BeyerBrown Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Hmmm, często o tłumiku mówi się w kontekście rezonatora Helmholtza... którego zadaniem jest, jeśli się nie mylę, zapobieganie powstawaniu w powietrzu niekorzystnych tzw. fal stojących.
edekxp Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Skoro w bex tego nie ma, bo jest dwa IC to u mnie też już nie ma tego tłumika czy co to tam jest
ganjaq Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Acha, pewnie wsadziły go tam szwabki bo im zalegał na magazynie... No ale co się nie zrobi kosztem wyciśnięcia kilkunastu KM więcej... Nie wiem z czego ta radość. Dokładnie tak jak pisał przedmówca, jeżeli decydujecie się na montaż dsmic, jest on bynajmniej zbędny (dumper). Wklejam linka z opisem kogoś kto próbował go wyjąć, wyjmował w celu uzyskania nie tylko kilku koni a np. miejsca lub z samej ciekawości http://www.audizine.com/forum/showthread.php/484384-Losing-the-Helmholtz
BeyerBrown Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zwracam honor jeśli mowa była o tłumiku, którego faktycznie w BEX-ach nie ma. Wcześniej byłem przekonany, że chodzi o inną część (o czym pisałem), stąd moje rozbawienie, podkręcone faktem usuwania przy tej okazji systemu SAI, którego celem jest ochrona katów
piratdread Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Czy ktoś mógłby jednoznacznie oznaczyć na zdjęciu / powiedzieć co potrzebne jest mi do montażu prawego intercoolera z bexa? Podbijam po edycji posta i proszę o odpowiedź. Edytowane 7 Lipca 2015 przez piratdread
ganjaq Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 (edytowane) Uchwyt pozycja 4, 6, pozycja 20 kawałek węża, można zastąpić nieoryginalnymi, tak samo w przypadku pozycji 12, 24 i 30. Dodatkowo dłuższy wężyk podciśnienia potrzebujesz (do dv) albo go przedłużasz. Ja mam wszystko ori ale pisano tu że można pokombinować w co wierze Edytowane 7 Lipca 2015 przez ganjaq
piratdread Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Dziękuję pięknie. W b7 pojawiają się jakieś dodatkowe schody, czy plug & play?
bongod Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Panowie jak możecie to od razu wymiencie przed montażem osuszacz klimy bo potem znów trzeba qooler wywalać
zen8000 Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Dziękuję pięknie. W b7 pojawiają się jakieś dodatkowe schody, czy plug & play? ostatnio jeden z kolegów montowal w b7 i były małe problemy bo jest mniej miejsca
piratdread Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Gdzieś się tym pochwalił na forum co tam jak tam?
gilas Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Ja dziś zamówiłem właśnie komplet z bexa i chce wsadzic do b7 tylko chcialem zostawić pompe sai to nie wiem czy da rade upchnac nobi pisali tez o jakims trójniku ze zaslepiaja a ja chce zrobić orginal ma ktoś foto z b7 jak to wyglada ?? Jakie rady
BeyerBrown Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Jak nie masz katów to pompę SAI możesz sobie darować
gilas Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Kata mam i napewno go zostawię bo ma 50 tys przejechane wiec jeszcze posmiga dlatego pompa tez musi zostać
piratdread Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) Tym razem mam wszystko, czy ktoś widzi coś co mi umnkęło? intercooler z innych kątów Jest jakiś wątek gdzie ktoś upchnął to w b7 i napisał co i jak? Edytowane 8 Lipca 2015 przez piratdread
ganjaq Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 W przypadku, kiedy zostaje sai potrzebna jest jeszcze rura łącząca sai z puszką filtra powietrza, wg etki jest inna. Albo to albo rzeźba
gilas Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 To jest zwykla miekka rura wiec myślę ze nie bedzie problemu przedłużyć jej a tak idzie jeszcz3 jakaś metalowa??
piratdread Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 (edytowane) W przypadku, kiedy zostaje sai potrzebna jest jeszcze rura łącząca sai z puszką filtra powietrza, wg etki jest inna. Albo to albo rzeźba U mnie niby wylatuje, ale który to numerek na etce? Edytowane 9 Lipca 2015 przez piratdread
bongod Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zorientujesz się szybko przy montażu . Ja zostawiłem dv w tym samym miejscu co był i wywaliłem sai i dumpvalve .
piratdread Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Czajnik, a tak po zdjęciach to raczej wszystko jest?
bongod Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 W domu zerknę bo na komie nic mi się nie otwiera .
Rekomendowane odpowiedzi