Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, muunv napisał:

Po pierwsze to masz troche za szerokie opony. Kup sobie 225/40/18. Co do opon to np. Dunlop Sport Maxx RT, Uniroyal RainSport 3, Hankook, Nokian.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Szerokie fakt .... szukaj tez może 235/40/18 dulnopy to dobra oponka polecam 

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 786,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 19.02.2018 o 06:49, muunv napisał:

Po pierwsze to masz troche za szerokie opony. Kup sobie 225/40/18. Co do opon to np. Dunlop Sport Maxx RT, Uniroyal RainSport 3, Hankook, Nokian.

Ja kupiłem auto już z takimi oponami. A dlaczego za szerokie? Pytam z ciekawości bo się nie znam na tym :P

Opublikowano
Ja kupiłem auto już z takimi oponami. A dlaczego za szerokie? Pytam z ciekawości bo się nie znam na tym [emoji14]

Taki rozmiar byl w a6. U nas w b6/b7 nie potrzebne sa tak szerokie opony. Poza tym przy nie ktorych ET opona moze trzec o nadkola.

Opublikowano
33 minuty temu, muunv napisał:

Taki rozmiar byl w a6. U nas w b6/b7 nie potrzebne sa tak szerokie opony. Poza tym przy nie ktorych ET opona moze trzec o nadkola.

Ale ja mam b8. Znalazłem w necie, że opcjonalne są właśnie 245/40/18. Pytam, bo wolę się upewnić przed zakupem

Opublikowano
1 godzinę temu, 1marcin11 napisał:

Ale ja mam b8. Znalazłem w necie, że opcjonalne są właśnie 245/40/18. Pytam, bo wolę się upewnić przed zakupem

Dokładnie tak, 245/40R18 oryginalny rozmiar do B8.

Opublikowano

Sory, w tapatalku nie widze info o uzytkowniku. :) 245/40/18. To fabryczny rozmiar b8.

Opublikowano
W dniu 19.02.2018 o 08:19, Sobo napisał:

Wydaje mi sie że 98y są mocniejsze no i xl wzmocnine będą bardziej trwałe. Sa też tańsze niż 94y.

Wszystko się zgadza; będą wytrzymalsze i bardziej trwałe ale trochę mniej komfortowe. Jak masz w dobrej cenie to zakładaj.

Opublikowano

Po dłuższym poczytaniu internetów zamówiłem dzisiaj Dębica presto UHP2 205/50/17

Mam nadzieje że  dadzą radę, cena za sztukę z 2018 roku to 256 zł, teraz jeszcze szukam jakiś fajnych feli do a4b7, może ktoś coś? 

Opublikowano

Też czeka mnie wymiana opon, siedzę już kilka dni i przeglądam testy. Zdecydowałem się na Dębicę Presto UHP 2 , to mnie przekonało http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-Polish-205-55-R16-Tyre-Test.htm;

porównałem z miejscami z testu http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-Auto-Express-Summer-Tyre-Test.htm,

w pierwszym teście DP UHP 2 jest lepsza od Hankook Ventus Prime 3 K125 , a w drugim HVP 3 K125 zajmuje 5 miejsce, za oponami klasy premium. Tak naprawdę różnice w wynikach nie są jakieś mega kolosalne, ale w cenie już tak.

Jeżdżę na standardzie 225/55/16, przesiadam się na lato na 18".

Felgi będą szerokości 8", co lepiej założyć 225/45 czy 245/40 oba rozmiary są homologowane do B8

Opublikowano
Godzinę temu, PhantomLord napisał:

Też czeka mnie wymiana opon, siedzę już kilka dni i przeglądam testy. Zdecydowałem się na Dębicę Presto UHP 2 , to mnie przekonało http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-Polish-205-55-R16-Tyre-Test.htm;

porównałem z miejscami z testu http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-Auto-Express-Summer-Tyre-Test.htm,

w pierwszym teście DP UHP 2 jest lepsza od Hankook Ventus Prime 3 K125 , a w drugim HVP 3 K125 zajmuje 5 miejsce, za oponami klasy premium. Tak naprawdę różnice w wynikach nie są jakieś mega kolosalne, ale w cenie już tak.

Jeżdżę na standardzie 225/55/16, przesiadam się na lato na 18".

Felgi będą szerokości 8", co lepiej założyć 225/45 czy 245/40 oba rozmiary są homologowane do B8

ja ma w a4 b8 też presto uhp2

dedykowany rozmiar to 245/40R18 ale kupiłem 225/45R18 bo na 245 szarpało kierą na koleinach

mam felgę 18" 8j i dobrze leży 225

na plus rant ochronny

Opublikowano
4 godziny temu, wyzyk83 napisał:

ja ma w a4 b8 też presto uhp2

Hej,

i jak osobiste wrażenia ? bo wszędzie o niej piszą bardzo dobrze.

Opublikowano

pisałem wcześniej że jestem zadowolony w b6 też miałem presto i było ok

Opublikowano

A czemu nie Barumki np.?

Opublikowano
2 godziny temu, nitroo napisał:

A czemu nie Barumki np.?

Jeździłem trzy sezony na Barum Bravuris 3 225/55/16, przejąłem je z autem, mogę je rozmiarowo porównać tylko do zimowych Nokian WR D4, widać różnicę in minus dla Barum zarówno na suchym jak i na mokrym przy hamowaniu i przy ruszaniu, przy relatywnie wyższych prędkościach powyżej 130 km/h i mokrej nawierzchni masz z tyłu głowy to, że opona średnio daje radę na mokrym. W B6 letnie miałem Michelin 205/xx/17, nie pamiętam modelu ale były duuużo lepsze od Barum.  Wszystkie wyżej wymienione opony pod każdy względem bije GoodYear UltraGrip 8, nawet w rozmiarze 195/65/15 w B6 robiły mega robotę. Barumki mają gorsze wyniki na etykietach, cenę porównywalną do DP no i nie są z Dębicy na polskim podkarpaciu :-)

BTW

Przeglądając forum AR w poszukiwaniu opinii o Dębicy natknąłem się na tezę, że SAVA Intensa UHP 2 i Dębica Presto UHP 2 to tak naprawdę te same produkty, różnią się tym że jedne robi GoodYear na Słowacji, a drugie GY w Polsce, porównując bieżnik widać kosmetyczne różnice w nacięciach ;) Np tutaj http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-ADAC-Tyre-Test-225-45-R17.htm

SAVA wypadła więcej niż przyzwoicie

Edytowane przez PhantomLord

Opublikowano

Czyli lipne. Dzięki za wyjaśnienie, bo wielu je poleca :)

Opublikowano

Dębica na polskim Podkarpaciu jest robiona? Na moich z 2018 r jest napisane Made in Germany.... 

Opublikowano
2 godziny temu, Drops24 napisał:

Dębica na polskim Podkarpaciu jest robiona? Na moich z 2018 r jest napisane Made in Germany.... 

Siedziba spółki jest w Polsce.

Opublikowano
3 godziny temu, Drops24 napisał:

Tak samo jak inne wszystkie części są robione w Niemczech..

Opony tylko jadą do Niemiec , żeby Niemcy przybili pieczątkę i wracają z powrotem na handel..

Opublikowano

To tym lepiej, łapy  trzyma tam  GoodYear ale coś polskiego pewnie zostało, trzeba wspierać polskie produkty skoro są produkowane u nas

Edytowane przez Drops24

Opublikowano

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 czy Dunlop Sportmaxx GT? Glownie zależy mi na ciszy