grippen Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Witam Po wymianie wszystkich tarcz problem jest z abs wywala błąd tarcze nowe tylne były bez pierścieni i trza było ze starych przełożyć i po przejechaniu kilku metrów wywala błąd przed zabiegiem było wszystko ok 00287 - ABS Wheel Speed Sensor: Rear Right (G44) 35-10 - - - Intermittent
doin Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Przeczyść czujniki abs, a najlepiej podepnij vaga i zobaczysz które koło ma problem.
carloss17 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 przecież podpinał vaga problem jest w tylnym prawym kole .
Dev Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 zdejmij zacisk i jarzmo, bedziesz widziec w jakiej odległosci ,masz czujnik od koronki z VAGa masz jasne info " sygnał niezrozumiały" czyli nieprawidlowa odległosc czujnika od koronki wystarczy doregulowac
luciferion Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Heh, to dziwna sprawa - ja również miałem wymieniany komplet hamulców (przód i tył) i ten sam problem i również prawe tylne koło... Niestety u mnie skończyło się wymianą czujnika.
soulmaster3m Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Dorzucę jeszcze swoje: 1 Fault Found: 00290 - ABS Wheel Speed Sensor; Rear Left (G46) 35-00 - - Miałem w tam spory problem z wykręceniem jarzma, nie obyło się bez wymiany śrub na nowe przy użyciu szlifierki, młotka i przecinaka. Pytanie czy to przez to, no i gdzieś w tematach było, ale już nie pamiętam. Jaka jest prawidłowa odległość czujnika od koronki?
karaluch8 Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 A koronek abs nie powinno się wymieniać przy każdej wymianie tylnich tarcz?
dzik Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 być może powinno ale można zbić i przełożyć jak się da
soulmaster3m Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 Jeśli koronka jest w świetnym stanie, nie pękła przy ściąganiu i nabijaniu to po co wymieniać? To już lepiej cały samochód wymienić na nowy Wszystko działa, czujnik był za daleko. I bez szczelinomierza da się prawidłowo ustawić odstęp.
Rekomendowane odpowiedzi