Przemox6 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Ja jeżdże na Fuchs 0w40 + Archoil 9100 Tak poza tematem lepiej kupować u sprawdzonych źródeł http://www.automotorblog.com/watch-counterfeit-engine-oil-russia/
BeyerBrown Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Niezłe jaja u ruskich... w PL pewnie też są gdzieś takie rozlewnie Sprawdzałem ostatnio cenę u sprzedawcy u którego ostatnie kilka lat kupowałem olej Motula, chwali się certyfikatami itp. a jednak zastanawia mnie dlaczego jego 5l bańka oleju LM Synthoil 5W40 kosztuje 180zł a na stronie oficjalnej producenta 220zł... czyżby podróbka?
jaguaro Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Niezłe jaja u ruskich... w PL pewnie też są gdzieś takie rozlewnie Sprawdzałem ostatnio cenę u sprzedawcy u którego ostatnie kilka lat kupowałem olej Motula, chwali się certyfikatami itp. a jednak zastanawia mnie dlaczego jego 5l bańka oleju LM Synthoil 5W40 kosztuje 180zł a na stronie oficjalnej producenta 220zł... czyżby podróbka? Niekoniecznie. Firmy prowadzą politykę marketingową dość specyficzną. Ułatwieniem jest stworzyć sieć dystrybucji która zajmie się sprzedażą detaliczną dzięki czemu uzyskują niższa cenę i nie musza zajmować sie sprzedażą tylko produkcją. W ten prosty sposób podwyższają cenę produktu aby zasugerować potencjalnemu klientowi aby kupił w sklepie. A ze łatwo zmylić ludzkie potrzeby grzecznie idziemy do sklepu. Zasada oczywiście nie musi zawsze obowiazywać bo przecież oszustów tez nie brakuje. Pozdrawiam
orionek65 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Ale podróbki LM'a się nie spodziewałem , olej za 2 stówki i takie jaja mam nadzieje że ten co ostatnio kupiłem w Polsce nie jest jakąś podróbą. Coraz bardziej się jednak zastanawiam nad przejściem za 1/2 wymiany na Valvoline 5w40 którego ponoć nie podrabiają i jest niby całkiem dobry. Ktoś się orientuje jakie są różnice między SHT a Valv 5w40 ?
FABAFCB10 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Znajomi ostatni wymieniali olej na Valvoline 5w40 mechanik też polecał ten olej
tubel89 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Moje osobiste zdanie im droższy olej tym bardziej opłaca sie go podrobić
Dev Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Moje osobiste zdanie im droższy olej tym bardziej opłaca sie go podrobić raczej jak bardziej popularny, ida na mase, przykład: castrol, mobil
jacek70 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Dokładnie . Podrabiają te co idą masowo.
the19game Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Płukanka LM + Liqui Moly 5W-40 Zobaczymy jaki będzie efekt Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Przemox6 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Polecam też Specol polski olej o dobrych parametrach.Podejrzewam że lepszy będzie od Castrola i innych.
Adu454 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Ja przechodziłem z 10w40 na 5w40 MOTUL x-cess plus plukanka liqui moly i jest git, przez pierwsze set kilometrów coś mi stukalo ale potem ustalo, ciśnienie oleju się nie zmieniło Na wolnych i rozgrzanym oleju jest 1,25bara
KubaMpakiet Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Polecam też Specol polski olej o dobrych parametrach.Podejrzewam że lepszy będzie od Castrola i innych. Nie polecaj za wczesnie te parametry olejow 0w40/5w40 jakby takie same, zbieg okolicznosci? watpie, to samo sie tyczy 0w30/5w30 , jeszcze nie widzialem zadnej analizy, za wczesnie twierdzic ze ma dobre parametry, cena zdecydowanie jest dobra pozdro
Przemox6 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Największy + w porównaniu do Castroli itp to że Specola raczej nikt nie podrobi. Ale cena/jakość wydaję się bardzo dobra. Mam zalane 5w40 w jednym aucie i myślę czy by u siebie nie zmienić z Fuscha ale to się pomyśli jest czas
tomekhxc Opublikowano 26 Stycznia 2016 Opublikowano 26 Stycznia 2016 od lat leje x-cessa i co teraz zauważyłem jak były duże mrozy , na zimnym chciałem sprawdzić stan oleju i na samym dnie bagnetu był minimalny biały osad , wcześniej tego nie było , teraz akurat zrobie płukanke i kupilem valvo ciekawe czy będzie róznica jakaś
emilk89 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zalewał ktoś może Motula 5w40 300V?
azure Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 od lat leje x-cessa i co teraz zauważyłem jak były duże mrozy , na zimnym chciałem sprawdzić stan oleju i na samym dnie bagnetu był minimalny biały osad , wcześniej tego nie było , teraz akurat zrobie płukanke i kupilem valvo ciekawe czy będzie róznica jakaś Którego Valvo kupiłeś?
KubaMpakiet Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zalewał ktoś może Motula 5w40 300V? Do codziennej jazdy zbytnio sie nie nadaje czysty ester, ale jesli dodasz na wymiane ok litra z cywilnym to napewno bedziesz zadowolony mieszalem 0w40 trophy z Ravenolem SSL, roznica przy wysokich obrotach na plus, swietnie dopakowany dodatkami olej
tomekhxc Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Którego Valvo kupiłeś? valvoline synpower 5w40
jacek70 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Płukanka LM + Liqui Moly 5W-40 Zobaczymy jaki będzie efekt Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Będziesz Pan zadowolony☺
imr_pl Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 dobra a komu korba wyszła bokiem od np. mobila, castrola ? Jeden z kolegów wrzucił zdjęcia z ,,rozlewni'' oleju . Z czego wynika Wasza pewność o cudowność LM Valvoline itp ?
Rekomendowane odpowiedzi