hubal Opublikowano 6 Lutego 2007 Opublikowano 6 Lutego 2007 widac ze ta usterka jest czesto wystepujaca bo mam podobny problem
Krystus Opublikowano 6 Lutego 2007 Opublikowano 6 Lutego 2007 Po próbie rozebrania zamka zaczęła działać. A co dokładnie zrobiłeś?? Nie udało mi się rozebrać tego zamka, bo on jest chyba nierozbieralny (nity), ale skoro po usunięciu nadmiaru starego wyschniętego samaru zaczęła lampka działać (nie zawsze ale często), to doszedłem do wniosku, że przyczyna leży w tym włączniku. Mało widać, ale lepszego nie znalazłem w książce. Czujnik otwarcia drzwi i położenia rygla zaznaczony na czerwono.
szogun0 Opublikowano 6 Lutego 2007 Opublikowano 6 Lutego 2007 Mnie udało się wyciągnąć mikrowłączniki z zamka, wyczyścić je i zamontować bez uszczerbku dla nich. Teraz już zawsze włącza się światełko.
Artur_Audi Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Opublikowano 6 Lutego 2007 Mnie udało się wyciągnąć mikrowłączniki z zamka, Da się to zrobić bez zdejmowania tapicerki??
szogun0 Opublikowano 6 Lutego 2007 Opublikowano 6 Lutego 2007 Mnie udało się wyciągnąć mikrowłączniki z zamka, Da się to zrobić bez zdejmowania tapicerki?? No aż tak dobrze to jeszcze nie ma. :eek: Co się tak wszyscy boją zdejmowania tapicerki?
Artur_Audi Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Opublikowano 6 Lutego 2007 Nie boję się, ale na zewnątrz zimno, a nie mam garażu )
zuon Opublikowano 6 Lutego 2007 Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam kolegów problem z oświetleniem tkwi w pompce do centralnego zamka bo to ona steruje oświetleniem wnętrza, centralnym zamkiem i elektrycznymi szybami. Przeważnie wystarczy przeczyścić styki w kostkach zasilających. Gdzie znajdę te styki, co w przypadku kiedy i to nie pomoże
kapsel Opublikowano 6 Lutego 2007 Opublikowano 6 Lutego 2007 Musisz wyjąć pompkę central zamka jest zamontowana w bagażniku pod dywanikiem na prawym błotniku (dość duża owinięta taką pianką przypięta gumowym paskiem) wypiąć kostki i psiknąć jakimś kontakt sprajem jeżeli autko jest po jakimś dzwonie to widziałem już pompki pełne wody
Artur_Audi Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Opublikowano 8 Lutego 2007 Niestety dostalem sie do zamka i do mikrowłącznika i dalej nic. Moze pompke jeszcze sprawdze... Chyba ze macie jeszcze jakies inne pomysly.
kapsel Opublikowano 9 Lutego 2007 Opublikowano 9 Lutego 2007 Sprawdz pompkę pisałem ci już gdzie się znajduje
Artur_Audi Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Opublikowano 14 Lutego 2007 Pompę sprawdzilem, ale światło jak się nie zapalało, tak się nie zapala.
tomserwis Opublikowano 15 Lutego 2007 Opublikowano 15 Lutego 2007 Sprawdz może kable spotykam się z pęknieciami .
Artur_Audi Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Opublikowano 16 Lutego 2007 No to grubsza sprawa, ale dzieki za podpowiedzi )
darekaudi4 Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 witam no i wsumie to nikt nie doszedl co jest z tym oswietleniem ja mam ten sam problem ,po wyciagnieciu kluczyka zapala sie i po zamknieciu auta gasnie ale jak otworze drzwi to nie zapala sie obojetnie ktore z przodu czy z tylu ,z tego co wiem to zwarciu tylnego przewodu czujnika do masy powinna sie zapalic a nie zapala sie .jeszce pol roku temu czasami sie zapalala a teraz nic ,a moze ktos wie czy tylne czujniki sa polaczone z przednimi bo tylny czujnik to nic skmplikowanego typ maluchowski ale moze jest tak ze jak przedni nie dziala to tyl takze nie zadziala??????????
bialy4 Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 darekaudi4, Mam identyczny problem i nie mam pojęcia co to może być.
staniek Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 a moze ktos wie czy tylne czujniki sa polaczone z przednimi bo tylny czujnik to nic skmplikowanego typ maluchowski ale moze jest tak ze jak przedni nie dziala to tyl takze nie zadziala?????????? Poszedłem do garażu i zrobiłem mały test tj. otworzyłem przednie drzwi i poczekałem aż światło zgaśnie, po czym otworzyłem tylne drzwi, a tu dali ciemno :exclaim: Tak więc darekaudi4 masz rację :exclaim: jeżeli któryś z włączników drzwi przednich nie działa, to i po otwarciu tyłu światło się nie zapali. Wychodzi na to, że niesprawne-zabrudzone włączniki drzwi przednich są przyczyną Twoich problemów. Pozdrawiam!
darekaudi4 Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 o w koncu kos udzielil noemalne odpowiedzi dzieki za info ,jutro zabieram sie za czujniki przednie dam znac jak to wyszlo:-)
dark79 Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 Poszedłem do garażu i zrobiłem mały test tj. otworzyłem przednie drzwi i poczekałem aż światło zgaśnie, po czym otworzyłem tylne drzwi, a tu dali ciemno :exclaim: normalne, pompka centralnego wylancza czasowo zasilanie na lampke, jak sie nie myle to przekrecenie kluczyka w stacyjce powinno zapalic swiatlo
kapsel Opublikowano 18 Lutego 2007 Opublikowano 18 Lutego 2007 Uszkodzone przednie wyłączniki nie mają nic wspólnego z tyłem test stańka jest bez sensu bo jeżeli lampka zgaśnie po czasie przy otwartych drzwiach to żeby ponownie sie zaświeciła trzeba włonczyć i wyłonczyć zapłon Lampke przy otwartych drzwiach wyłancza po czasie zabezpieczenie przed rozładowaniem akumulatora
darekaudi4 Opublikowano 18 Lutego 2007 Opublikowano 18 Lutego 2007 to wiem ze po czasie sie wylacza ale u mnie po otwarciu drzwi wogole sie nie zapala
Rekomendowane odpowiedzi