inhosik Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Czy soczewki lewa prawa od b8 się różnią czy obydwie są te same? Nie ma różnicy lewa prawa przeslona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lastk Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 2 godziny temu, inhosik napisał: Czy soczewki lewa prawa od b8 się różnią czy obydwie są te same? Nie ma różnicy lewa prawa przeslona? Nie różnią się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brumek29 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Wiem, że może trochę nie na temat, ale zapytam Może ktoś wymieniał soczewki z odbłyśnikami, ewentualnie same odbłyśniki z A4 B8 polift do A4 B8 przedlift? Lampy świecą już tak sobie i zastanawiam się nad zmianą/regeneracją odbłyśników. Z góry dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inhosik Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 W dniu 9.12.2017 o 16:02, brumek29 napisał: Wiem, że może trochę nie na temat, ale zapytam Może ktoś wymieniał soczewki z odbłyśnikami, ewentualnie same odbłyśniki z A4 B8 polift do A4 B8 przedlift? Lampy świecą już tak sobie i zastanawiam się nad zmianą/regeneracją odbłyśników. Z góry dzięki za odpowiedź. Ja mam b8 2008r i kilka dni temu wymieniłem soczewki z polifta z 2015r. Różnica spora bo miałem wypalone już odbłyśniki. Treaz tylko wymienie żarniki na osram cool blue, przepoleruje lampy i będzie git. Poniżej zdjęcie na włączonych długich światłach z wymienioną tylko soczewką w prawym reflektorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brumek29 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) O to właśnie mi chodziło! Elegancko to wygląda Wymieniałeś soczewkę + odbłyśnik? Potwierdzasz, że prawa i lewa są takie same? Rozklejałeś lampy czy udało się bez wymienić? Edytowane 10 Grudnia 2017 przez brumek29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inhosik Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Wymienilem całą soczewkę, lampę trzeba rozkleić soczewka nie wyjdzie przez dekiel. Suszarka do włosów i dasz radę. Tu masz filmik jak rozkręcić ją w środku. Ja 3 godziny kombinowałem aż znalazłem ten film, śruby są pochowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brumek29 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Ok, dzięki za filmik. A soczewki gdzie kupowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inhosik Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Z rok temu ktoś na forum sprzedawał komplet za 150zł i kupiłem i tak sobie leżały aż założyłem dopiero teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejhildek1982 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Witam serdecznie Panowie, poszukuje kogoś kto zajmuje się wymianą soczewek, konkretnie chodzi o lampy z A4 B7 mam tam ori bixenon na żarniku D1s i słabiutko już świecą, chciałbym tam założyć soczewki np od b8. Polecacie kogoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OliWeber Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Jeśli jeszcze ich nie kupiłeś to booolek - Michał z forum ma na sprzedaż https://a4-klub.pl/topic/414137-sprzedam-soczewki-bixenon/?tab=comments#comment-5237807 Co do samego montażu to nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booolek Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 (edytowane) brumek29 Jak coś to pisz pw..postaram się pomóc. Edytowane 12 Stycznia 2018 przez booolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinkers Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Wie ktoś czy do A6 C6 jest tez jakis mod na wymiane soczewek z nowszego modelu!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejhildek1982 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Witam ponownie, dziękuje koledze OliWeber za polecenie soczewek od kolegi booolek. Napisałem do Michała i choć nie ma zbyt wiele czasu pomógł mi ogarnąć temat, założył mi do b7 soczewki od b8 polift - te z kropkami, robota zrobiona profesjonalnie. Teraz jeszcze wymiana żarników i założenie do auta. Jak znajdę chwilkę zrobię zdjęcia i zaprezentuje jak to świeci. Booolek jeszcze raz serdeczne dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OliWeber Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Maciek, pamiętaj o zdjęciach bo jestem ciekawy jak u Ciebie będą świecić. Ja również jestem zadowolony i polecam Michała - booolek. Soczewki i odbłyśniki w stanie idealnym. Czekają na zamontowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booolek Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 W dniu 19.01.2018 o 22:34, maciejhildek1982 napisał: Witam ponownie, dziękuje koledze OliWeber za polecenie soczewek od kolegi booolek. Napisałem do Michała i choć nie ma zbyt wiele czasu pomógł mi ogarnąć temat, założył mi do b7 soczewki od b8 polift - te z kropkami, robota zrobiona profesjonalnie. Teraz jeszcze wymiana żarników i założenie do auta. Jak znajdę chwilkę zrobię zdjęcia i zaprezentuje jak to świeci. Booolek jeszcze raz serdeczne dzięki. W dniu 20.01.2018 o 14:14, OliWeber napisał: Maciek, pamiętaj o zdjęciach bo jestem ciekawy jak u Ciebie będą świecić. Ja również jestem zadowolony i polecam Michała - booolek. Soczewki i odbłyśniki w stanie idealnym. Czekają na zamontowanie. Dzięki Panowie. Polecam się na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amigo33 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Hey, a jak wygląda sprawa z lampami z USA? soczewki standardowe?, da sie coś pomodzić? I wie ktoś może jakie sa dokładne wymiary soczewek z a4 b6? Wszystkie 3 wymiary, myślę też o biledach.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booolek Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Co masz na myśli pisząc o lampach usa?... Maciej masz juz jakieś foty po montażu lamp w aucie????jestem ciekawy czy widzisz różnicę. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez booolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejhildek1982 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Michale niestety w ten weekend musiałem się zająć padniętym fisem, bo strasznie mnie to denerwowało, ale już zrobione. Pomógł kolega OskiUK z poznania. Tak więc przekładkę lamp zrobię w przyszły weekend. Postaram się wstawić foty i z montażu, może kogoś zainteresuje(przejściówki do xenonów itp.) i z tego jak to świeci. Bo kolega OliWeber też domaga się zdjęć. Choć jeszcze nie zamontowałem już chcę zmienić żarówki dziennych na ledy, ale powolutku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miki95 Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 W jaki sposób później sklejacie lampy? W jakich warunkach i z uzyciem jakiego uszczelniacza zeby byly szczelne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejhildek1982 Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 (edytowane) Pytaj Michała - booolek, bo skleił sporo lamp. U mnie lampy już przełożone, wieczorem zrobię zdjęcia jak świecą, bo z montażu już mam. Ok, po walce ze zderzakiem i przeciąganiem dodatkowych wiązek do sterowania silniczkami do kabiny wstawiam obiecane zdjęcia, specjalnie dla Oliviera i Michała: światła mijania światła drogowe Oczywiście zdjęcia nie oddają rzeczywistości, w każdym bądź razie teraz jestem zadowolony, muszę je jeszcze dobrze ustawić i w najbliższym czasie przyjdzie czas na poziom, na całe szczęście część gratów już mam. Aha do lamp poszły nowe żarniki, niestety no name ok 100zł za 2szt. , ale świecą ładnie i nie palą przetwornicy. Co prawda kupiłem 4300k a sprzedający przysłał mi 6000k i takie już zostały. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych, w razie pytań śmiało na pw jak będę wiedział to pomogę. Edytowane 3 Lutego 2018 przez maciejhildek1982 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi