Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli drugi raz SKV nie kupisz? :P

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Zobaczymy teraz po podmianie banana ile ten zestaw wytrzyma... U mnie w audi i tak ma lekko, mało używany, raczej w trasie... Zobaczymy jak to wyjdzie w passacie kolegi, który lata sporo km na codzień po różnych drogach... 

Jak na razie sam widzisz, szału nie ma, po niecałych 200km wysunięta tuleja gumowa z banana i luzy na gumie łączników, ale to powielany i znany przypadek na forum. Ważne, że dostałem poprawioną wersję i w sumie to od teraz dopiero zaczynam liczyć kilometry...

Ale po głowie mi chodzi już myśl, czy jednak nie było warto dołożyć chociażby do rts-a...

Tymczasem, taki sobie komplecik na zimę szykuje, bo już nie mogłem na te stalówki patrzeć :P

IMG_20180722_165114.jpg

IMG_20180722_170338.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wracając do emblematów... Amba fatima, było i nima :P 

Myślę cały czas nad przyciemnieniem z tyłu lamp, w B7 fajnie to gra z budą, ale jakoś w B6 mało tego widać... co sądzicie ?

IMG_20180730_101734.jpg

Ale jestem tu z innego powodu :P Nagła awaria hamulców w Passacie, którym co dzień dojeżdżamy do roboty. Tylny zacisk lał z ośki ręcznego, ubytki płynu itd :P

Szybki kontakt z @Dev'em i zacisk wysłany i odesłany w szybkim tempie. Robota pierwsza klasa. Zacisk jak nówka. Do tego fajnie było pogadać z kolegą, no i podejście do klienta bardzo dobre, a nie jakieś zlewanie, marudzenie itd... Także kto ma jakikolwiek problem z hamulcami to uderzać do forumowego kolegi bo warto ! 

PART_1532694821543.jpeg PART_1532694842662_2.jpeg

PART_1532694878123.jpeg

Dziękuję @Dev :) Znowu bezpiecznie śmigamy do roboty... 

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

Tez wyslalem do deva zaciski tylnie, ale od Audi A2 ? Czekam na przesylke teraz.

Opublikowano

No Zaciski noweczka ? 

felgi na zimke spoczi dekielki są czy bez ? 

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Norbas napisał:

felgi na zimke spoczi dekielki są czy bez ? ? 

Są i dekielki. No zawsze to inaczej niż stal :P i masywne też są, to może szybko się nie pokrzywią... 

Dzisiaj zamówiłem na testy ten środek: https://www.facebook.com/Quick-Crystal-Gloss-1984633228222062/ zobaczymy co ten polski QD zdziała :P

Opublikowano

Ile taka przyjemność regeneracji zacisków kosztuje ? Z czystej ciekawości pytam. Sobie sam powoli robię. BTW też na złoto pomalowałem :) Pozdro

Opublikowano
W dniu 30.07.2018 o 10:27, kamil-vag napisał:

Myślę cały czas nad przyciemnieniem z tyłu lamp, w B7 fajnie to gra z budą, ale jakoś w B6 mało tego widać... co sądzicie ?

Kamil przyciemnij lekko te lampy... ładnie będzie, zobaczysz :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 20.05.2017 o 16:33, kamil-vag napisał:

Tam jest szeroko opisany właśnie, u nas słabiutko... nikt się nie chwali ale wiem, że wiele osób korzysta z 2T :P

Mateusz za 3 zł szybko mycie zasadnicze a potem spłukanie zdemiralizowaną, a ręcznik delikatny z mikrofibry... ale, że bałbyś się, że się porysuje ? ? ? 

Byliśmy dziś z żoną i córą trochę pozwiedzać okolice i trafiłem taki okaz do zdjęcia :P Znowu bez lustrzanki ehhh :(

WP_20170520_14_31_23_Pro.jpg

Opublikowano

myślałem że to może moje okolice , ale jednak chyba nie. Pozdrawiam.

Opublikowano

Też miałem przygode z SKV. Zamontowałem koledze do passata b5. Łączniki stabilizatora poszły do reklamacji, zobaczymy jaka będzie decyzja?

Edytowane przez misiek95

Opublikowano
  • Autor

Dlatego, ja odrazu założyłem stare lema i problem z głowy ;) po 200 tys wyglądają jak nowe, a te skv jak pisałeś wyglądają jakby guma chciała z gniazd wyskoczyć... I to po 200km :P

Opublikowano

Masakra... ciekawe czy to jakaś wadliwa partia czy tak produkują... nowe ori pewnie przejechały by kolejne 200 ale jednak swoje kosztują... lepiej chyba odłożyć i kupić lema bez znaczków audi  :decayed: 

Opublikowano
  • Autor

Norbert, myślę, że i teraz na tym skv się polata, tylko jak ktoś montuje to niech od razu zakłada łączniki inne i pilnuje tego wadliwego banana z wysuwającą się tuleją, jak wyjdzie to reklamacja i przysyłają poprawiony.

No cena skv to ok 1000 zł mniej niż za lema w dobrej cenie...

Opublikowano

No to różnica pomiędzy skv i lem jest ? ogólnie to myślałem, ze wszystkie części zawieszenia maja problem a to tylko jest z tymi co piszesz  tak ? 

Opublikowano
  • Autor

Jak dotychczas tylko te elementy czyli tuleja prawego banana i łączniki stabilizatora i to też od niedawna, bo wcześniej nie było z nimi (łącznikami) problemów... Tuleja temat prosty, jak wyjdzie bez problemu dostaniesz nowy, poprawiony banan, łączniki - zobaczymy co @misiek95 dostanie w odpowiedzi na reklamację... 

Opublikowano

Wiesz fajnie że dają nowe w zamian za te wadliwe, ale za robociznę I nerwy że kolejny raz trzeba rozkręcać już nie zwracają, ja założyłem w tamtym roku RTSa trochę droższy ale problemów nie było. ? 

Opublikowano
12 minut temu, karol1981 napisał:

Wiesz fajnie że dają nowe w zamian za te wadliwe, ale za robociznę I nerwy że kolejny raz trzeba rozkręcać już nie zwracają, ja założyłem w tamtym roku RTSa trochę droższy ale problemów nie było. ? 

A jak RTS cenowo??? Dużo droższy???

Opublikowano
  • Autor

Racja, Karol ;) ale chyba jakbym sam nie modzil, tylko mialbym komus to zlecic to tez bym zalozyl inny zestaw z ta mysla zeby juz nie poprawiac, a tak to 30 min i banan podmieniony, bez zdejmowania kół, z kanału... Drugie 30 min i wymienione łączniki... 1h w dupe - nie wiem ile teraz za to krzyknąłby mechanik ale ze 100 na bide hehe