Tommy Cz Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Witam Od pewnego czasu słabo świecą mi przednie swiatła w A4 b5 po liftingu. Temat rozumiem jest już znany na forum. Próbowałem już wymiany zarówek, zmiany na xenony z żarnikami oraz polerki lamp. Nic nie poskutkowało. Domyślam się, że lepiej jest zregenerować lampy niz kupić nowe "chińskie". Jeśli ktoś ma namiar na osoby/ warsztat, który zajmuję się taką regeneracją - proszę o namiary. Najlepiej oklicmiejscowosci Łuków, Siedlce, Lublin, Warszawa.
Łukaszbl Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 Ja zrobiłem przeszczep odbłysników uzywanych z b6 z rozbitka - zrobiłem na włąsna rękę i bez rozklejania lamp. Wcześniej jedna świeciła jak swieczka druga trochę lepiej. Teraz mocne swiatło, idealna linia swiecenia.- warto.
rookie1984 Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 Jeśli zdecydujesz się na regenerację to polecam tego Pana: http://regeneracja-hc.com/kontakt/ Mój kumpel robił u niego lampy do Passata B5 '01 i jest mega zadowolony. Jak mi przyjdzie robić w swojej A4 to też wysyłam do niego.
Emejcz Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 Ja nie wiem, przesiadłem się z przedlifta ze zwykłymi światłami które świeciły przezajebiście na polifta z soczewami. O ile długie są ok, to mijania dla mnie jest tragedia... wyciągnąłem soczewki i wyczyściłem je, były trochę matowe, ale nie jakoś tragicznie no i według mnie zabieg ten wiele nie dał. Zastanawiam się nad tymi odbłyśnikami w które wkłada się żarówkę. W moim przypadku nie są idealne - jest trochę pofałdowania tego chromu, ale nie ma tragedii. Zastanawiam się czy taka mała różnica może wpływać w znaczący sposób na świecenie?
karol24 Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 Może ja u magików co angole rozbierają wziąłem za 50zł lampy z A4 B6 z odbłysnikami w super stanie (soczewka jest taka sama jeśli chodzi o wymiar). Przeszczepiłem to do swoich poliftowych lamp i jest dużo lepiej. Jakby tam jeszcze jakiś xenon zapodać to już wogóle by było
wiruswirus6 Opublikowano 13 Listopada 2015 Opublikowano 13 Listopada 2015 Witam pyt do kolegów co przekladali odblysniki da się je wymienić wyjąć bez większych problemów cięcia lampy np.? Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
wiruswirus6 Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Ok dzięki muszę coś zrobić z moimi bo świeca jak świeczki Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
gigss Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 A mozesz dokladniej opisac jak je wyjac ? Bo z tego co slyszalem to rozklejanie albo ciecie jedynie.
lukasn1 Opublikowano 23 Listopada 2015 Opublikowano 23 Listopada 2015 Odkrecasz odblysnik od soczewki potem zdejmujesz 4 metalowe zabezpieczenia i wyjmujesz odbłysnik wychodzi trochę na sile ale da rady.
gigss Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Pytam zeby sie jeszczy upewnic. Bo mam ksenony w swoim ajm i nie umie znalesc nigdzie odblysnikow do tego. I jakie inne podejda do tego jeszcze
prezesik18 Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Albo oddajesz do regeneracji odbłyśniki, albo inwestujesz trochę gotówki i czasu na montaż soczewek bixenonowych, ja bez wątpienia wybrałbym drugą opcje.
cinu1.9tdi Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 panowie takie pytanie w mojej audi sa zalozone przetwornice 55w a zarnik jest 35w tak powinno byc? jezdze pol roku tak
Musafa Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Możesz się zgłosić do człowieka z forum Gwerty ogarnie te tematy z tego co widzę.
Gość Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Panowie potrzebuję porady. Otóż na przeglądzie diagnosta stwierdził że mam wypaloną soczewkę w lampie. Jakie będzie najlepsze rozwiązanie kupić lampę używaną czy nową? Przeglądałem internet i nigdzie nie znalazłem samej soczewki. Jest to oczywiście zwykła soczewka, żarówka H7.
Gość Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Regeneracja soczewki. Można wiedzieć jakie są koszty takiej regeneracji?
tfk83 Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Kolego mam 2 soczewki w bdb stanie , zostały mi po łapach w których połamałem zaczepy
Emejcz Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Regeneracja soczewki. Można wiedzieć jakie są koszty takiej regeneracji? Około 100zł od soczewki i soczewka jak nowa.
Gość Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Regeneracja soczewki. Można wiedzieć jakie są koszty takiej regeneracji? Około 100zł od soczewki i soczewka jak nowa. Podziękował za informacje
Rekomendowane odpowiedzi