MarcinL Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Ja znalazłem firmę u siebie w mieście, którą ludzie polecają i nowe soczewki + nowe żarniki z robocizną, to 1000zł. Zastanawiam się czy robić. Ktoś w opiniach tej firmy dał swoje zdjęcie jak świeciło mu przed i po: Słyszał ktoś o nich? https://www.facebook.com/proretrofit/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejhildek1982 Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 (edytowane) Kolego koszt spory nawet mega spory, mi pomógł Michał (booolek) koszt soczewek 180 + żarniki ok 100, koszt do przełknięcia. Wiem,że jeszcze ktoś na forum ogarnia lampy, trzeba by poszukać i więcej jak 500 na to nie wydasz. Zawsze to połowa w kieszeni. A zdjęcia są porównywalne do moich, tyle ze w większej rozdzielczości. Mogę podesłać na e-mail jak ktoś będzie chciał w rozdzielczości 4128x2322. Edytowane 6 Lutego 2018 przez maciejhildek1982 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinL Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 9 minut temu, maciejhildek1982 napisał: Kolego koszt spory nawet mega spory, mi pomógł Michał (booolek) koszt soczewek 180 + żarniki ok 100, koszt do przełknięcia. Wiem,że jeszcze ktoś na forum ogarnia lampy, trzeba by poszukać i więcej jak 500 na to nie wydasz. Zawsze to połowa w kieszeni. A zdjęcia są porównywalne do moich, tyle ze w większej rozdzielczości. Mogę podesłać na e-mail jak ktoś będzie chciał w rozdzielczości 4128x2322. No właśnie mam dylemat. Czy lepiej używane czy nowe. Nowe, to koszt jakoś ~400zł (gwarancja do tego) i jakieś żarniki markowe, to też trochę kosztują. Doliczyć koszt robocizny i czas wykonania szybki - rano daję auto, a wieczorem odbieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booolek Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Marcin myślę że mógłbym Ci pomóc. Jeśli jesteś zainteresowany to zapraszam. 1000 zł za taką operację to mega za dużo. trochę tych lamp juz robiłem także jeden komplet w te czy we wte nie zrobi roznicy. Tylko z tym czasem może być u mnie gorzej. Ale ogólnie chyba nie jest źle, co nie Maciej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejhildek1982 Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) Tak Michale, widzę, że lubisz aby Cię pochwalić, ale za taką robotę to właśnie tylko pochwały się należą - tylko się nie obraź. Ale wracając do tematu lampy z soczewkami i odbłyśnikami z B8 po lifcie, takie jak mam u siebie świecą bardzo ładnie, oczywiście duży wpływ ma na to stan odbłyśników i czystości soczewek, a te u Michała zawsze idealne, tak jak już pisał wcześniej Olivier (OliWeber). Wydaje mi się, że komplet z b8 daje efekt "szerszego światła" lepiej oświetlającego pobocza, do tego na zdjęciach (nie wiem jak w rzeczywistości) u mnie chyba jest więcej światła przynajmniej na mijania, ale to już sami koledzy porównajcie i oceńcie. Wstawiam jeszcze raz zdjęcia w troszkę większej rozdzielczości. Zdjęcia zrobione zza kierownicy. Światła ustawione wg. starych czyli jeszcze do poprawki na stacji diagnostycznej. No i jeszcze jedno - jak Michał mówi, że pomoże to nic tylko się z nim kontaktować. Edytowane 7 Lutego 2018 przez maciejhildek1982 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booolek Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Każdy lubi być chwalony ale nie o to mi chodzili, bardziej na myśli miałem czas mimo tego że mam terroryste w domu. Ale tak jak pisałem wcześniej jak coś to zapraszam priv. Taniej nie musi znaczyć gorzej. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolley Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 @booolek masz może jeszcze soczewki z B8+ na sprzedaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booolek Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Coś mam. Jak coś pisz priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolley Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 @Lastk zdjęcia w temacie się nie chcą wczytać. Jeśli masz je jeszcze, odśwież je proszę Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinL Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 W dniu 21.08.2018 o 11:21, jolley napisał: @Lastk zdjęcia w temacie się nie chcą wczytać. Jeśli masz je jeszcze, odśwież je proszę Dzięki ! http://www.vaglinks.com/docs/audi/b7/audizine.com_audi_a4_b7_clear_corner_mod_diy.pdf Tutaj masz kilka zdjęć dla szkiełka, ale to praktycznie to samo. Zostaje jeszcze rozkręcić soczewkę i już. