Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://allegro.pl/opony-nexen-n-fera-su4-225-40r18-92w-xl-zr-i4923737079.html?no-rwd=1#tabsContent

Witam

panowie co powiecie na taki komplecik na lato ??

Firme dosc dobrze nie znam moze ktos sie wypowiedziec kto ma lepsze pojecie... lub ktos kto ma doczynienia z takimi oponkami.

Kupiłem takie same nexeny w ubiegłym sezonie, nówki sztuki za ok 1200 zł.

fbc0fd405e00c6cacf399e34fbead079.jpg

Powiem Ci że nissan, kia wypuszcza swoje auta na tych gumach z salonu.

Bardzo fajne ciche opony, bardzo dobrze kleją na suchym i na mokrym. Mają ranty ochronne no i są wzmocnione. Za tą kasę rewelacja. Jeździłem na nich do grudnia ubiegłego roku robiąc ok 7k km normalna jazda miasto i trasy i powiem Ci że oznak zużycia nie widać.

Mam je naciagniete na feldze 8,5J ;-)

Panowie to jak teraz stoją w przystępnej cenie dobre opony letnie? 205/55r16? Muszę nowe kupić, bo zjechane do 0 mam obecne. Pewni już końcówka zimy, więc do kwietnia trzeba coś kupić, ale lepiej za w czasu rozpoznanie zrobić.

Rzuć okiem

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4938350626

;-)

Edytowane przez D4NTE

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 785,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Michelin mają długą żywotność

Opublikowano

Witam ja użytkuje Bridgestone Potenza 235\45\17 dobrze trzymają jednak przednie muszę juz wymienić po około 2 latach ,bieznik znikł nie wiadomo kiedy a zrobione około 17 tys

Opublikowano

Michelin mają długą żywotność

Z Michelinem bym uważał. Mój klient zakupił 4 nowe opony do Jeepa i pojechał do Francji. Po powrocie opony niemal łyse (przejechał ok. 5tyś km). No więc reklamacja w punkcie wulkanizacji w którym zakładał i kupował owe opony. Szczęście w nieszczęściu że w dniu montażu opon ustawiał geometrię i miał wydruki. W każdym razie właściciel wulkanizacji zaproponował że założy mu nowe identyczne opony i jeśli powtórzy się historia to gratis dostanie dowolny kpl. opon innego producenta. Historia się powtórzyła... Okazało się że Michelin na polski rynek produkuje opony w Chinach, po czym są wiezione do Niemiec w celu nadrukowania miejsca produkcji. Tak więc jeśli Michelin to tylko Made In Germany ale takie 100%

Opublikowano

Po sezonie z Federalami SS595 215/45/17, które na mokrym nie dają rady kupiłem dziś 4 szt. używek Good Year Eagle F1 Asymmetric2 225/45/17 6,5/8mm Dot 43/12. Mam nadzieję że bądą sprawne i nienaganne.

Federale i Toyo T1R 215/45/17 pójdą pod młotek.

Opublikowano

Panowie, trochę poczytałem na forum i trochę po necie i wciąż mam dylemat.

Rozważam zakup Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 235/45R17 94Y. Niestety opinie są podzielone. Pomimo ogólnie dobrych ocen, jest wiele sprzecznych komentarzy co do 2 istotnych dla mnie parametrów - ścierania i hałasu. Jedni mówią, że po 15k km zużyte, inni ze po 10k wyglądają prawie jak nowe. Z hałasem jest podobnie, wg niektórych cichutko, wg innych głośno. Jeżdżę 80% po trasie, lubię czasem pogonić i robię ok 25k km rocznie i nie chciałbym na przyszły rok kupować nowych, bo to trochę przesada. Widziałem dużo pozytywnych opinii o Hankookach, ale one nie są wiele tańsze od Goodyearów i teraz mam dylemat co wybrać. Proszę o rady :)

Edytowane przez poczekaj

Opublikowano

Popatrz na Nokiany Zline.

Opublikowano

Przejrzałem ofertę Nokiana, bo mam na zimę WR A3, ale trochę mnie martrwi, że w cenie pomiędzy Hankookiem a Goodyearem, Nokiany mają słabiutką etykietkę. E, A 72 db.

Opublikowano

To Vredestein są jeszcze godne uwagi i chyba mają dobrą etykietę.

Edytowane przez nitroo

Opublikowano

dot. opon GoodYear Eagle F1 Asymmetric 2

Miałem w Accordzie VII gen 2.0 te oponki w rozmiarze 225/45/R17 i po przejechaniu ponad 10tys km nie odnotowałem praktycznie żadnego zużycia, robiłem krótsze odcinki ale często. Miałem auto na gwincie z ISC, lekki negatyw z tyłu, no i zero zużycia na krawędzi. Teraz kolejny raz szukam tych samych opon ale dla mojego A4 B6. Opony rewelacja, etykieta C,A, nawet droższe Continentale Sporty 5 nie mają takiej. Ja od siebie je mogę polecić. Pewnie dużo zależy od stylu jazdy, jednak opony świetne. Jedna w rozmiarze 225/40/R18 kosztuje ok 500zł i chyba nie będę żałował.

Edytowane przez creamono

Opublikowano

Dzięki, przekonałeś mnie. A jak z hałasem?

Edytowane przez poczekaj

Opublikowano

Też przed zakupem sporo o nich czytałem (Good Year Eagle F1 Asymmetric2). W opiiach często ludzie pisza o wersji 1, która była znacznie gorsza tzn. głośniejsza i bardzo szybko sieścierała. Była nawet wadliwa seria, która pękała na bokach.

Jeżeli te, które zamówiłem okażą się sprawne, to też coś będę mógł powiedzieć po sezonie.

Opublikowano

Siemanko, które z opon polecacie ?

Bridgestone RE050A 235/45 R17 94 W FR, MO 438zł
Michelin PRIMACY HP 235/45 R17 94 W MO 478zł

Continental ContiSportContact 3 235/45 R17 94 W FR ML MO 481zł
Goodyear EFFICIENTGRIP 235/45 R17 94 W MFS 456zł

Opublikowano

Ja bym wziął Continentale :)

Opublikowano

a goodtyear co o nich myślisz, lepsza etykiete mają

Opublikowano

Na poprzednich stronach chłopaki wklejali linki do testów opon. Spójrz tam, ale wydaje mi się, że wygrywały Continentale...

Opublikowano

Tak jak Nitroo pisze :) tyle że lepsze Csc5, od siebie moge dodać, miałem Bridgestone potenza re050a, fajne oponki, ale szybko poszły ;)

wyżej chłopaki pisali o Goodyear F1 asymetric 2 - nie polecam :( teraz je wywalam, mam dosyć. Byłoby ok ale jeździłem na lepszych

Teraz za to biore nówki Sessanty :)

Przejeździłem też Pirelli Cinturato P7 - może sie to komuś przyda - na mokrym było słabo :decayed:

Opublikowano

Ansiu, Nokiany ZLine mają lepszą etykietę :wink: I powinny być tańsze :-)

Opublikowano

Ktoś używa/używał Barum Bravuris 3HM ?

Edytowane przez aldam

Opublikowano

Ja miałem Barumy 17-stki w Borze i sobie chwaliłem :)

Edytowane przez m1chal_p