Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hyhy 

To mi się podoba :dance:

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Spoko kiera z b8 fajnie siedzi i pasuje do wnetrza. No i multi jest bardziej przyjazne niz ori z b6. 

Opublikowano

Tym bardziej w przypadku, gdy mamy RNSa i pierdzieli się w nim potencjometr od regulacji głośności - u mnie min. dlatego wpadła multi z B8 :cool1:

Opublikowano
  • Autor

No u mnie rns-d, czyli kolejny powód do nowego moda hehe :P

Opublikowano

:oklasky:

Opublikowano
  • Autor

Od rana dzisiaj powalczyłem :) Jest za***ista ta kiera z A5 ^^ ?

IMG_20181108_120119.jpg

Przy okazji zakodowałem ABS/ESP pod większe tarcze z przodu ;) 

0x?xx: Brakes
4 = FN3 16" (PR-1LT/1LF) 312mm

Bez tytułu 2.png

@KoJ@K jak chcesz pod 320 to musisz zmienić w swoim kodowaniu:

Coding

3 = FNR 16" (PR-1LA/1LG) 321/323mm

Login

4 = FNR 16" (PR-1LA/1LG) 321mm/323mm

Sprawdzona poducha, status correct ;)

Bez tytułu3.png

No i rzecz, która mnie najbardziej cieszy, z modułem od B7 działa poprawnie doświetlanie zakrętów po kącie skrętu :) Już nie pokazuje głupot odnośnie wartości kąta.

Bez tytułu4.png

Wiecie ile jest oryginalnie w audi tych nowszych ustawione ? Jaki kąt skrętu aktywuje halogen ? Bo ja wklepałem na razie 54 stopnie, ale chciałbym, żeby było jak ORI np w B8.

Mati, może Ty zerkniesz u siebie w B8 ? ? ? 

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

W b6 można włączyć doświetlenie zakrętów?

Opublikowano
  • Autor
31 minut temu, greg2505 napisał:

W b6 można włączyć doświetlenie zakrętów?

Dołożonym Modułem :P

Opublikowano

Jest jakaś różnica po zmianie kodowania pod większe hamowniki? Ostatnio się nad tym zastanawiałem czy u siebie też zmienić kodowanie. 

Edytowane przez Grzyb01

Opublikowano
  • Autor

Jak na razie zmienione kodowanie, jeszcze nie jeździłem. Ale skoro jest odrębne kodowanie dla danego hamulca, to czemu tego nie zrobić ? Głównie zapewne chodzi o działanie ESP.

Opublikowano

Doświetlanie zakrętów fajna rzecz.

Jaki moduł do tego trzeba mieć? U Ciebie też działa tylko pokrętło od głośności?

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, trepek napisał:

Doświetlanie zakrętów fajna rzecz. Jaki moduł do tego trzeba mieć? U Ciebie też działa tylko pokrętło od głośności?

Moduł to: https://sklephadron.pl/akcesoria-oswietleniowe/4346-modul-doswietlania-zakretow-tytan-ds454-uniwersalny.html Czyta informacje z CAN o kierunkach i kącie skrętu. Trzeba tylko wgrać najnowszy soft.

3 minuty temu, trepek napisał:

U Ciebie też działa tylko pokrętło od głośności?

Niestety nie, ale i tak mi się przydaje do obsługi BT :) Kiedyś tam pewnie wpadnie RNS-E ^^ Ale na razie mi do szczęścia niepotrzebne... ja mam tak, że jadę i lecą utwory ze zmieniarki ciągle, nie zmieniam, więc samo podgłaszenie i obsługa BT też mnie na razie zadowala :)

Opublikowano

Jak Ci się uda z tym doświetlaniem zakrętów to sobie podpatrzę :D

Opublikowano
  • Autor

To doświetlanie mam już od dawna tylko działało z kierunkami, teraz po zmianie modułu na ten z B7, pokazuje też poprawnie kąt skrętu, bo na module B6 wyświetlało jakieś głupoty ? no i przełączyłem tylko aby doświatlało nie po kierunkach, a po kącie skrętu :)

Opublikowano

Radio z b7 i działa kiera, mam concert III i bt D i kiera działa w pełnym zakresie 

Opublikowano

Dzięki Kamil abs przekodowany na większy hebel. Rzeczywiście kiera z tym rnsd nie będzie współpracować bo było u mnie od nowości :) zmiana Kamilu na rns-e nie wiem czy jest sens w zasadzie oprócz nowych map których i tak nikt nie używa nic więcej tam nie ma znowu led cena z kosmosu a funkcjonalność taka sama. Chyba inwestycja w androida była by najlepszą opcją sam się zastanawiam nad taką wymianą. 

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, luki19862121 napisał:

zmiana Kamilu na rns-e nie wiem czy jest sens w zasadzie oprócz nowych map których i tak nikt nie używa nic więcej tam nie ma znowu led cena z kosmosu a funkcjonalność taka sama. Chyba inwestycja w androida była by najlepszą opcją sam się zastanawiam nad taką wymianą. 

Też myślałem nad androidem, ale na razie zostaje RNS-D, mi tam pasuje, nie narzekam ;) chyba, żeby się trafił kupiec na RNS-D to bym pomyślał... teraz muszę starą kierę pogonić :P chętnych nie ma hehe, pójdzie chyba zestaw na części... 

Opublikowano

Moją wystawiłem na fcb i wisiała ze 3 tygodnie aż znalazł się kupiec. Ludzie narzekają że drogo. Kup kiere obszyj zapłać za wysyłki przerób multi na telefon no i poduche w ładnym stanie znaleźć to sztuka. 

Opublikowano
  • Autor

Otóż to... No jest i na fcb i na forum jak coś, w sumie taka kiera pasuje i do A6 chyba i do A3...

Opublikowano

Nie boicie sie, ze na androidzie pogorszy sie jakosc dzwieku?

U siebie mam BOSE i gra to przyzwoicie. Nie wiem czy android zabanglalby z tym naglosnieniem.