Skocz do zawartości
IGNOROWANY

zmiana designu nie S LINE nie S4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem A4 B6 2001 rocznik przywieziona z Niemiec. Chciałbym jednak trochę zmienić design szare dokładki, hokeje zderzaków zamienić i tu zaczynają się moje schody, chciałbym się was poradzić nie chcę robić żadnej wioski, auto ma nabrać sportowych zarysów. Pakiet S-line czy S4 jest bardzo drogi jak na ucznia za drogi, od czasu do czasu dorobię jakiś hajs i odkładam właśnie i czy jest możliwość w ogóle zmiany na jakiś pakiet ospojlerowania czy lakierowanie szarych dokładek zmieni trochę wygląd . Czy jest możliwość wymiany dokładek zderzaków lub całych za jakieś rozsądne pieniądze liczę się jeszcze z kosztami lakierowania czy coś w ten deseń. Czekam na wasze odpowiedzi pomysły ! może coś napisałem nie tak jak trzeba dopiero zaczynam wybaczcie ;)

Opublikowano

nie chcę robić żadnej wioski

I to się chwali! A tak serio to cała grupa VAG ma to do siebie, że za daleko poza ogólnopojęte "OEM+" nie da się wyjść, żeby właśnie nie zepsuć auta. Mówisz że pakiet S jest drogi - i tak i nie. Wiadomo, że każdy operuje innym budżetem, ale też przy odrobinie zaparcia można trafić ciekawe graty w naprawdę korzystnej cenie :wink: Warto trenować cierpliwość, zbierać pieniądze te kilka miesięcy dłużej i kupić porządne podzespoły. Odradzałbym jakieś aftermarketowe pakiety ospoilerowania. Pamiętaj że odpowiednio potraktowana seria też może być ładna :wink:

Opublikowano

Pomaluj dokladki,obniż auto daj nawet dokładkę od cupry i jak na początek będzie dobrze. A na reszte dozbierasz.

Opublikowano (edytowane)

Z cierpliwością gorzej, bo się chcę ale się nie ma takiego budżetu żeby się zamknąć bo i też nowe pomysły

Jakby nie udało się nic zmienić to chciałbym te szare dokładki w kolor nadwozia a z przodu taką dokładeczkę jeszcze, mam czarne auto więc robił bym na ten wzór, zglebić też bym chciał lecz to też kosztuje .. :/ biedacko na razie

3aa28b627b9b6e89med.jpg

Edytowane przez sveevs
Opublikowano

Bez cierpliwości i budżetu to albo kradzież albo kredyt, ale nie tędy droga... Rozplanuj to sobie na spokojnie i powoli działaj. Do gleby możesz uderzać w używane zawiasy. Da się trafić zdrowe komplety w fajnych pieniądzach. Uczniem też wiecznie nie będziesz. Trafi się stała robota to wszystko ruszy do przodu :)

Wiem że to wszystko nie jest łatwe, wszystko chce się "na już". Też kiedyś byłem młody hahahaha :decayed:

Opublikowano

Ten przód wyglada tragicznie,szukaj okazji mi sie udalo gwint KW wyrwać za 350 zl. Ja rozumiem ze chcialo by sie wszystko na raz mieć;)

Opublikowano

Moim zdaniem taki przód jest ok ale pod warunkiem polakierowania dokładki bo inaczej nędza

Opublikowano

na allegro widziałem dokładke zderzaka s-line ori bez kratek za 300zl także grosz do grosza a będzie.... :)

Opublikowano

na allegro widziałem dokładke zderzaka s-line ori bez kratek za 300zl także grosz do grosza a będzie.... :)

Ale sama dokładka S-line z tego co wiem nie pasuje do zderzaka ori i trzeba ją rezać, znalazłem dziś coś takiego może się wypowiesz co sądzisz?

http://dragon.istore.pl/pl/zderzak-przedni-s-line-audi-a4-8e.html

Opublikowano

Ale sama dokładka S-line z tego co wiem nie pasuje do zderzaka ori i trzeba ją rezać, znalazłem dziś coś takiego może się wypowiesz co sądzisz?

