bartoooo Opublikowano 2 Listopada 2014 Opublikowano 2 Listopada 2014 ok, a silnik ma być rozgrzany , czyli rozumiem ze temp. oleju ma osiągnac 90 stopni czy niekoniecznie ? I druga sprawa, jaki ma być stan oleju przed dolaniem tej płukanki - ma być max na bagnecie na zimnym ? Czy po srodku miedzy min a max tak jak jest teraz, czy dolac ?
Dev Opublikowano 2 Listopada 2014 Opublikowano 2 Listopada 2014 Lejesz na fest goracy silnik, stan oleju nie ma znaczenia. 15minut pracy i wylewasz.
bartoooo Opublikowano 2 Listopada 2014 Opublikowano 2 Listopada 2014 aha bo wydawało mi sie ze musi byc max zeby ta płukanka rozeszła sie po wiekszej powierzchni ... a obroty zwiekszac delikatnie po zalaniu czy nic nie ruszac ?
pioteros Opublikowano 2 Listopada 2014 Opublikowano 2 Listopada 2014 obrotow nie ruszasz bo panewki usmazysz
bartoooo Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 ok dzieki wielkie jutro płukanka i wymiana oleju, mam jeszcze jedno zapytanie, wg ksiażki oleju wchodzi 3.7L a płukanka LM engine flush 300 ml wystarcza na 5 L oleju, wlać 300 ml czy odpowiednio troche mniej ?
bartoooo Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 dzieki Dev , przy okazji zapytam bo bede tez wymienial plyn hamulcowy, nie wiem co bylo wczesniej zalewane, wiem ze ma byc DOT4 ale nie wiem ktory bedzie najlepszy ?ORI Audi, ATE SL, ATE SL6, ATE TYP 200 ?
Dev Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 Ake nie osuszaj ukladu a potem zalewaj swiezym bo go nie odpowietrzysz
bartoooo Opublikowano 6 Listopada 2014 Opublikowano 6 Listopada 2014 rozumiem , w warsztacie mają specjalną maszyne firmy ATE do kompleksowej wymiany tego plynu takze wszystko powinni zrobic tak jak nalezy , zastanawiam sie nad SL6, z opisu wynika ze jest przeznaczony do aut z ESP ale czy bedzie najlepszy z tych co napisalem ?
marcinch001 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Polecam MILLERS XF LONGLIFE 5W40 bardzo dobra oliwa . Oraz płukanka
michalm320 Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Polecam MILLERS XF LONGLIFE 5W40 bardzo dobra oliwa . Oraz płukanka Jak się Twój silnik zachował po płukance? Nie pracuje gorzej? Przy jakim licznikowym przebiegu zrobiłeś?
pioteros Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Czemu silnik ma pracować gorzej po plukance? Wysłane z mojej nowej Nokii 3310
michalm320 Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Tak pytam bo gdzieś na tym forum ktoś napisał że po płukance musiał wymienić napinacz i łańcuch 1.8T bo tak zaczął grzechotać i że stanowczo odradza.
pioteros Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Jak silnik złom to tak jest ale to nie z winy plukanki a zaniedbania w przeszłości
bartoooo Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 po płukance nic złego sie nie działo i nie dzieje, przejechane dopiero około 300km, silnik moze troche ciszej pracuje, wszystko jest OK
majin Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Witam, Czytam temat i nie wiem co wybrać Liqui Molly, Millers czy Motul ? Mam gościa co handluje Millersem i Motulem więc pewnie wybór padnie na jeden z nich, tylko co lepsze ? Millers? http://www.millersoils.co.uk/automotive/tds-automotive.asp?prodsegmentID=992§or=Car http://motoroils.pl/sklep/product_info.php?cPath=2_6_21&products_id=23 Czy Motul ? https://www.motul.com/pl/pl/products/oils-lubricants/8100-x-cess-5w40 http://motoroils.pl/sklep/product_info.php?cPath=45_47&products_id=205 Poprzednio był zalany przy ostatnim serwisie w Niemczech ARAL Longlife. Zrobić płukankę przed przesiadką na innym olej ? Edytowane 16 Listopada 2014 przez majin
Dev Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 płukanka pomoze pozbyc sie syfu ze smoka pompy oleju zapodaj LM, wlej przez rurke bagnetu
Rekomendowane odpowiedzi