Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Łukasz, nie mam na to RNS-E parcia :P Jeśli już kiedyś mam zmieniać na stację multimedialną to poleci Android, ale niech jeszcze stanieje... te dedykowane stacje wyglądają już prawie jak rns-e...

Mi tam radio takie jak Concert 2+ wystarcza, stacje fm grają, zmieniarka na usb działa, jak trzeba i mp3 z płyty odtworzy... sterowanie z kiery też już teraz śmiga ^^ gdyby nie ta kiera w sumie to bym tego RNS-D od Ciebie nawet nie sprzedawał... 

Miałem też chęć na BNS'a ale podobno gra gorzej niż Concert i dodatkowo kosmiczne ceny za mapy, więc odpuściłem... ten Concert w sumie głupio nie wygląda, nawet ładnie się prezentuje :)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kamil odpal sobie jeszcze prędkość na radiu, fajnie wygląda

IMG-20181013-WA0000.jpeg

Opublikowano

Też mam tego concerta w A2 :) Z Bosem gra całkiem całkiem. Nie wiem czemu w b6 są problemy z zasięgiem stacji ale w a2 zbiera bardzo ładnie stacje.

Jak włączyć pokazywanie prędkości?

Edytowane przez trepek

Opublikowano
  • Autor

Adaptacja, kanał 002 i wybierasz co Ci pasuje, ja ustawiłem prędkość wybieraną z menu ;) czyli on/off jak mi pasuje :P

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem za niedużą kasę RNS-E, zaniedbane, zakurzone, bez kodu... na wyświetlaczu rysy, jakieś bad pixele :P 

Żeby je doczyścić zdjąłem panel... wtedy ładnie pod wodą wymyłem, nałożyłem dresing na cały front.

Wyświetlacz zdjąłem, prze-polerowałem najpierw Poorboys Professional Polish, potem specjalną pastą Displex.

Na koniec zamówiłem na stronie https://sklep.3mk.pl/pl/p/Na-wymiar-do-6%2C9-folia-lub-szklo-hybrydowe/37977 folię matową do zabezpieczenia ekranu :)

Wziąłem wymiary 143x80 z tematu na forum, ale źle zrobiłem, bo po zdjęciu ramki, można było jeszcze szerszą i wyższą... 

Wyświetlacz przed pracami:

IMG_20181219_230315.jpg

Po prze-polerowaniu poorboys'em:

IMG_20181221_122444.jpg

Po Displexie:

IMG_20181221_122520.jpg

Powiem, tak, efekt za***isty, niestety ta najgłębsza rysa została, a folia (spodziewałem się odwrotnego efektu) tą rysę wyeksponowała bardziej :P No ale po włączeniu ekranu  tego nie widać... 

A tu rozbieralnia :P Trochę miałem strachu po złożeniu czy wszystko będzie działać, ale działa... ?

IMG_20181220_101621.jpg

Bad pixele, no są, nic się z nimi nie zrobi :P Podejrzewam, że ktoś za bardzo w tym miejscu nacisnął kiedyś wyświetlacz... 

IMG_20181221_200342.jpg

IMG_20181221_200402.jpg

Czekam na mapy od kolegów z forum i zobaczę czy laser w porządku :P

Co do samego radia, jeszcze się nie wypowiem... bo nawet nie zakodowałem itd... czekam na antenę GPS, nie podoba mi się jak na razie to menu FM ? taka lista... to już w tym C2+ o wiele ładniej to wygląda... 

W wolnej chwili wrzucę jeszcze spolszczenie ;) jak wszystko podłącze i będzie działać, to będziemy się zastanawiać czy zostaje w aucie hehe... 

Opublikowano

Mi się wydaje, że w obecnych czasach to najlepszy chińczyk z androidem... :) ale skoro piszesz, że tanio kupiłeś... :P

Opublikowano
  • Autor

Jak najbardziej się z Tobą zgadzam ;) bo rozbudowa RNS-a o nowe funkcje niestety kosztuje ? jeden plus, że fajnie gra ;) i zapewne na androidzie jest gorzej z tym...

Opublikowano
13 godzin temu, kamil-vag napisał:

A tu rozbieralnia :P Trochę miałem strachu po złożeniu czy wszystko będzie działać, ale działa... ?

Hahaha ja rozbierałem tydzień temu tunel i po złożeniu pampers pełen bo zostały mi 4 śrubki ? dopiero następnego dnia skojarzyłem że to od uchwytu po telefonie który wywaliłem :heat:
plus ode mnie za pracę bo dla jednych takie rozkręcanie to frajda a inny najchętniej by to komuś oddali i zapłacili worek kasy

Opublikowano

Odrazu młodziej w środku:oklasky:

Normalne płyty działają??? Jak tak to mapa też powinna śmigać:gicior:

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Adam87 napisał:

Normalne płyty działają??? Jak tak to mapa też powinna śmigać:gicior:

Adam jeszcze żadnej płyty nie testowałem :P wiesz jak to z czasem przed świętami hehe...

Opublikowano
9 minut temu, kamil-vag napisał:

Adam jeszcze żadnej płyty nie testowałem :P wiesz jak to z czasem przed świętami hehe...

No wiem ?

Odezwę się jutro po południu, a zgadamy się jakoś po świętach.

Opublikowano
  • Autor

@luki19862121 o dziwo w sobotę kurier zapukał do drzwi ^^

Jest płytka od Ciebie, włożyłem i navi działa :) Zostało podłączyć antenę GPS i powinno być ?

Dzięki bardzo ! 

IMG_20181222_142036.jpg

IMG_20181222_142625.jpg

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

i tak zawsze każdy kończy przygodę z 2din na rns-e :D 

...tylko czekać aż wpadnie led :D 

Opublikowano
  • Autor

Byłem pobawić się w kodowanie... błedu Control Module Incorrectly Coded już nie ma :P

Został od anteny GPS i Diversity...  Myślałem, że będzie pasować diversity po rozebraniu obudowy tej ori, ale niestety nie ? 

Takie coś trzeba będzie pewnie zamówić ?:

big_z1.jpg?lm=1543870961

Nawet działa książka telefoniczna i da radę dzwonić ^^

IMG_20181222_160431.jpg

IMG_20181222_160638.jpg

Opublikowano

Taaa... nie mam parcia na RNS-E ?

Opublikowano
27 minut temu, trepek napisał:

Poczekaj porobisz wsio to przyciśnie :)

Opublikowano

Kamil jak zawsze profi robota!

Opublikowano
9 godzin temu, luki19862121 napisał:

Poczekaj porobisz wsio to przyciśnie :)

No ja mam parcie na rnse :D do wakacji chcialbym go wsadzic. Narazie kola, wydech i inne pierdoly mnie czekajo ?

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, trepek napisał:

Na serio nie było parcia, ale na fb było ogłoszenie, ktore po uzgodnieniu z kilkoma osobami wydało się bardzo atrakcyjne ;) radio jak posprzedaje fanty z kompletu wyjdzie mnie ok 600 zł, odmówilibyście takiej ceny za RNS-E ?