rocco26l Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 to jakie polecacie opony na tyl zeby sie nie zabkowaly ??? sa jakies specjalnie wzmacniane??? kolega kupil 4 nowe do hondy zzabkowalo mu 2 i nie uznali reklamacji kupujac nowe nie chce sie tak w kopac i wyrzucic pieniadze w bloto... ---------- Post dopisany at 10:45 ---------- Poprzedni post napisany at 10:44 ---------- ja przewaznie jezdze sam na pusto lub czasami max z pasazerem...
A-rek Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 auta kombi z dużymi przebiegami, które latają na pusto w trasy maja opony z tylu jak tarka... a sedany nie?
PMRudy Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 Przeczytałem trochę opinii. Porównałem kilka opon i wstępnie wybrałem: HANKOOK K107 S1-EVO [235/35 ZR19, 91Y, XL, EXTRA LOAD]. W polskich sklepach internetowych z oponami ok. 610zł/szt. Na niemieckim eBay'u: 557 euro/4 szt. Na unijnej etykiecie: opór toczenia C, hamowanie na mokrej nawierzchni B. Przewaga pozytywnych opinii.
disem Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 Witam, Jeździł ktoś na czymś takim : EVENT WL 905 205/55R16 ? Proszę o informacje i opinie. Pozdrawiam
Banan Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 Ale kombinujesz ;-) W jakiej one są cenie za sztukę?
disem Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 Mam 2 w bardzo dobrym stanie i zastanawiam się czy nie kupić jeszcze 2 do kompletu są po 200zl Wysłane z mojego GT-I9100
Gibons Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 Panowie szukam dla siebie opon letnich w rozmiarze 245.35.19 mam 3typy jak na razie. Ktoś mógłby się coś na ich temat wypowiedzieć ? Googyear Eagle F1 Asymmetric 2 Continental ContiSportContact 5P Miechelin Pilot Sport 2
mateoskr1 Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 Ja mam takie Continentale tylko 235/40 R18 i jestem bardzo zadowolony
rocco26l Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 Jakie opony kupić na tył do avanta żeby się nie ząbkowały ???? Ostatnie mi strasznie huczały a chce teraz kupić nowe są jakieś specjalnie wzmacniane ????
radio22 Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 Ja mogę od siebie polecić opony Continental są drogie ale mają mocną mieszankę i powoli się ścierają
Gibons Opublikowano 2 Lutego 2014 Opublikowano 2 Lutego 2014 Ja mogę od siebie polecić opony Continental są drogie ale mają mocną mieszankę i powoli się ścierają Na jakich jezdziles ? bo wlasnie zastanawiam sie nad conti a jeszcze nigdy nie mialem ich
radio22 Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Ja mogę od siebie polecić opony Continental są drogie ale mają mocną mieszankę i powoli się ścierają Na jakich jezdziles ? bo wlasnie zastanawiam sie nad conti a jeszcze nigdy nie mialem ich Ja mam model Conti sport contact 2 i powiem że fajnie się kleją na mokrej jak i na suchej nawierzchni i do tego są bardzo ciche:wink: Z tego co wiem to jest już nowy model sport contact 5 i jak będę zmieniał laczki to tylko na conti:thumbup1:
Gibons Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 A jaki rozmiar masz ? też zastanawiam się nad Conti właśnie nigdy nie jeździłem na nich miałem dunlopy sporty opona rewelacja ale znika w oczach. Teraz jeździłem na michelin pilot sport i też mogę polecić. Opona nawet już zjechana praktycznie o dziwo dawała radę.
radio22 Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 A jaki rozmiar masz ? też zastanawiam się nad Conti właśnie nigdy nie jeździłem na nich miałem dunlopy sporty opona rewelacja ale znika w oczach. Teraz jeździłem na michelin pilot sport i też mogę polecić. Opona nawet już zjechana praktycznie o dziwo dawała radę. Ja u siebie mam rozmiar 205\55\16 i naprawdę polecam oponki A patrzałeś na opony letnie Vredestein produkowane w Holandii mają fajny model opony Sanssanta i też ludzie w necie chwalą te opony. Ja mam Vredesteiny na zimę snowtrac3 i jeżdżę jak czołgiem super przyczepność
Gibons Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Na zimę bede bral michelin alpin bo takie teraz mam i sa dobre ewentualnie UG8 nad letnimi sie zastanawiam
timm Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Na zimę bede bral michelin alpin bo takie teraz mam i sa dobre ewentualnie UG8 nad letnimi sie zastanawiam Conti SportContact 2 - jest OK - dwa sezony i złego słowa o nich powiedzieć nie mogę ( 205/55/16 91W z rantem ochronnym - prod Niemcy ) miałem i produkowane w Słowenii - już jakby nie ten skład gumy - szybsza ścieralność i jakby mniej "czepliwe" co do zimy UG8 .... obserwuję u klientów jakiś dziwny mankament w tych oponach - szybkie zużycie boków a środek jakby sporo wyższy i to nie kwestia zbyt małego ciśnienia - mniemam, że być może to zbyt pełny bieżnik na środku opony
radio22 Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Dokładnie trzeba patrzeć w jakim kraju są wyprodukowane opony ja swoje Conti także mam wyprodukowane w Niemczech i mieszanka gumy jest bardzo dobrej jakości:wink:
Biszczan Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Ja używam drugi sezon nokian made in finland na zimę model WR D3 195/65/15 i dają radę (nie mam porównania do innych opon). Na lato mam Nokian wzmacniane (nie pamiętam modelu) teraz będzie trzeci sezon 205/55/16 made in russia i wydaje mi się, że mogłby się lepiej kleić do asfaltu nie wspomonając o jeździe po mokrym. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
goldi Opublikowano 4 Lutego 2014 Opublikowano 4 Lutego 2014 Właśnie dlatego ich nie polecam nie trzymają się drogi Nokian ma Lato jak najbardziej ale zimowe to porażka wysłane z audi goldiego
Rekomendowane odpowiedzi