Marecki1 Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) Dodam ze przy montażu bexowego IC-ka nie trzeba zdejmowac zderzaka, wystarczy zdemontowac lampe, osłone silnika i obudowe filtra powietrza.... wszystko ładnie sie miesci. Wezyk od DV zbrojony fi4mm wewnatrz kupiłem w sklepie z czesciami samochodowymi Teraz czekam na K03s po regeneracji.... no i zobaczymy jak logi beda wygladały Edytowane 27 Maja 2017 przez Marecki1
keczu Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, Marecki1 napisał: Dodam ze przy montażu bexowego IC-ka nie trzeba zdejmowac zderzaka, wystarczy zdemontowac lampe, osłone silnika i obudowe filtra powietrza.... wszystko ładnie sie miesci. Wezyk od DV zbrojony fi4mm wewnatrz kupiłem w sklepie z czesciami samochodowymi Teraz czekam na K03s po regeneracji.... no i zobaczymy jak logi beda wygladały A da się założyć kierownicę powietrza bez zdejmowania zderzaka ? Ja idę w montaż IC-ka z 2 tdi/tfsi, bo jest większy od lewego w 2,5 b5 Edytowane 27 Maja 2017 przez keczu
Marecki1 Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) 21 minut temu, keczu napisał: A da się założyć kierownicę powietrza bez zdejmowania zderzaka ? No pewnie, ze da sie.... zaczynałem od kierownicy powietrza (od gory), nastepnie IC (tez od gory ale trzeba odpiac ten kawalek rurki gumowej od DV), mocowanie IC (od dołu i troche kobinujemy, a mocowanie nam sie zmiesci).... nastepnie przykrecamy kolanko ALU (na 4 srubki typu torx), zostaje nam zapiac na te 3 klipsy kierownice powietrza i reszta rur oraz przewod podcisnienia od DV Ogolnie z wewnetrznym wypłukaniem IC-ka, zewnetrznym myciem i montazem 1.5godziny Edytowane 27 Maja 2017 przez Marecki1
keczu Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 9 godzin temu, Marecki1 napisał: No pewnie, ze da sie.... zaczynałem od kierownicy powietrza (od gory), nastepnie IC (tez od gory ale trzeba odpiac ten kawalek rurki gumowej od DV), mocowanie IC (od dołu i troche kobinujemy, a mocowanie nam sie zmiesci).... nastepnie przykrecamy kolanko ALU (na 4 srubki typu torx), zostaje nam zapiac na te 3 klipsy kierownice powietrza i reszta rur oraz przewod podcisnienia od DV Ogolnie z wewnetrznym wypłukaniem IC-ka, zewnetrznym myciem i montazem 1.5godziny Ale ja "niestety" mam B7 i u mnie się chyba nie da - ale jak wejdę do kanału to się dowiem na pewno. U mnie nie da się wyjąć podobno lampy bez zdejmowania zderzaka.
Marecki1 Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 No ja cały czas pisze o B6... nie spojrzałem ze masz B7.... tam juz trzeba zderzak zdejmowac, chociazby do wyjecia lampy jak piszesz....
Klawisz-84 Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 Zdjęcie zderzaka to godzina roboty. 2 koła przód, plastiki w nadkolach i po 2 śruby na stronę. Na koniec śruby z góry i zejdzie. Zdejmowałem jak robiłem sai,evap i 2 ic niby roboty dużo ale ułatwia montaż gratów :-) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
keczu Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 4 godziny temu, Klawisz-84 napisał: Zdjęcie zderzaka to godzina roboty. 2 koła przód, plastiki w nadkolach i po 2 śruby na stronę. Na koniec śruby z góry i zejdzie. Zdejmowałem jak robiłem sai,evap i 2 ic niby roboty dużo ale ułatwia montaż gratów :-) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Usuwałeś SAI ? 2 IC jakiego dałeś ? Jak zdjąć zderzak popatrzyłem na forum, nawet sobie już podrukowałem ale dzieki za wskazówki
keczu Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 8 godzin temu, Marecki1 napisał: No ja cały czas pisze o B6... nie spojrzałem ze masz B7.... tam juz trzeba zderzak zdejmowac, chociazby do wyjecia lampy jak piszesz.... Jeszcze nie zdejmowałem ale piszą, że potrzeba ...