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lastk Opublikowano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 W dniu 21.08.2018 o 11:21, jolley napisał: @Lastk zdjęcia w temacie się nie chcą wczytać. Jeśli masz je jeszcze, odśwież je proszę Dzięki ! Hej, znalazłem te zdjęcia: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lastk Opublikowano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 1 godzinę temu, Marcin Lipiński napisał: http://www.vaglinks.com/docs/audi/b7/audizine.com_audi_a4_b7_clear_corner_mod_diy.pdf Tutaj masz kilka zdjęć dla szkiełka, ale to praktycznie to samo. Zostaje jeszcze rozkręcić soczewkę i już. Tak, praktycznie to samo. Dobre te zdjęcia są... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolley Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Dzięki Pany ! U mnie okazało się że miałem obniżone bixy i to sporo. Męczyłem się tak ponad pół roku . Już jest nieźle z wysokością i mocą świecenia, ale zbieram się do wymiany soczewek bo widzę że różnica spora, szczególnie przy światłach mijania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinL Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 1 minutę temu, jolley napisał: Dzięki Pany ! U mnie okazało się że miałem obniżone bixy i to sporo. Męczyłem się tak ponad pół roku . Już jest nieźle z wysokością i mocą świecenia, ale zbieram się do wymiany soczewek bo widzę że różnica spora, szczególnie przy światłach mijania Na stacji diagnostycznej Ci ustawiali czy sam robiłeś? Bo też mam wrażenie, że nisko świecą. Nocą jak jadę, to czuję się mało bezpiecznie. Dopiero po włączeniu długich jest ok. Nie wiem... może to tak musi być, ale jak widzę nowe auta, to im dalej światła świecą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolley Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 7 minut temu, Marcin Lipiński napisał: Na stacji diagnostycznej Ci ustawiali czy sam robiłeś? Bo też mam wrażenie, że nisko świecą. Nocą jak jadę, to czuję się mało bezpiecznie. Dopiero po włączeniu długich jest ok. Nie wiem... może to tak musi być, ale jak widzę nowe auta, to im dalej światła świecą. Na stacji oczywiście, co by innym nie utrudniać życia. Diagnosta stwierdził że były ponad 3 cm za nisko ustawione. Najbardziej było to odczuwalne na autobanie - jakby świeciły tylko 20m do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinL Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Teraz, jolley napisał: Na stacji oczywiście, co by innym nie utrudniać życia. Diagnosta stwierdził że były ponad 3 cm za nisko ustawione. Najbardziej było to odczuwalne na autobanie - jakby świeciły tylko 20m do przodu Miałem w styczniu sprawdzane i niby ok. Za 2 tyg idę na przegląd i jak będzie dalej ok, to powiem żeby maksymalnie dał do góry jak może według prawa. Ciekawe co powie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolley Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Możesz podjechać na każdą SKP, zapłacisz 10zł i ustawią Ci jak ta lala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peci84 Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 A czym się różni ta soczewka z b8 ze mówicie żeby ją wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booolek Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Głównie odblysnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodzak33 Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 W dniu 20.11.2018 o 21:16, booolek napisał: Głównie odblysnikiem. To odbłyśnik odbłyśnikowi nie równy? Nie mówię tu o wypaleniu tylko o konstrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi