Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprzeglo 1.8t

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Dev na 3 stronie napisałeś o komplecie AWX: tarcza, docisk, łożysko i dwumasa. Za 600 zł z wymianą? Rozumiem, że graty używane, bo na Allegro komplet bodaj 1300? Pytam, bo też szykuję się do wymiany w 1.8T BFB Quattro, 5b :)

Opublikowano
3 godziny temu, artroskk napisał:

@Dev na 3 stronie napisałeś o komplecie AWX: tarcza, docisk, łożysko i dwumasa. Za 600 zł z wymianą? Rozumiem, że graty używane, bo na Allegro komplet bodaj 1300? Pytam, bo też szykuję się do wymiany w 1.8T BFB Quattro, 5b :)

To był sarkazm ?

Opublikowano

Mam już tę części ale widzę że tarcza z BFB ma krótsza tuleje wieloklinu niż AWX, czy to nie będzie przeszkadzać? Różnica jest 4mm, muszę się upewnić przed oddaniem auta bo mnie mechanik bedzie z siekierą gonił jak nie będzie coś pasować ?

Opublikowano

Bedzie i musisz to stoczyć jeśli zostawiasz dwumas z 1.8t 

Jak masz q i program to zastap tarczę z awx na nową z bfb z tlumikami drgan, bo duza szansa, że będziesz mieć drgania 

Edytowane przez przem8

Opublikowano
Godzinę temu, przem8 napisał:

Bedzie i musisz to stoczyć jeśli zostawiasz dwumas z 1.8t 

Jak masz q i program to zastap tarczę z awx na nową z bfb z tlumikami drgan, bo duza szansa, że będziesz mieć drgania 

Zle mnie zrozumiałeś. Mam cały zestaw AWX z dwumasem. I tak jak radziłeś wywalam tarcze z Awx i wstawiam BFB, ale porównałem oboe tarcze i BFB ma krótsza tulejkę. Czy to nie bedzie w niczym wadzić?

Opublikowano

Nie. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jaki nr. Zestawu od AWX do b7 bfb Q 6B

Edytowane przez marcinsw17
zapomnialem dopisac

Opublikowano
W dniu 12.08.2021 o 18:49, marcinsw17 napisał:

Jaki nr. Zestawu od AWX do b7 bfb Q 6B

623 3301 00 LUK

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 19.08.2021 o 01:28, DivaynEays napisał:

623 3301 00 LUK

a komplet z dwumasą?

Opublikowano
1 godzinę temu, marcinsw17 napisał:

a komplet z dwumasą?

nie mam numeru, ale uderz do @dzik, ogarnie wszystko co trzeba w przyzwoitych pieniadzach

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I u mnie sprzeglo cos na drugim biegu czasem sie slozga. Silnik bex po wirusie 226km i cos ok 340Nm i siedzi w ośce. DM nie szarpie, nic nie stuka. Kupic docisk i tarcze z awx?nie chcialbym sie bawic w przerobki, lub kupic z bex? 

Opublikowano
W dniu 1.10.2021 o 17:29, adam1974 napisał:

I u mnie sprzeglo cos na drugim biegu czasem sie slozga. Silnik bex po wirusie 226km i cos ok 340Nm i siedzi w ośce. DM nie szarpie, nic nie stuka. Kupic docisk i tarcze z awx?nie chcialbym sie bawic w przerobki, lub kupic z bex? 

po raz 1231231232 tak, AWX.

Opublikowano

Czytalem ten temat w celu informcji co zalozyc.Przewaznie mowa tutaj o kupnie sprzegla  pod 1,8 ale w quattro,ja mam oske -6biegow.

Czyli kupiuje  z AWX o nr 623330100 np  z aukcji :

ALLEGRO.PL

Kup taniej LUK SPRZĘGŁO VW PASSAT B5 1.9TDI AJM AWX AVF AVB z Nowogard na Allegro.pl, za 529,99 zł w kategorii Układ napędowy - Sprzęgła. Opinie i recenzje czy warto kupić ofertę id: 9577982933...

zestaw ten zawiera:

123 0324 11  Tarcza dociskowa sprzęgła

323 0727 10  Tarcza sprzęgła

500 1050 10 Łożysko oporowe

Lub moze kupie cale kpl ale to przemysle ,tez z AWX  o nr. 600 0040 00

np . z ponizszej aukcji

ALLEGRO.PL

Kup taniej KOŁO DWUMASOWE SPRZĘGŁO PASSAT A4 A6 SUPERB AWX z Łódź na Allegro.pl, za 1377 zł w kategorii Układ napędowy - Sprzęgła. Opinie i recenzje czy warto kupić ofertę id: 11135490531...

Edytowane przez adam1974

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Siemka, odgrzeje temat. Mam bfb w quattro. 2 lata temu założyłem komplet sprzęgła sachs z dm, niestety sprzęgło pod większym obciążeniem zaczęło się ślizgać. 

Jaka opcja byłaby najlepsza? Wymienić docisk na ten z awx, a tarcze, łożysko i dwumase zostawić z bfb? Zakładając że oddam tarcze na obicie kevlarem?

Przy okazji czy mogę mieszać części luk i sachs? Poprzedni zestaw sprzęgła był z luka (wtedy zostawiłbym dwumase sachsa, a reszta części poszłaby z luka). Pozdrawiam ?

Ps. Jakbyście kupowali tarcze sprzęgła oryginał luka do bfb, to nie ma sensu obijać jej w kevlar (oryginalna tarcza jest obita kevlarem) 

Edytowane przez Nitrous97

Opublikowano
1 godzinę temu, Nitrous97 napisał:

Siemka, odgrzeje temat. Mam bfb w quattro. 2 lata temu założyłem komplet sprzęgła sachs z dm, niestety sprzęgło pod większym obciążeniem zaczęło się ślizgać. 

Jaka opcja byłaby najlepsza? Wymienić docisk na ten z awx, a tarcze, łożysko i dwumase zostawić z bfb? Zakładając że oddam tarcze na obicie kevlarem?

Przy okazji czy mogę mieszać części luk i sachs? Poprzedni zestaw sprzęgła był z luka (wtedy zostawiłbym dwumase sachsa, a reszta części poszłaby z luka). Pozdrawiam ?

Naprawdę tak trudno poczytać kilka wątków na forum, wałkowane może kilka razy w miesiącu:

Opublikowano

Witam

Przejrzałem cały wątek inie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.

Panowie czy do BEX-a na skrzyni 6 biegowej GEA (Ośka) zestaw sprzegła  LUK-a ( tacza, docisk, łożysko) o numerze :

623 1157 00    będzie prawidłowy

Proszę znawców tematu o wypowiedzenie się