Teraz tylko pytanie z jakiego to plastiku zrobione? Iczy aby napewno cały derzak czy dokładka.

Do rezanie góry zwykłego zderzaka do dokładki s-line to 10 minut roboty, żadna filozofia...

Pierwsze cięcia trochę się bałem, ale później to już bez zastanowienia

Taki efekt:

870b0c0ae066b46b.jpg

Opublikowano (edytowane)

Teraz tylko pytanie z jakiego to plastiku zrobione? Iczy aby napewno cały derzak czy dokładka.

Do rezanie góry zwykłego zderzaka do dokładki s-line to 10 minut roboty, żadna filozofia...

Pierwsze cięcia trochę się bałem, ale później to już bez zastanowienia

Taki efekt:

870b0c0ae066b46b.jpg

Ci wyszło no ja jeszcze tego nigdy nie robiłem może z jakimiś instruktażami i bym poleciał, no ale kupić dokładkę dokupić te kratki S-line drogie lakiernik trochę sporo, spróbuję się skontaktować z tym sklepem i się dowiedzieć co to za materiał, czy to cały zderzak co i jak.

Edytowane przez wrclaguna
Opublikowano

no to policz to.

Dokładka + malowanie = 700

Kratki tak czy tak musisz kupić czyli (jak nowe) 100 + 100 + 350(chyba tyle dałem z grill) 550.

Razem 1250

Nawet jak kupisz tamtą dokładke ze strony co podałeś to i tak do malowania czyli wyjdzie cie to 750 + 350 lakiernik = 1100.

Dokładając 150 zł masz ori używaną dokładkę z nowymi kratkami, chyba że poszukasz używanych kratek to wyjdzie taniej...

Może wystawie swój grill od s-line a w jego miejsce wrezam grill od eski :eusathink:

Opublikowano

kolego sveevs... zaoszczędziłeś na auto to i na pakiet zaoszczędzisz... wiochę z auta zrobić można szybko, a jak dla mnie to w grę wchodzą tylko 2 typy... S-line i S4, żadnych ms czy hofele... poczekaj trochę i na wszystko budżet znajdziesz, na pewno nie będziesz żałował :wink:

Opublikowano

na początek gleba dobre koło i już jest dobrze reszta pomału z czasem przyjdzie odkładać i dokładać :wink:

Opublikowano

Koło i gleba to też nie mały $$

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

najlepiej zacząć od gleby i koła

to najlepsza droga na poprawianie serii

Opublikowano

Koło i gleba to też nie mały $$

Dobre koło faktycznie na początku zaboli w budżecie. Ale potem zaprocentuje dobrym wyglądem :D Poza tym wg mnie jeśli chodzi o takie "wymienialne" graty jak właśnie koła, to tylko początek jest ciężki, bo potem każde kupno nowego można częściowo sfinansować ze sprzedaży starego :wink:

Opublikowano

Tak jak koledzy piszą, zacznij od jakiegoś zawiasu - czasami nawet na forum coś w dobrej kasie się trafia :) gdybym miał wydać 1200 na dokładkę, kratki itd, to wolałbym założyć chociażby alu 17, myślę że spokojnie coś do dojeżdżenia znalazłbyś w tej kasie..

Ogólnie sprzedający jakieś graty mające w nazwie S / RS / Sline troche wariują z cenami już za samą nazwę :)

Opublikowano (edytowane)

Wziąłem się do pracy zaczynam od kółek o to mój nowy nabytek 8jx17 odsadzenie feli 35. Rant troszkę pokarany ale przy oponie nawet nie będzie widać za sezon dwa, to naprawię teraz nie mam na to funduszy polerka wchodzi w grę.

d9ff31309b70ef91med.jpg

15a2f29ea9511394med.jpg
Teraz czas na zawieszenie, jakby ktoś wiedział, miał namiary na jakieś używki sprężyny, czy nawet nowe które polecacie zielonemu, Będę wdzięczny !

Edytowane przez sveevs
Opublikowano

Słabo conajmniej B6 będzie wyglądało na tym kole :kwasny:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...