Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego @adadur, chyba nie jesteś na bieżąco na forum, ponieważ wielokrotnie były wstawiane zdjęcia, jak te opony strzelają: 

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 785,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 godzinę temu, nitroo napisał:

Kolego @adadur, chyba nie jesteś na bieżąco na forum, ponieważ wielokrotnie były wstawiane zdjęcia, jak te opony strzelają: 

Kolego jesteś delikatnie mówiąc niepoważny w swych słowach.

Zacznę od tego że model Sessanta jest od jakiegoś juz czasu nieprodukowana (jakieś 3-4 lata) i nie wnikam w powody czemu przywołujesz historyczny model. Sesata była modelem kilka lat produkowanym z zaskakująco dobrymi opiniami wśród użytkowników (łącznie w autach typu Subaru WRX) - sobie poczytaj.

Przywołany post to jednostkowy przykład i nie wnikam w powody czemu tak się stało, zastanów się zanim użyjesz liczby mnogiej. Te co miałem/mam 18" z homologacją na 300 km/h przetestowałem nie raz przy 225 km/h bo z auta więcej nie wyda.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W dniu 7.07.2019 o 22:25, george napisał:

Waham się pomiędzy Michelin Premacy 4 a Continental Contact Premium 6.

Według testów podlinkowanych na tyrereviews.co.uk i opinii na tym portalu Conti ma lepsze noty, zwłaszcza co do mokrej nawierzchni.

Czy ktoś miał styczność z jednym i drugim modelem?

Michelin Energy jest lepszy od Primacy 6/Contact Premium 6 ale jest mały problem: ograniczony wybór rozmiar opon.

Warto zainteresować: Matador MP47 Hectorra 3 [Klasa średnia i cena/jakość] . Mam opony w moi P406 8C 2.2HDi [Pininfarina]

• zalety: bardzo dobra przyczepność na sucho , dobre zabezpieczenie [FR/XL] , wytrzymała zbrojeniówka
  • wada: wyższe spalanie , szum , gorsza przyczepność na deszczu [przegrywa z Uniroyal RainSport/RainExpert] i trzeba dobrze wyważyć opony tylko laserowo.
  • neutralnie: twardy kauczuk jak Pirelli czyli na wiosnę/lato idealnie

Mam też dobre zdanie o Dębica UHP/UHP2 [Klasa ekonomiczna]

## 2 ##

Czytałem forum: opony Vredestein Ultrac Senssata na stronie PorscheClub Ku przestrodze [nie wiem ale dziwne/podejrzane] ale opony VREDESTEIN Ultrac Vorti/SportRac 5 bardzo często mają zakładane w P406 8C w Niemczech.

Edytowane przez Michagm
Dodatkowo

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam Panowie,

Interesują mnie letnie oponki w rozmiarze 195/65 r15. Co możecie sensownego polecić? 

Wstępnie myślałem nad sprawdzonymi Dunlop sport bluresponse albo Michelin primacy 4. 

Opublikowano

W podobnej cenie, a nawet nieco niższej do Michelin będzię Conti PremiumConcact6. Mam przejechane około 4 kkm na nich, na obecną chwilę brak zastrzeżeń.

Opublikowano

Witam.Pomózcie w wyborze letnich 195/65 15

Fulda Eco control hp

Continental premium concact6

Michelin primacy 4

A może coś innego dordziecie. 

Opublikowano

Co bys nie wybrał t tej świętej trójcy bedzie git na lato :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Michelin Primacy są bardzo dobre ale szybciej ścierają niż Michelin Energy. Jeśli chcesz dobrej cenie z klasy Premium to Hankook. Continental Contact są dobre ale brakuje FR/rzadko z FR. 

Opublikowano

Panowie... kiedy najlepiej kupić opony letnie ? (cena)

Opublikowano

Najlepiej zacznij się już rozglądać za oponami letnimi,po sezonie zawsze jest taniej.

Opublikowano
11 godzin temu, cabanmat napisał:

Panowie... kiedy najlepiej kupić opony letnie ? (cena)

Słyszałem od pewnego wulkanizatora, że w styczniu najlepiej kupować.

Opublikowano

Ogólnie chyba panuje taka zasada, że najtaniej opony wychodzą zaraz po sezonie... wtedy są wyprzedaże itd... czyli późną wiosną - zimowe, późną zimą - letnie ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, kamil-vag napisał:

Ogólnie chyba panuje taka zasada, że najtaniej opony wychodzą zaraz po sezonie... wtedy są wyprzedaże itd... czyli późną wiosną - zimowe, późną zimą - letnie ;)

Od późnej zimy blisko do wczesnej wiosny, za to później wiosny do zimy jest jeszcze lato. :P

Opublikowano

Jeżeli producent zaleca 235/45 R17 to założenie 225/45 R17 coś zmieni? Audi A4 B6 2.0 Alt

Opublikowano
3 godziny temu, Sebastian Begierski napisał:

Jeżeli producent zaleca 235/45 R17 to założenie 225/45 R17 coś zmieni? Audi A4 B6 2.0 Alt

Minimalnie zmienią się odczyty prędkościomierza. Podobno na 235/45R17 prędkość pokrywa się z GPS. Brak innych skutków ubocznych. Na 235 będzie grubszy profil. 

Opublikowano
3 godziny temu, george napisał:

Minimalnie zmienią się odczyty prędkościomierza. Podobno na 235/45R17 prędkość pokrywa się z GPS. Brak innych skutków ubocznych. Na 235 będzie grubszy profil. 

OK bo bardziej mnie zastanawiało czy w sensie oporów nie będzie nieco lepiej bo to jednak wezsza opona i spalanie może też się zmienić 

Opublikowano
5 godzin temu, george napisał:

Nie pokrywa się.

Sam sprawdzałem.

235/45/17 to rozmiar przewidziany przez fabrykę.

Z zamienników tego rozmiaru polecam 215/50/17 

Na tym rozmiarze mamy minimalne przekłamania licznika ( 160 km/h licznikowe - 157 km/h GPS)

Mam takowe letnie i polecam wszystkim.

Węższe i wyższe od ori polecanych przez fabrykę ale większy komfort jazdy.

Dla przeciwników tego rozmiaru proponuję wogóle nie zakładać opon i jeździć na samych felach bo zaraz ktoś się odezwie "Że Balon"

PS. Balony są na odpustach.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, 

Nokiany Wetprof lub iLine 205/55r16 91H,  jak się spisują chodzi głównie o zużycie bieżnika?

Będą w A4 sedan B7 1,6ALZ rocznie około 12tys.

Edytowane przez Wind911

Opublikowano

Które z tych opon byście wybrali lub co innego polecili?

NokianPowerproof225/45 R17Y 91 C A 69

PirelliP7 Cinturato225/45 R17Y 91 AO C B 71

VredesteinUltrac Satin225/45 R17Y 91 E A 70

Szukam do mojego Daily Bora 2.8 vr6 4motion

Pozdrawiam

Opublikowano
2 godziny temu, bartekzks napisał:

Które z tych opon byście wybrali lub co innego polecili?

NokianPowerproof225/45 R17Y 91 C A 69

PirelliP7 Cinturato225/45 R17Y 91 AO C B 71

VredesteinUltrac Satin225/45 R17Y 91 E A 70

Szukam do mojego Daily Bora 2.8 vr6 4motion

Pozdrawiam

Cały sezon jeździłem na Dębicy uhp2 225/40/18 i złego słowa nie powiem