rafal9119 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Witam . Panowie mam monety po 1 gr - 11zł i po 2 gr tez 11zł. Isc z tym do banku? Czy raczej na złomie wiecej wyciagne?
mapper Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 idź do spożywczaka i wymień na 2 4-paki:D k każdym sklepiku wezmą z chęcią.
rafal9119 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2014 O to chodzi ze nikt tego nie chce juz byłem. Wszyscy wysyłaja mnie do banku a nie chce mi sie ich segregowac w papierowe ruloniki
JakubMi Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Z tym złomem to ciekawa opcja idź sprzedaj jednogroszówki na złomie za większa wartość niż mają i powiedz człowiekowi na złomie żeby wydał Ci w monetach jednogroszowych, będziesz wtedy miał ich więcej... i sprzedawaj tak aż nie zostaniesz milionerem a tak poważnie, na złomie nie powinni przyjąć zadnych monet, pozostaje Ci sklep który potrzebuje 'miedziaków' albo do banku, niektóre banki nie wymagają zwijania w ruloniki papierowe
rafal9119 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2014 Podskocze po niedziieli na złom zobacze co mi powiedzą. A jak nie to do puszki na zbiorke dla dzieci wrzuce.
Fido Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 A jak nie to do puszki na zbiorke dla dzieci wrzuce. I to będzie najlepsze rozwiązanie.
Bartollo Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Na złom ich nie mozesz oddać jest za to wyrok jedź na stacje benzynowe zatankuj za 22zł i zapłać tymi drobnymi Wysłane przy użyciu telefonu stacjonarnego.
Fido Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zniszcz i sprzedaj na zlomie ;] A nie lepiej wspomóc potrzebujących ???
izka7878 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Do puszki dla potrzebujących. Swoją drogą mój mąż ma w PL swój "ulubiony" Polo Market, a w nim mocno szczekatą i nieprzyjemną Panią Jadzię. Gdy tylko Pani Jadzia doprowadzi go do szewskiej pasji, wraca "poddenerwowany" do domu, zostawia zakupy, bierze dwie garści nominałów 1,2 i 5 groszy i wraca do Pani Jadzi na zakupy. Po takich zakupach Pani Jadzia przez 2-3 miesiące robi się grzeczniejsza.
Fido Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Też tak kiedyś zrobiłem u siebie w urzędzie pocztowym. Tak mnie doprowadziła do szewskiej pasjii że jej same drobniaki przyniosłem. Zła była jak osa ale chciała drobne to dostała Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Fido
Hakier Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 a ja myślałem że jedno i dwógroszówki są legalnym środkiem płatniczym w polsce i w zasadzie żaden sklep nie powinien odmówić ich przyjęcia
rafal9119 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2014 Teraz tak myśle i szkoduje ze tego mandatu ze SM nie zapłaciłem im na ręke tylko przelewem bym dał dana sume a reszte brakującej bym dał im tymi drobniakami. Mieli by co robić.
izka7878 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 a ja myślałem że jedno i dwógroszówki są legalnym środkiem płatniczym w polsce i w zasadzie żaden sklep nie powinien odmówić ich przyjęcia I dobrze myślisz. Nikt nie może Ci odmówić przyjęcia. A z tą SM, to rafal ma rację i chyba zapożyczę pomysł.
dziki24 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Jak niechcesz sie z nikim klucic i roboci mu na zlosc to na stacji paliw wezma :-) a na kazdy bank jest sposob wystarczy podejsc grzecznie poprosic o wymiane a gdy nie pomoze to poprosic pania o wplate na konto i nie moze odmowic :-) kumpel ostatnio prosil i usluszal ze nie wymienia i nie maja maszynki traf chcial ze kierowniczka wychodzila a on juz byl przy dzwiach zalamany i poprosila go slowrotem i zapytala czy ma u nich konto odpart tak to prosze podejsc do tej samej pani i poprosic o wplate na nie :-) mina kasierki bezcenna :-) ps. Prawnie to srodek platniczy jedyny akceptowany w Polsce i musi byc przyjety tak samo pani kasjerka w sklepie moze ci wydac i wtedy pech ale z nawisci ludzi to koncy sie przewazniem wezwaniem kiero i straszeniem i grube sie znajda. . Zawsze szkoda mi ludzi za kasa w 90 procentach to nie ich wina tylko polityki firmy. Oraz tych z 2 strony niedowartosciowany pan pani z braku zajec szuka rozrywki i sie wyzywa oj rozpisalem sie sorry wystrugane jednym palcem na szybkosci wiec badz wyrozumialy
prezesik18 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 W Tesco są samoobsługowe kasy, robisz zakupy i wsypujesz gotówkę do automatu przelicza i problem z głowy
Hugo Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 W Tesco są samoobsługowe kasy, robisz zakupy i wsypujesz gotówkę do automatu przelicza i problem z głowy Za najlepszą odpowiedź w temacie otrzymujesz w nagrodę 11zł w nominałach 1gr
prezesik18 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Opublikowano 7 Grudnia 2014 W takim razie przed świętami zaszaleje
egon_81 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Opublikowano 9 Grudnia 2014 he he! że ludzie nie mają większych problemów.
pandamix Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 przeczytałem cały wątek i się dobrze uśmiałem można jeszcze zanieść do biedronki u mnie zawsze grosika nie mają wydać,to im się przyda
Rekomendowane odpowiedzi