3r4 Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 5 godzin temu, Klawisz-84 napisał: Zdjęcie zderzaka to godzina roboty. 2 koła przód, plastiki w nadkolach i po 2 śruby na stronę. Na koniec śruby z góry i zejdzie. Zdejmowałem jak robiłem sai,evap i 2 ic niby roboty dużo ale ułatwia montaż gratów :-) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka ściągasz lampy, pod nimi 2x3śruby, pod nadkolem masz śrubkę odkręcałem u siebie beż sciągania nadola (da się odgiąć lekko) i dwie tam gdzie kratki. Za pierwszym razem może 45 minut
Klawisz-84 Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 Usuwałeś SAI ? 2 IC jakiego dałeś ? Jak zdjąć zderzak popatrzyłem na forum, nawet sobie już podrukowałem ale dzieki za wskazówki [emoji6]Tak, usunąłem pompę bo dałem downpipe więc sai było zbędne. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
grubcio1980 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Pany sorki za prywatę. Słyszałem, że ktoś z klubu dorabia zaślepki SAI. Jakby wpadł tutaj niech walnie pw
Klawisz-84 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Poszukaj w dziale sprzedaży była oferta, kilka stron w tył i spokojnie znajdziesz ;-) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
grubcio1980 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Dzięki znalazłem. Zdecydowałem się na tę z allegro bo ma 6mm, a ta od nas z klubu 1mm i bałem się że się odkształci przy dokręcaniu. Czas na robotę
Klawisz-84 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 ;-) ja robiłem w pracy z 8mm B-) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
grubcio1980 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zna ktoś nr mapsensora do tego icka z 2.5 tdi b5? Przysłali mi bez niego. Mam z b6, ale dziura jest dużo większa i raczej szczelne to nie będzie.
Grzyb01 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Dnia Tuesday, June 06, 2017 o 00:39, grubcio1980 napisał: Zna ktoś nr mapsensora do tego icka z 2.5 tdi b5? Przysłali mi bez niego. Mam z b6, ale dziura jest dużo większa i raczej szczelne to nie będzie. Proszę ?
roger18sx Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Tańsza opcja to podjechać do tokarza i dorobić zaślepkę.
grubcio1980 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Dzieki Grzyb01. Nie wiem czy zaślepka będzie szczelna. Mam na zbyciu z b6 2.5, ale tam otwór jest dużo mniejszy. Ogólnie pasuje. Czy pod czujnikiem jest jakaś uszczelka, czy to bezpośrednio się przykręca?
Grzyb01 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Czujnik wchodzi do icka przy końcu ma zrobiony rowek a w nim siedzi zielony oringi.
darooe36 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Koledzy potrzebuje informacji jaka długość tych rurek fi51 do zamontowania ic z 2,5tdi b5 wystarczą 2 o długości 20cm ? mam w okolicy sklep i mają takie http://allegro.pl/rura-aluminiowa-dolotowa-51mm-20cm-lacznik-turbo-w-i6669050105.html kupiłbym odrazu kolanka 2x90 stopni fi51 z opaskami , do tego ic z b5 lewy i kierownica powietrza z b6 i byłby chyba komplet ? jak zamocowaliście intercooler z b5 w b6 ? trzeba uchwyty z lewego ic z b5 czy da się przystosować mocowanie z pompy sai czy własny patent ? może ma ktoś zdjęcia po montażu chce to zamontować za tydzień i kupić wszystko żeby nie rozbierać na daremno porobię zdjęcia jak mi się uda to zmontować i wstawię tutaj żeby było jasne dla potomnych:) jest to najtańsza wersja drugiego ic w 1,8t a do 200km nie trzeba nic więcej a w ciepłe dni moja audiczka po programie już dostaje zadyszki.... chce zrobić taki patent jak na tym, zdjęciu
Rekomendowane odpowiedzi