pasek się zerwał ale zważywszy na ekstremalne warunki w jakich rozrząd pracował mnie to nie dziwi:D pewnie teraz ten sam zestaw z 600zł kosztuje ale warto kupować no bo to jest na 90tys km pod warunkiem że i koło nowe na wale zamontujesz, jak podliczysz wymiany co 90tys km ori i zmienika który jest niestety tylko aż na 60tys km to ta cena w aso wcale nie jest z kosmosu bo robisz o połowę wiecej km i rzadziej płacisz za wymiany

moja ori pompa po 242tys km była igła, wymieniłem ją profilaktycznie i obecna po 75tys km skf ma luzy na łożysku, ori po 242 nie ma nic i ją wsadzam z powrotem jak skf się skończy, także porównując ori z zamiennikami nawet z górnej półki można się zdziwić, mało tego to co idzie na pierwszy montaż w fabryce to inna jakość niż kupione w aso to samo kilka lat później, na perszy montaż idzie zawsze najlepsza jakość

jeżeli po 20tys km zaczęła pompa wody szwankować to kupiłem typowy bubel, a może piszczy ci pasek klinowy albo pasek klimy a nie pompa wody?

polej wodą pasek i posłuchaj, zdejmij jeden pasek i posłuchaj, zdejmij drugi i posłuchaj

poco się pchać się w koszty i od razu wymieniać wszystko, kup

Pasek rozrządu CONTITECH CT867---63zł

Rolka napinająca pasek rozrządu INA-Litens 5310---105zł

Rolka prowadząca pasek rozrządu INA 5320---60zł

a resztę najpierw trzeba wzrokowo i dotykowo sprawdzić czy się kwalifikuje do wymiany, ceny podałem ze zwykłego małego sklepu w mojej okolicy który nie bawi się w jakieś tam zniżki, na allegro to nawet nie patrz bo nie wiadomo na co trafisz

Opublikowano

wpisz sobie w wyszukiwarce na forum w zaawansowanym wyszukiwania jako autor postu Dzik i znajdzie ci.

Opublikowano

heee a u mnie jeszcze pasek ori siedzi ze znaczkami VW OOOO :banan: tylko rolka ta górna widze ,że jest INA. i wyglada jak by nie dawno był wymieniany a ja nic nie ruszałem od czasu kupna auta.

Opublikowano

230zl to tak duzo za rozrząd? To nie kupujcie 2.0tdi bo juz zęby w ściane pojda 650zł dzwońcie do dzik'a PRO CHOICE. Przynajmniej 100% prawidlowo dobrane czesci,dobrych firm i w fajnych cenach a nie z aledrogo od baranow ktorzy pisza bzdury w aukcjach niektorzy pisza ze zestaw rozrzadu np do 1Z to taki sam jak do AWXpd... To jest mistrzostwo.

Opublikowano

Akurat komplet do wymianu rozrzadu w AFNie jest taniuski w porownaniu z np AJM/AWX badz innymi TDikami jak 2.0, 2.5 tdi czy np 3.0 tdi nawet w aso nie wychodzi tak drogo dlatego na rozrzadzie nie oszczedzaj ani zlotowki. Kup albo najlepsze zamienniki (Contitech- pasek, rolki-ina jak wyzej napisano i pompa hepu, jesli cienko u ciebie z kasa). Albo najlepiej w ASO i miej spokoj na 90 tys km. Oszczedzanie na rozrzadzie jest najbardziej msciwe bo uwali ci caly silnik w przypadku buby.

Opublikowano

Pasek Contitecha jak jest produkcji niemieckiej to jak najbardziej montować a jak rumuńskiej lub innej egzotycznej produkcji to w przypadku paska rozrządu bym się zastanowił gdyż jakość jego może być słabsza. Jest to element gumowy i w przypadku oryginalnego zestawu jest określony termin jego przydatności do montażu dlatego na allegro mogą pojawić się oryginalne części w okazyjnej cenie gdzie termin ten zbliża się ku końcowi. W przypadku zakupów poza ASO czegoś takiego nie oświadczysz a przy Contitechu na pudełku swego czasu była informacja o produkcji niemieckiej a w środku siedział pasek wyprodukowany w Brazylii. W przypadku paska alternatora rumuńskiej produkcji, który założyłem podczas wymiany rozrządu wymieniając oryginalny Contitech zamontowany w niemieckim ASO sam stwierdziłem, że jakość jest słaba. Obecnie przy przebiegu 70 tkm od momentu wymiany kliny mają szereg głębokich pęknięć gdzie w przypadku paska zdemontowanego po przebiegu 90 tkm w ogóle pęknięcia nie występuje. Dlatego jak ktoś szuka taniego zestawu i jeszcze myśli, że przechytrzył sprzedawców sam się oszukuje gdyż to co kupił zostało odpowiednio skalkulowane.

Opublikowano

kolega ostatnio kupił pasek rozrzadu boscha w sklepie i co 2 tygodnie wytrzymał i prawie sie spalił ( dobrze ze zauważył dziwne piszczenie )

Opublikowano
witam

musze zrobic rozrzad i znajomy powiedzial mi za robote 200 zl.teraz tylko pozostalo mi kupic i mam pytanie czy na forum tu da rade kupic cos taniej niz na allegro??:) i co wchodzi w sklad takeigo kompletu??

Zaprasza poradzimy :)

Opublikowano
kolega ostatnio kupił pasek rozrzadu boscha w sklepie i co 2 tygodnie wytrzymał i prawie sie spalił ( dobrze ze zauważył dziwne piszczenie )

Hm....nie rób krypto reklamy Boschowi.....spalił się.......czyli nie pasek był winny......tylko to po czym się kręcił.......

---------- Post dopisany at 18:38 ---------- Poprzedni post napisany at 18:34 ----------

witam

Jeśli ten Znajomy zna się na rzeczy to niech rozbiera i wtedy powie Ci co jest do wymiany. Pasek i napinacz i rolka zawsze,do tego może być napinacz pk, napinacz paska klimy pompa wody.......pasek klinowy....pasek klimy.....łożysko wiskozy......sprzęgiełko alternatora.....

Opublikowano

pasek byl nie ori i dlatego .na pudelku germany a na pasku romania

Opublikowano
pasek byl nie ori i dlatego .na pudelku germany a na pasku romania

O widzę że kolejna rewelacja. Jeżdżę na pasku rozrządu Conti Made in Romania, pozostałe też Romania i jak na 50 tys. od wymiany żaden nie wykazuje przedwczesnego zużycia czy temu podobnych.

Opublikowano

ja nie wiem co on robił ze mu tak szybko padł ,ja w 2 aucie mam dayco jakiś wzmacniany i 40 tys km i dalej wyglada jak nowy.

Opublikowano

Jakiś czas temu byłem w aso i padło pytanie czy mam rozrząd wymieniony mowie ze tak, a on do mnie, że mogłem 200 zł dopłacić i kupić ori na którym zrobię 120tyś a na zanienniku 60tyś. Coś w tym chyba jest, bo mój stary rozrząd zrobione 60tyś i powoli się sypał. Czyli rozrząd od Hammera z forum to oryginalny, ale nie taki sam jak oryginalny w aso?