Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Grupowe zamówienie Downpipe Audi A4 B6 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

2pMmYv.jpgtak to wygląda u mnie liTctM.jpg

śruby trzeba będzie minimalnie rozwiercić bo na turbo nie chce wejść ,mocowanie sondy chyba w dobrym miejscu

Edytowane przez viteq
Opublikowano

@pacioracing - tego nie udało mi się sprawdzić bez udanego montażu po stronie turbiny.

@viteq - popatrz jeszcze raz. Gniazdo pierwszej sondy "patrzy" w stronę kolektora wydechowego.

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

@pacioracing - tego nie udało mi się sprawdzić bez udanego montażu po stronie turbiny.

@viteq - popatrz jeszcze raz. Gniazdo pierwszej sondy "patrzy" w stronę kolektora wydechowego.

porównując ze zdjęciem" Snorky" u mnie mocowanie sondy jest bardziej w pionie,w poniedziałek montuje zobaczę czy się da bez przespawywania

14Oxli.jpg

Edytowane przez viteq
Opublikowano

Weź pod uwagę kąt z jakiego zrobilem zdjęcie - nie do końca "na wprost" jak u Ciebie. Ale próbuj. Jak masz czas i wszystko rozebrane to próbuj. A nóż się uda, że będzie pasować.

Opublikowano

mozna sie dopisywać jeszcze?

Opublikowano

Weź pod uwagę kąt z jakiego zrobilem zdjęcie - nie do końca "na wprost" jak u Ciebie. Ale próbuj. Jak masz czas i wszystko rozebrane to próbuj. A nóż się uda, że będzie pasować.

U mnie kąt jest dokładnie taki jak u Snorky-iego, więc na pewno nie podejdzie. Ciekaw jestem co z wstawieniem w miejsce 2 sondy.

Opublikowano

ja u siebie jeszcze nie patrzyłem nie wiem czy w BEXie zmienia też to postać rzeczy ? czy jest tak samo jak u reszty ? Booster z jakiego modelu brałeś przymiarki na te DP ;> ?

Opublikowano

ja u siebie jeszcze nie patrzyłem nie wiem czy w BEXie zmienia też to postać rzeczy ? czy jest tak samo jak u reszty ? Booster z jakiego modelu brałeś przymiarki na te DP ;> ?

Ja downpipe'ów nie spawałem, jeszcze nie doszedłem do tego levelu,:)

Robiła to firma która ma w tym juz doświadczenie, ale widocznie coś pochrzanili z umiejscowieniem tulejki pod pierwszą sondę. Będą musieli poprawić.

Opublikowano

Niech ktoś zapoda mi na PW adres z paczki, bo moja kartka z paczki gdzieś sie zapodziała, lub ktoś mi ją wyrzucił.

Opublikowano

Ansteel

Dariusz Kasiulanis

Młodej Polski 11

83-010 Straszyn

Opublikowano

@Booster - trzeba im wrzucać do paczki jakieś dodatkowe info co jest popitolone czy sam im przekażesz?

Jutro po pracy śmigam do Siódemki i nadaję paczkę.

Opublikowano

przekaże, jeżeli jest coś więcej jak tulejka pod sondę to proszę o pw

Opublikowano

W sumie to są 2 rzeczy do poprawki:

- tulejka pod sondę

- dolny otwór we flanszy po stronie turbo jest wywiercony ciut za wysoko (trzeba by troszkę go rozwiercić, bo nie wchodzi na szpilki przy turbinie).

Jak coś to wrzucę kartkę z informacjami co jest nie tak.

Opublikowano

nie zastanawiajcie się i owijajcie je od razu Dp po nagrzaniu dostanie wszystkich kolorów tęczy i już nie będzie takie ładne a bandaż da trochę niższą temperaturę pod maską co na pewno nie zaszkodzi...

Opublikowano

rozwiercić flansze w domowych warunkach nie wiem czy wam się uda, bo to gruby kwas + po cięciu laserowym dodatkowo utwardzony materiał.. Zgłoście do Ansteel, żeby w następnej turze zamówili flansze z trochę większym luzem - żeby wszystko grało, bo może i ja będę zamawiał dp :)

Opublikowano

no dokładnie może być ciężko to rozwiercić chyba ze frezem... trochę podebrać tam gdzie nie pasuje...

Opublikowano

ja mam pytanie i prosiłbym o zrozumienie...nie jestem obeznany w tych tematach :) tez byłbym moze chętny ale nie wiem do czego to sluzy ten DP :) prosilbym o jakies info

Opublikowano

Dp wstawia się w miejscu katalizatora daję on odetchnąć turbinie i ułatwia wylot spalin stosuję się go jeśli planuję się podniesienie mocy lub kiedy ori kat jest zapchany

Opublikowano (edytowane)

zapisuj się, nie będziesz żałował, zdaj się na słowa Inkognito :)

Edytowane przez toman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...